top 10 beste attractiepark

Welk attractieparken in Europa bezoeken?

Vaak wanneer je op zoek gaat naar een geschikte pretpark, kom je er pas achter hoeveel mogelijkheden er zijn. Dat maakt het niet altijd veel makkelijker om te kiezen. Elk park met attracties heeft zijn eigen charmes doordat dat er bijvoorbeeld veel attracties zijn of dat de thema’s goed zijn uitgewerkt in het park. Daarom kun je bij je zoektocht het beste kijken naar de plekken die het best bezocht worden. Zo kun je wat gerichter te werk gaan en makkelijker komen tot een uiteindelijke keuze voor jou en je familie!

Top 10 beste parken 

De beste 20 pretparken zijn samen 65.371.000 keer bezocht in 2019. Kijkend naar het voorgaande jaar blijkt het dat we opzoek zijn naar de tickets voor de beste pretparken. Daarom is het handig dat je weet welke parken het best bezocht worden en welke dus het best gewaardeerd wordt door de bezoekers van de parken.

 1. Disneyland Parijs (8,5 miljoen bezoekers)
 2. Europa-Park (5,6 miljoen bezoekers)
 3. De Efteling (5,2 miljoen bezoekers)
 4. Disney-Studios-Park (5.3 miljoen bezoekers)
 5. Tivoli Gardens (4.5 miljoen bezoekers)
 6. PortAventura (3,5 miljoen bezoekers)
 7. Liseberg (3,06 M
 8. Legoland Windsor (2,32 M
 9. Gardaland (2,90 M)
 10. Puy Du Fou (2,31 M)

1. Disneyland Parijs (8,5 miljoen bezoekers)

Iets magisch wat je niet snel zult vergeten. Het is het grootste amusementencomplex waar de Disney verhalen tot leven komen. Het attractiepark staat bekend om zijn betoverende themagebieden en parades die op de feestelijke straten en pleinen plaats vinden. Het aanbod aan attracties en activiteiten is heel groot en divers. Vandaar dat het park door alle leeftijdscategorieën wordt bezocht.

Tijdens deze ultieme attractiepark ervaring word je mee genomen in de bekende verhalen en laat je zien hoe de magie van de animatie tot leven wordt gebracht. Het attractiepark heeft Indrukwekkende shows, voorstellingen en thema’s die gebaseerd zijn op de bekende Disney figuren.  Het populaire themapark 7 hotels met overnachtingsmogelijkheden van verschillende prijsklassen. Er is een winkelstraat en een golfbaan. In de parken en er omheen is er een groot aanbod aan restaurantjes en eettenten. Meer weten? bekijk de review met alle informatie en de Disneyland Parijs tickets review en pak je korting.

  2. Europa-Park (5,6 miljoen bezoekers)

  De op een na meest bezochte attractiepark van Europa. Daarnaast is het ook de grootste attractiepark van Duitsland met een oppervlakte van 97 hectare en 61 attracties. Vele van deze attracties zijn gebaseerd op de van Disneyland.

  De achtbanen in Europa Park zijn ook niet mis. Het werd ook wel het Mekka van de snelste achtbaan genoemd. Silver Star behaalt een snelheid van 130 km/u en staat op nummer 5 op het lijstje van de snelste achtbanen in Europa. De Bluefire Megacoaster schiet je in 2,5 seconde van 0 naar 100 km/u. 

  Het park heeft themagebieden die verwijzen naar Europese lidstaten. Tijdens de zomer en winterperiode wordt het park omgetoverd naar een hele nieuwe beleving. In de winter bieden ze skilessen aan. Er is een ijsbaan en worden er kerstmarkten georganiseerd. Omdat er genoeg te beleven zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden. Er zijn vijf themahotels, een Tipi dorp en een camping. Voor meer informatie en een overzicht van de beschikbare Europa Park tickets bekijk dan de pagina.

  3. De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)

  Het grootste en bekendste attractiepark van ons kleine landje. Het is ook zeer populair bij mensen uit andere omgevende landen. Het staat niet voor niks op nummer 3 van het lijstje populairste attractieparken. Meer weten? Lees dan de review met alles over de het park en pak je Efteling korting.

  Dit themapark is zeer geschikt voor jonge en de wat oudere bezoekers. Daarnaast houdt het ook rekening met invalide en minder invalide. Zij kunnen samen met hun gezelschap dezelfde ervaring beleven.
  Het ene moment ben je aan het feesten bij het carnaval festival of ben je aan het rond dwalen in het sprookjesbos nadat je een spannende achtbaanrit hebt meegemaakt in de Python. Een vlieg avontuur in de droomvlucht met de elfjes is trouwens ook een aanrader. Er zijn genoeg faciliteiten in en rondom het park beschikbaar. Dus ook verschillende thema hotels die ook de magie van het park zelf hebben.

  4. Walt Disney Studios Park (5,30 Miljoen bezoekers)

  Walt Disney Studios Park ligt in het park van Frankrijk. in 2019 ontving het park ruim 5.2.98.000 bezoekers en scoorde daarom goed. Dit is een van de bekendste parken ter wereld, wat ook blijkt uit de bezoekers aantallen. Dit heeft te maken met de Thema’s binnen het park die herkenbaar zijn voor iedereen.

  De belangrijkste attracties van Walt Disney Studios Park zijn: De darkride “Ratatouille”, de vrijeval toren “Tower of Terror” en de gelanceerde achtbaan “Rock ‘n’ Roller Coaster”.

  Onderstaande video laat een aantal attracties zien van het gehele Disneyland Paris Resort, zowel Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

  5. Tivoli Gardens (4.5 miljoen bezoekers)

  Het themapark ligt midden in het centrum van Kopenhagen in Denemarken. Het heeft mooie en leuke attracties. Het park is een hele beleving al op zichzelf. Er wordt goed gebruik gemaakt van de seizoenen. Met de aankleding, lichtshows en belichte straten weet je soms niet waar je moet kijken. Ook tijdens de thema gelegenheden zoals Halloween doen ze erg hun best, Voor de cultuurliefhebbers zijn er ook interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Er worden shows gegeven en er is live entertainment zoals open lucht concerten. Ook kun je er lekker eten in de foodhall of in een van de goed betaalbare restaurantjes, Meer weten? Bekijk dan de Tivoli Gardens Copenhagen met beschikbare tickets, prijzen en aanvullende informatie.

  6. PortAventura (3,5 miljoen bezoekers)

  Een zeer populaire attractiepark die gevestigd is in Spanje, Salou. Het attractiepark resort bestaat uit 2 attractieparken met verschillende thema’s en een waterpark met de naam Caribe Aquatic Park. Het heeft dus letterlijk bijna alles wat je maar kunt bedenken aan attracties en activiteiten. Het is niet voor niks een van de grootste amusement resort die er is. Naast het al bestaande PortAventura park is het attractiepark Ferrari Land geopend waar alles gebaseerd is op het bekende Italiaanse automerk. Snelheidsduivels waren hier zeer tevreden mee door de ultrasnelle achtbaan Red Force die 112 meter de lucht in gaat met een snelheid van 180 km/u. Lees de Ferrari Land review en pak je korting. In het park zijn ook vele snelle achtbanen te vinden. Ze weten zichzelf telkens weer te overtreffen met achtbaan records. Vandaar dat ze ook meerdere prijzen in ontvangst hebben mogen nemen.

  7. Liseberg (3,06 Miljoen bezoekers)

  Het pretpark Liseberg is ligt in Zweden enen heeft in 2018 maar liefst 3.055.000 bezoekers ontvangen in hun attracties. Dit is een stijging ten op zichten van het jaar ervoor. Dit heeft mede te maken met de nieuwe attractie Valkyria, die vorige zomer opende. Liseberg is het best bezochte pretpark van Zweden.

  Liseberg heeft als belangrijkste attracties: De vrijeval toren “AtmosFear”, de multi launch coaster “Helix” en de terreincoaster “Lisebergbanan”. Vorig jaar opende er de Dive Coaster “Valkyria”.

  8. Gardaland (2,90 Miljoen bezoekers)

  Gardaland is een attractie park dat ligt in Italië en is het best bezochte pretpark van Italië! Hierdoor werd het par in 2018 2.900.000 bezoekers bezocht. Dit was daarnaast ook een van hun beste jaren. Het heeft te maken met de veranderingen binnen het park die vernieuwend en super leuk zijn!

  De belangrijkste achtbanen van het park zijn: De Wing Coaster “Raptor”, de Dive Coaster “Oblivion The Black Hole” en de hangende achtbaan “Blue Tornado”.

  9. Legoland Windsor (2,32 Miljoen bezoekers)

  Legoland Windsor ligt in Engeland en is het best bezochte Legoland Park van de 3 Europese Legoland parken die we tegenwoordig kennen. Dit is een stijging 2.9% beter dan de bezoekers aantallen dan het jaar ervoor. Hiermee verbreekt het park haar eigen bezoekersrecord en stijgt het naar de 9de plaats in de Europese ranking.

  Drie van de belangrijkste attracties in Legoland Windsor zijn: De familie achtbaan “Dragon”, de Log Flume (de boomstammetjes) “Pirate Falls Treasure Quest” en de Rapid River (ook wel de ronde bootjes genoemd) “Viking River Splash”.

  10. Puy Du Fou (2,31 M)

  Puy Du Fou is een van de best bezochte themaparken in Frankrijk. Daardoor wordt dit attractiepark elk jaar steeds meer bezocht. Dit heeft te maken met dat er volledige grote spectaculaire shows draaien en over allerlei gebeurtenissen in de geschiedenis zoals de verschillende veldslagen en veroveringen. Het themapark heeft geen traditionele attracties zoals achtbanen of thrill rides.

  In 2018 stegen de bezoekersaantallen van Puy Du Fou licht met 2,0%, goed voor 2.305.000 bezoekers. Ondanks de positieve cijfers verliest het park wel een plaats in de ranglijst en valt het park weer terug naar de 10de plaats.

  Drie belangrijke shows in Puy Du Fou zijn: De Vikingshow “Les Vikings”, de roofvogelshow met meer dan 200 vogels “Le Bal Des Oiseaux Fantômes” en het grootste openluchtspektakel ter wereld “Cinéscénie” dat zich afspeelt op een oppervlakte van 23 hectare en waar 2.400 acteurs, 130 paardrijders, 80 technici en 500 werknemers aan meedoen om de volledige show in het midden van de nacht op te voeren.

   

  Meer weten over andere leuke pretparken in Europa?

  Mocht je de rest van de opties of meer informatie willen over de parken? Dan geven je graag nog meer opties van de pretparken in Europa.