Pretpark Belgie bezoeken en nooit te veel betalen voor je toegangskaartjes?

Alle mogelijkheden van pretpark belgie vind je hier!

U

Pretpark Belgie vinden?

Natuurlijk weet je al dat er behoorlijk wat attractieparken in België zijn, daardoor is de keuze soms moeilijk te maken door alle verschillen in prijs, kwaliteit, attracties en natuurlijk afstand.

Daarnaast zijn er iedere week flinke kortingen te krijgen op toegangskaartjes voor een pretpark in België, het is natuurlijk zonde als je dit voordeel laat liggen. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je gevonden! Direct beginnen? Bekijk dan de top 10 attractieparken België

Alle pretpark Belgie kortingen op een rijtje

Alle pretparken in België voor je op een rijtje. Ga samen met je vrienden of familie op zoek naar de ultieme ervaring die de Belgische attractieparken voor je te bieden hebben. Zo biedt Pretpark Walibi Belgie bijvoorbeeld een waanzinnig groot aanbod aan snelle achtbanen en rollercoasters. Zo heeft elk park haar eigen charmen. Bekijk de parken gemakkelijk vai de onderstaande button!

Meest gestelde vragen over Pretpark Belgie tickets kopen

Welk pretpark in Belgie heeft de meeste achtbanen?

De pretpark belgie hebben toch wel een groot aanbod aan achtbanen. Walbi belgium en Bobbejaanland hebben beide 8 achtbanen en delen hierdoor de eerste plek. Ze hebben beide 1 achtbaan meer als de grootste Pretpark Nederland.

Welk pretpark in Belgie heeft de snelste achtbaan?

Bobbejaanland heeft flink geinvesteerd in een nieuwe achtbaan, de Triple Launch Coaster Fury. Deze achtbaan  is een thrillride en heeft een hoogste punt van 43 meter. Met een snelheid van 106 km/u is het de snelste achtbaan in de Benelux.

Wat is het oudste pretpark van Belgie?

Bellewaerde is het oudste pretpark van België. Het pretpark is opgericht in 1954 en bestaat nu dus 66 jaar. Het begon eigenlijk als een dierentuin waar je een echte safari belevenis kon meemaken. Daarna zijn ze meer gaan focussen op het worden van Pretpark. Het waardevolle van het pretpark België is wel dat ze zich aan hun roots hebben gehouden met het prachtige landschap waar tot op heden vele dieren bezichtigen zijn.

Wat is het grootste pretpark van Belgie?

Walibi Belgium is het grootste pretpark belgie met een oppervlakte van 55,5 ha. Het heeft park heeft meer dan 40 attracties met spectaculaire thema’s.

Plopsa de Panne is daarna het grootste pretpark belgie. Het park heeft een opperkvlakte van 30 ha met daar op 52 attracties en daar omheen nog andere activiteiten en eetgelegenheden. 

Welke attractieparken in Belgie zijn overdekt?

Overdekte pretparken in belgie zijn er genoeg. Vooral de pretparkgelegenheden voord de kleinere kinderen.

Plopsa de panne heeft binnen-en buiten attracties. Een goede verdeling zodat er bij minder weer de bezoekers binnen nog van genoeg attracties kunnen genieten.

Bij Plopsa Indoor Hasselt gebeurt het voor bijna 90% allemaal binnen. Het is daarom ook het ideale pretpark in belgie om met wat kouder weer of regen naar toe te gaan.

Plopsa Coo ligt voor een klein gedeelte binnen. Het grootste deel van het pretpark Belgie ligt buiten in de mooie natuur van de Ardennen.

Wat zijn de meest goedkope pretparken Belgie

Top 10 van goedkoopste pretpark in Belgie

De keuze van een pretpark kan ook liggen aan de prijzen. Het hoeft niet leidend te zijn maar kan zeker wel invloed hebben. Belangrijk is dat de prijzen ook worden afgewogen tegen waar je naar opzoek bent in een pretpak. Kiezen voor de goedkoopste optie is niet altijd de beste. Achter af kan blijken dat het tegen viel en dat je bijvoorbeeld meer had verwacht.

Druk op de linkjes om direct de pagina van het park te bekijken!

Nr prijzen Pretpark Belgie Vanaf Prijs
1 Plopsa Hasselt € 11,50
2 Plopsaland De Panne € 11,50
3 Plopsa coo € 11,99
4 Comic station Antwerpen € 14,99
5 Plopsa fun cart € 14,99
6 Mini Europe € 16,50
7 Plopsa coo + Wilpark € 26,50
8 Bellewaerde € 30,-
9 Bobbjaanland € 31,-
10 Walibi Belgium € 37,50

 

Tonen jullie het volledige overzicht pretparken Belgie

BWe hebben het gehele overzicht van pretparken belgië voor je uiteen gezet in de top 10. wij geven dus alle benodigde informatie die je nodig hebt. Als je naar meer informatie opzoek bent, lees dan de reviews van het desbetreffende pretpark.

Top 10 populairste pretpark Belgie

Op basis van het aantal bezoekers hebbe wij voor jee top 10 kunen opstellen van de meest bezocht parken in belgië. Daardoor weet jij wat het leukste attractiepark belgië is!

Op deze manier proberen we je te helpen bij het kiezen. Wil je meer infomratie bekijk de review op de pagian door op de link te klikken van het betreffende park. Natuurlijk kun je ook de uitgewerkte pupulaairste en meest bezochte Attractiepark belgië Top 10 bekijk onder aan de pagina.

pretpark Belgie
1. Plopsa Panne
2. Walibi Belgium
3. Bobbejaanland
4. Bellewaerde
5. Plopsa Hasselt
6. Plopsa Coo
7. Baudewijn Seapark
8. Comics Station
9. Mega Speelstad
10. Mont Mosan in Huy
pretpark korting

Benieuwd naar de Top 10 meest bezochte pretpark Belgie? Bekijk de video en lees verder!

Druk op de link en scroll automatisch naar de informatie over het park in deze top 10!

1. Plopsa Panne
2. Walibi Belgium
3. Bobbejaanland
4. Bellewaerde
5. Plopsa Hasselt
6. Plopsa Coo
7. Baudewijn Seapark
8. Comics Station
9. Mega Speelstad
10. Mont Mosan in Huy

 

1. Plopsa de Panne (1.3 miljoen bezoekers)

Plopsaland De Panne verdient zeker om boven aan het rijtje te staan. Daarnaast is het ook het grootste pretpark België. Het themapark heeft voor alle leeftijden wat te bieden. Zo zijn er meer dan 50 attracties en activiteiten, die zich zowel binnen als buiten bevinden. Plopsa De Panne is gebaseerd op de bekende Belgische Studio 100 figuren van de televisieprogramma’s. Hierbij kan je denken aan Kabouter Plop, Samson & Gert en Piet Piraat. Het leuke is dat kinderen hier hun favoriete karakters ook in het echt kunnen ontmoeten en misschien wel met ze op de foto.

Voor de allerkleinste is er een Indoor speeltuin met attracties en allerlei klim-en klauter activiteiten zoals een mega ballenbak met glijbaan, een bloemen draaimolen die je nat spuit als je niet op tijd uitstapt wanneer hij stopt met draaien. Niet alleen is er gedacht aan de kinderen, maar ook aan de oudere van de kinderen. Zo zijn er speelactiviteiten achtbanen die je flink in de war kunnen schudden door de snelheid en verrassende effecten. Lees dan de Plopsa de Panne review en pak korting.

2. Walibi Belgium (1.000.000 bezoekers)

De onbetwiste nummer een is en blijft toch Walibi Belgium in Wavre. Het pretpark België heeft meer dan 40 attracties die bestaan uit spectaculaire achtbanen. Hiervan zijn 16 attracties speciaal voor de kleinere pretpark bezoekers te genieten. Samen met je familie of vrienden deze ervaring delen is dus een succes.

Dit attractiepark in Belgie is gemaakt voor de lefgozers en mensen die een uitdaging niet snel uit de weg gaan. Daarbij zijn de snelle achtbanen in het park zeer divers. Zo zit je het ene moment in een gelanceerde looping attractie (Psyké Underground) en op het andere moment hang je onderste boven in de Vampire. Ook zijn er hele gave attracties voor de wat minder gedurfde, want dat is helemaal niet erg. Daardoor kun je plaats nemen in de wildwaterbaan (Radja River en Flash Back) of de Tiki-Waka achtbaan met je vrienden of gezin. De Darkride Popcorn Revenge is trouwens ook aan te raden en voor de wat kleinere kinderen is er Fun World. Meer informatie vind je in de review op de pagina Walibi Belgie!

3. Bobbejaanland (815.000 bezoekers)

Bobbejaanland mogen we niet vergeten in het lijstje top 10 pretparken België. Het park heeft een groot aanbod aan attracties voor jong en oud. Vandaar dat ze de attracties ook indelen in 3 categorieën: intens, matig en rustig. Ook is er rekening gehouden met invalide personen die zo ook een leuke dag kunnen beleven met hun familie en vrienden. Als je een intense rit wilt nemen dan is de Mount Mara (virtual reality coaster) een aanrader. Hierbij zit je met een VR-bril in een achtbaan die je naar de top van een vulkaan brengt. De Typhoon en de Fury zijn aan te raden voor de echte snelheidsduivels. Voor de matige en rustige attracties zijn de Indiana River, Bob Express, King Kong en een Bootvaart altijd zeer populair. De ticket prijzen zijn betaalbaar en precies goed geprijsd halen wij uit vele reacties. Meer informatie?  Lees dan de Bobbejaanland review en pak je korting.

 4. Bellewaerde (800.000 bezoekers)

Bellewaerde behoort ook zeker tot een van de leukste en meest bezochte pretparken in België. Samen met je familie of gezin kun je hier genieten van de attracties en het gecombineerde dierenpark voor een zeer betaalbare prijs. Daarnaast kun je in sommige periodes binnen een relatief korte tijd een lach op je gezicht krijgen van alle leuke attracties. Dit komt omdat er dan geen lange wachtrijen zijn en dat is wel fijn. Het park heeft meer dan 1000 dieren rondlopen waar je van alle soorten wel wat tegenkomt. Het thema pretpark steekt veel tijd in het bedenken en uitvoeren van verschillende thema’s. Dit zie je dan ook terug in het decor en de spectaculaire effecten bij de attracties en de shows. De Stunt & Dive show is trouwens een aanrader! Ook zijn er genoeg voorzieningen om lekker te zitten en je buik te kunnen vullen. Als je al een keer naar Plopslaland bent geweest en je bent weer opzoek naar een uitje voor kinderen of familie dan is Bellewaerde pretpark België een logische keuze. Meer informatie?  Lees dan de Bellewaerde review en pak je korting.

 5. Plopsa Indoor Hasselt (682.000 bezoekers)

Plopsa indoor in Hasselt is een regelrechte schot in de roos om je kinderen te leuk dagje uit te bezorgen en eerste omdat ze net als bij de andere Plopsa pretparken hun favoriete Studio 100 figuren van Tv kunnen ontmoeten. En ten tweede omdat het attractie-en speelparadijs is grotendeels overdekt en heeft nu ook een stuk outdoor attractiepark. Omdat het voor het grootste deel allemaal binnen te doen is, maakt het een ideaal dagje uit als het regent of een uitje met slecht weer. En natuurlijk ook omdat de attracties, speelactiviteiten en  en de thema’s erg aansprekend voor de kleine kinderen.
Plopsaland in Hasselt heeft echt van alles in huis. Er zijn achtbanen, draaimolens, glijbanen, klim-en klauter objecten, leuke shows, waterattracties en zelfs een eigen K3-Disco! Meer informatie? Lees dan de Plopsa Indoor Hasselt review en pak je korting.

6. Plopsa Coo (682.000 bezoekers)

Plopsa Coo ligt in het mooie natuurgebied in Coo Belgie. In de buitenlucht is er leuke combinatie van thema-attracties en attracties zonder een specifiek thema. Dit maakt het voor zowel kinderen als volwassen een leuk dagje uit voor allen. Het mooie landschap van de Ardennen zorgt er mede voor dat de Plopsaland bezoekers een wauw gevoel ervaren en je kunt er heerlijk genieten van de rust. Het park heeft attracties met de thema’s: Mega Mindy, Piet Piraat, Samson en Gert en Maya de Bij. Kabouter plop mag hier zeker niet vergeten worden. Meer informatie? Lees dan de Plopsa Indoor Coo review en pak je korting.

7. Boudewijn Seapark (670.000 bezoekers)

Dit recreatiepark en tevens pretpark belgië is de laatste jaren flink bezig met het vergroten van hun aanbod. Het park heeft steeds meer leuke activiteiten te bieden zoals het dolfinarium, pretpark en binnenspeeltuin. Ook hebben ze een schaatsbaan en waterpark. Hoe gaaf is dat. Kinderen kunnen zich hier dus prima vermaken de hele dag voor een acceptabele prijs. Dierenliefhebbers kunnen alles over dolfijnen te weten komen en zelfs met ze in het water. Een leuke foto er bij is ook nog mogelijk. De attracties zijn alle geschikt voor kinderen en hun ouders. Ze kunnen gezellig met het treintje mee, van de waterglijbaan af, of in de rollercoaster (Oreca Ride) en nog veel meer. Binnen ligt het indoor speeltuin met leuke speeltoestellen en springkussens waar de kinderen uit hun dak kunnen gaan. Meer informatie?

8. Comics Station Antwerp (250.000 bezoekers)

Het nieuwe indoor pretpark op een bijzondere plek. Op het centraal station van Antwerpen komen de Belgische striphelden tot leven. De bekende figuren zoals De Smurfen, Lucky Luke, De Rode Ridder en Suske en Wiske zijn verwerkt in de attracties en speelactiviteiten. Het lijkt van binnen op een winkelcentrum met meerdere verdiepingen. Op elke vloer zijn er naast elkaar attracties geplaatst waar je voor de ingang mooie entrees hebt. Het uitje met gezin kan erg leuk worden met de shows, meet & greets en de attracties die afgestemd zijn op alle leeftijden. Het leuke is ook nog dat het op Antwerpen-Centraal ligt en kun je dus makkelijk de trein daarnaartoe nemen. Een dagje uit met de trein kan dus zo worden ingevuld. Kijk eventueel ook op dagje uit ns voor goedkope treinkaartjes. Meer informatie? Lees dan de Comics Station Antwerp review en pak je korting.

9. Mega Speelstad (40.000 bezoekers)

Mega speelstad is gelegen in de Belgische stad Lille. Het pretpark belgië heeft een binnen-en buitenspeeltuin. Het is een combinatie tussen een pretpark en speeltuin. Het kinderpretpark heeft een indoor kermis met bijvoorbeeld botsauto’s, paardenmolen’s, draaimolens een schommelboot en nog veel meer. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de peuters waar er speciale zones zijn verwerkt met leuke attracties en activiteiten. Voor de ouders zijn er activiteiten als air hockey, poolen biljart en voetbal spellen.

10. Mont Mosan in Huy (35.000 bezoekers)

Een leuk pretpark met een combinatie van attracties en dieren. De attracties zijn minder uitbundig als die we bij de andere pretpark België hebben gezien. Verder is er een speelplein, midgetgolf en een dierentuin.

De shows die worden gegeven zijn vooral met de dieren zoals het voeren van zeehonden en pinguïns.

Voor meer informatie over de achtbanen in deze parken, klik dan hier.