Gezellig naar Plopsaland met de kinderen en profiteren van interessante kortingen?

De ultieme Plopsaland ervaring voor kinderen!

 

 

Home Dagje uit tickets Attractiepark Plopsaland tickets | Alle Kortingen + Info op een pagina!

Plopsaland bezoeken maar je weet nog niet welke ?

Wil je Plopslaland een bezoekje brengen met de de kinderen maar ben je nog niet op de hoogte welke plopsa pretparken er zijn en welke het meest geschikt is in jullie situatie? Dat snappen wij omdat er best wel een groot aanbod is en daar ook nog verschillen in zitten qua plopsaland attracties. Er is ook nog een verschil te maken in landen en de vraag is dus om het misschien loont om een bezoekje te brengen net over de grens. Een ding is zeker, in elke van de parken kunnen kinderen ongeremd hun gang gaan en plezier beleven. Daarnaast kunnen ze hun favoriete TV figuren ontmoeten in het echt. Bumba, Kabouterplop, K3 en Mega Mindy staan altijd klaar! Als je meer informatie wilt over een specifiek park, bekijk hier onze top 10 Plopsaland parken.

Opzoek naar plopsaland korting?
Een aantal Plopsaland parken zijn het hele jaar geopend. Vandaar dat studio 100 er alles aan doet om de parken zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Ook zijn er tegenwoordig meerdere kinderpretparken en attractieparken waar ze tegen moeten concurreren. Dat doen ze ook erg goed want het blijft de koploper en een van de populairste trekpleisters. Dit komt mede door de plopsa kortingen die beschikbaar worden gesteld met zeer interessant prijzen.

Plosaland indoor vs outdoor

Beide soorten parken zijn populair bij bezoekers dit komt omdat de locaties, concept en natuurlijk het thema aantrekkelijk is. In de zomer wordt er vaker gekozen om lekker in de buitenlucht te genieten van de plopsaland attracties en entertainment omdat de outdoor parken in mooie omgevingen zijn gevestigd zoals de Belgische Ardennen..

Koop nu jou Plopsaland jaarabbonement!
Gebruik de -€15 promocode

Beschikbare plopsaland korting aanbod. Verzilver nu!

Krijg €20 van je Plopsaland-abonnement terugbetaald!

 • Na het kopen van een Plopsaland jaarabbonement
 • Ga naar de website van www.yongo.be
 • Gebruik wel kortingscode: PLOP19
 • Stort minstens € 10* in Yongo Moon of Yongo Star
 • Na 30 dagen verschijnt je € 20* cadeau in je Yongo Moon of Yongo Star

Alle plopsaland parken per land en beschikbare acties


Alle Plopsaland parken voor je op een rijtje!

Als je opzoek bent naar een van de plopsaland aangelegenheden dan is het handig om meer dit lijstje door te lezen. Het betreft meer informatie over het aanbod binnen de parken en het beschikbare aanbod van plopsaland korting die op dit moment van toepassing zijn.

1. Plopsaland de Panne
2. Plopsaqua de Panne
3. Plopsa Indoor Hasselt
4. Plopsa Coo
5. Plopsa Indoor Coevorden
6. Mayaland Indoor
7. Holidaypark
8. Mayaland Kownaty

 

1. Plopsaland De Panne
Plopsalande De Panne is het oudste plopsaland park van allemaal. Het park is gericht op kinderen maar heeft ook veel familieattracties. Dit maakt het net als de andere plopsa parken erg leuk als gezinsuitje. Het park is opgedeeld in verschillende zones. Het heeft een piratenzone, K3 zone, Mega mindy zone en een Piratenplein en een Kermisplein met het bos van kabouter plop en een Bumba speeltuin. Plopsa de panne heeft dus zo een duidelijke structuur en kinderen meer activiteiten of attracties willen meemaken van hun favoriete tv figuur kunnen specifiek daar naar opzoek! Koop hier je reguliere tickets of pak direct je korting

2. Plopsaqua de Panne
Plopaqua de panne is gelegen naast het plopsaland preptark. Dit maakt het de ultieme combinatie als je een dagje wilt vullen met de kinderen of gezin.
Het aquapark heeft toch wel iets speciaals door de inrichting en de gehele sfeer die er hangt. Het heeft niet voor niets de naam als mooiste zwembad van de benelux! Er is veel tijd gestoken in de decoratie en de beleving dus je kijkt je ogen uit. Het waterparadijs heeft 3 zwembaden waaronder een discobad, stormbad en een buitenbad. Ook heeft het een een glijbanentoren met 3 grote glijbanen die vanuit binnen naar buiten en weer teruglopen in het gebouw. Ook voor de wat oudere bezoekers zijn er facciliteiten zoals welness en bubbeltonnen. Voor de kinderen is het Wickie’s Speeldorp toch wel een van de hoogtepunten. Het reuze klauterkasteel met watereffecten is indrukwekkend en trekt meestal gelijk de aandacht bij de kinderen. Koop hier je kaartje of pak direct korting.

3. Plopsaland Indoor Hasselt
Plopsa indoor Hasselt is het zeer populaire kinderspeeltuin waar je werkelijk waar van alle kinderattracties wel wat kunt vinden. Deze zijn dan ook nog gethematiseerd naar de bekende TV-figuren van studio 100. Het voordeel is dat het park overdekt is dus met minder goed weer is het nogsteeds aantrekkelijk om het te bezoeken. Geen regen of kou gaat je dus uit de weg wil je deze plopsaland indoor pretpark bezoeken. voorbeelden van attracties zijn de bumbaspeeltuin, Klimberg, Vliegende fietsen, Wickie Coaster en nog veel meer. Kinderen kunnen alleen of samen met hun ouders genieten van de meeste attracties. Daarnaast is het zo ontworpen dat het veilig is om de kinderen hun eigen gang te laten gaan. Er is genoeg personeel die alles in de gaten houdt en helpt met de kinderen in de attracties krijgen. Koop hier je kaartjes of pak direct korting

4. Plopsaland Coo
Plopsaland Coo is gelegen in de ardennen en moet het hebben van de combinatie van binnen en buiten attracties. De prachtige uitzicht van de Amevalei maakt het helemaal af. De bekende plopsaland activiteiten  zijn net zoals in de andere parken hier ook te vinden. Mega mindy, Samson en Gert en Maya de Bij zijn hier ook terug te vinden in de attracties.

Dit is niet het enige want in Coo werken samen met Tarnin Adventure. Zij organiseren het verhuur van kajakken waar je lekker met je mede bezoekers de natuur in kunt gaan voor een acontuurlijke tocht. De attracties zijn ook aangepast en geintegreerd in de natuur. De boomstamattractie en kabelbaan zijn hier een voorbeeld van. Er is hier extra aandacht besteed aan attracties die meehelpen aan een ultieme beleving. Ze zijn dan ook niet te koppen aan een specifiek thema. Voorbeelden hiervan zijn de Bobslee, Scooters, karting, Apeneiland, Zetelift en De Dansende Fontein. Het is dus een perfecte aangelegenheid als je in de buurt bent en de kinderen willen genieten van een onvergetelijke dag. Ouders kunnen lekker tot rust komen in de natuurlijke omgeving. Boek hier je reguliere tickets of pak direct korting!

5. Plopsaland Indoor Coevorden
Plopsaland indoor Coevorden is ook een van de overdekte parken van studio 100. Het is wel gebleken dat Plopsaland hun best hebben gedaan om de ultieme ervaring voor kinderen tussen 2 en 10 jaar te creëren. De plopsa-helden zijn hier overal terug te vinden of het nu in de attracties of in echte figuren rondlopend in het park. De Attracties zijn vrijwel uniek als die in Hasselt. Evenals het aanbod van liveshows en andere interactieve attracties zoals de Bumba Show en de K3-disco. Het is blijkbaar zo populair bij de kinderen dat dit uitje wel vaker in het jaar op de agenda staat bij de meeste gezinnen. Een goed teken dus want dit wil zeggen dat ze er nog niet genoeg van hebben gehad. Het komt ook door de verschillende thema’s die worden gebruikt om een andere beleving te creëren. De Winter Magic was in 2019 weer een succes net als de voorgaande jaren. Meer informatie? Lees de Plopsaland Coevorden Indoor review of pak direct korting

6. Mayaland Indoor
Maya de bij is hier het hoofdonderwerp samen met alle andere vriendjes zoals willu en flip. Alles draait hier om de het wonderwereldje van de bijen. Het park is geopend zodat bezoekers van plopsaland de panne hier terecht kunnen als het gesloten is. Een goed alternatief dus want zo kunen de kinderen nog steeds genieten van de geweldige attracties alleen dan binnen. Dat is wel zo fijn met minder weer. Het park bevat 10 familieattracties, waaronder de bekende Ballenbad, Swingboom, Bloemenmolen en Klimboom. Ja volgensmij hebben we deze al vaker bij de Plopsaland parken horen terugkomen!

7. Holidaypark
Het houdt niet op want de eigenaren van Plopsaland hebben onlangs een nieuw indoor pretpark geopend die echt van alles bevat qua attracties. Er is voor elke kind wel wat te vinden waar ze een lach van op hun gezicht krijgen. Het heeft 7 magische attracties met een variatie aan snelheid, actie en en bewegingsactiviteit. Er is zelfs een achtbaan genaamd big FM Expedition GeForce die een topsnelheid heeft van 120 km/u. Voor degene die houdt van dat heerlijke gewichtloze gevoel is er de Freet Fall Tower en de Coaster Sky Scream die je zekerste weten kippenvel bezorgt. Je gaat even naar een hoogte van meer dan 55 meter hoog in een korte tijd. Hier organiseren ze ook de Winter Magic Holiday indoor dagen die erg in trek zijn bij de bezoekers.

8. Majaland Kownaty
Mayaland Kownaty is het Plopsaland park die onlangs is gebouwd in polen. Het park kostte circa 20 miljoen euro! Dat is best wel wat geld. Binnenkort wordt hier ook een uitgebreid waterpark aan toegevoegd en misschien nog een conferentiecenter. Het is gedeeltelijk overdekt en is gericht op kinderen van alle leeftijden. Het heeft maar liefst 22 attracties waaronder 4 waterattracties en 2 achtbanen. Als je een bezoekje aan polen doet dan is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen met de kinderen!

Waar ligt Plopsaland?

Plopsaland heeft een aanbod in 2 landen
Bekijk hier alle Plopsaland Nederland parken
Bekijk hier alle Plopsaland België Parken

Mogen de allerkleinste kinderen gratis binnen bij Plopsaland?

Kinderen mogen inderdaad gratis naar binnen en zijn uitgesloten van betaling. Dit betreft de kinderen die kleiner zijn dan 85 cm. 

Geld er een speciaal tarief voor senioren (70+)?

70+ bezoekers betalen het zelfde tarief als kinderen van 85cm – 1m.
Dit maakt het ok interessant om voor de wat oudere bezoekers samen met bijvoorbeeld hun kleinkinderen plopsaland te bezoeken. Het zou niet altijd eerlijk zijn als zij het volle tarief moeten betalen terwijl ze niet altijd in staat zijn om met de kleine samen in de attracties te gaan.

Welke Plopsaland is het leukst?

Het is een moeilijke vraag om dit voor elk individueel persoon te bepalen want dit kan verschillende belangen hebben. Belangrijk is de vraag die je aan je zelf moet stellen waar je zelf en bijvoorbeeld je kinderen het meeste waarde aan hechten. Vragen kunnen hierbij zijn:

 • Is de prijs geschikt naar het budget?
 • In welk seizoen wil je Plopsaland bezoeken?
 • Houd je van de buitenlucht en wil je zelf ontspannen en je kinderen lekker hun gang laten gaan?Wil je niet te ver reizen of ben je bereid om wat langer te rijden over de grens?
 • Houden de kinderen van attracties of houden ze van meer van shows en entertainment?
 • Heeft u of uw kinderen last van beperkingen en moet daar rekening mee worden gehouden tijdens een bezoek aan Plopsaland?
 • Ben je opzoek naar kortingen en maakt dat een uitje naar plopsaland dragelijker voor je portomonee?
 • Hoe oud zijn je kinderen en kunnen zij genieten van alle attracties-en activiteiten? 
Vanaf welke leeftijd is Plopsaland het leukst?

Plopsaland is voor kinderen vanaf 2-10 jaar ingericht. Dit betekend dat de attracties daar op aansluiten maar niet allemaal. Wij hebben vernomen dat dit ook zo is echter zijn sommige toch geschikt voor de middenklasse in deze leeftijdsgebied. vanaf 3 jaar tonen de kinderen al meer interesse in de achtbanen en zweef activiteiten. Het ligt echt aan wat de kinderen zelf leuk vinden en of ze iets meer durven als de ander.

Welk Plopsaland is het goedkoopst?

Plopsaland indoor Coevorden is uitgeroepen tot goedkoopste gezinsuitje in Nederland, Belgie en Duitsland. Dit is de uitkomst van een onderzoek die is gedaan naar circa 20 grote parken. Dit wilt zeggen dat je met een heel dagje Plopsaland gemiddeld €89,00 kwijt bent voor het hele gezin met alles er op en er aan. Dit betekent dus ook dat het ook de goedkoopste is van een bezoekje aan alle plopsaland parken. 

Plopsaland voor welke leeftijd?

Zoals eerder genoemd is plopsaland bedacht en ontworpen voor kinderen in de leeftijfsgroep 2 -10 jaar. Hier op wordt alles bedacht en uitgevoerd. Dit is terug te zien op alle aspecten van Plopsaland. Denk dan aan attracties, entertainment, het eten en de thema’s die er standaard zijn en in de verschillende seizoenen.