Plopsa indoor Hasselt

 Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt, België

 

 

Het ultieme indoor speelpark, Plopsa Indoor Hasselt is zeer populair onder de kinderen voor een onvergetelijk ervaring. Ze kunnen hier hun favoriete Tv sterren ontmoeten en in de sfeer komen van alle series die ze dagelijks op tv zien. De studio-100 figuren net zoals Kabouter Plop, Mega Mindy, Rox, Bumba en K3 zijn overal in de attracties verwerkt. De uitstraling, muziek en de algehele beleving zorgt voor een brede lach op het gezicht van de kinderen. Koop nu je kaartje met een van de beschikbare kortingen!

De .. is 365 dagen per jaar geopend.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Info volgt nog. Openingstijden verschillen per seizoenen.

Prijzen en Tickets

Toegangstickets                                   Vanaf  €19,99
Parkeerticket                                                    €10,00

Bestel tickets

Deel dit uitje  

Bestel direct met korting

Alle informatie over Plopsa Indoor Hasselt

agsdi-people

300.000
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

24 Attracties

agsdi-calendar-check

320 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor kinderen
+ Leuke attracties
+ Eigen eten kun je meenemen

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €10,-

Prijzen Plopsaland Indoor Hasselt
Bij Plopsaland Hasselt zijn de prijzen van de. Kaartjes niet op de. Leeftijd of de lengte van het kind gebaseerd. Hierdoor zijn er geen verschillen in toegangsprijzen. De prijs wordt gebaseerd op de lengte van het kind, in combinatie met het aantal attracties voor de leeftijdsgroep die te vinden zijn in het park..

Wat kost een dagje Plopsaland Hasselt?
 • Plopsa indoor Hasselt biedt gratis toegang voor kinderen onder de 85 cm.
 • Per kind vanaf 85 cm tot 1 meter zijn de toeganskosten €10,99
 • Elk kind groter dan 1 meter kost het kaartje  €19,99
 • De prijzen voor de toegang zijn op deze manier bepaald omdat de attracties ook zijn ingedeeld op lengte. Kinderen onder de 1. meter mogen natuurlijk ook gewoon genieten van de attracties, maar dit wel onder begeleiding van een ouder!

Wil je gebruik maken van de Plopsa Hasselt korting?
Bekijk dan hier wat je kan besparen op de entreetickets.

Attracties in Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa indoor Hasselt rekent maar liefst 24 attracties die verspreid zijn over het binnen- en buitenpark. Het aanbod aan activiteiten en bezigheden is erg breed voor kinderen. Daarbij zijn hele spannende en actieve activiteiten en natuurlijk ook rustige en inactieve activiteiten. Zo houdt het park rekening met mindervalide en invalide kinderen, die graag willen spelen in het park. Daarnaast is er goed gelegd op de veiligheid van de kinderen in het park. Dit komt mede naar voor in de afwerking van de attracties, die over het algemeen van foam zijn gemaakt. Waardoor het park geschikt is voor ieder kind die graag een leuke tijd wil hebben met vriendjes, familie of de ouders.

Achtbanen in Plopsa indoor Hasselt
Indoor Hasselt heeft 1 achtbaan in het park. De reden hiervan is dat dit pretpark meer gericht is op de kleine bezoekers. 

Welke achtbanen heeft Plopsaland indoor Hasselt

De Wickie coaster
De achtbaan die met vrije hoge sneleheden langs de rotsen af racet. Door de lange rij met karretjes is er veel plaats voor de kleinere bezoekers. Daardoor kunnen meerdere kinderen in een korte tijd genieten van een ritje in de Wickie coaster

Glijbanen in Plopsaland Hasselt
Wat zeker is, is dat er genoeg glijbanen te vinden zijn op de locatie van Plopsa in Hasselt. Hier vind je snelle, langzam en kornkeligge glijbanen. De glijbanen zijn zelf aantrekkelijk voor de kleinste bezoekers van het speelparadijs. 

Welke glijbanen heeft Plopsaland indoor Hasselt

De Glijbaan
Ze zeggen dat dit een van de langste glijbanen van het land is. Op een jutte mat waar je de voeten in kunt steken kun je over een van de langs elkaar lopende banen naar beneden glijden. Je kunt Lekker op je eigen tempo of maak er een wedstrijdje van wie het eerst beneden is. De glijbaan is te vinden in de kabouterzone.

Glijbaan in het Ballenbad
In het ballenbad is er een glijbaan die direct in het ballenbad eindigt. Dus kinderen die houden van glijden en spelen met de gekleurde ballen is dit een goede combinatie.

Actief-en Interactieve attracties in Plopsaland indoor Hasselt
Hier tref je als bezoekers verschillende attractie soorten die onder dip kopje vallen. Zo vind je avontuurlijke en stoere attracties, maar ook zijn er voorstellingen van de coolste Tv-figuren. Je mag ze zelf na afloop ontmoeten en een foto met ze maken!

Welke actieve-en interactieve attracties zijn er in Plopsaland Hasselt Indoor?

De Botsauto’s
Vaak zijn de botsauto’s het meest geliefd onder de bezoekers. Daarbij kunnen de kinderen een auto kiezen die zijn zelf mogen besturen. Om alvast wat ervaring op te doen, moet er zelf worden gestuurd, gas gegeven worden en worden geremd. De vraag is of je graag wil botsen of je juist aan de regels wilt houden. Vergeet alleen niet om zelf niet gebotst te worden!

Scheve Schuit
Een strijdende piratenboot, midden in een watergevecht. De reden dat hij scheefstaat: hij is geraakt door een grote kanonskogel. Laat de echte piraat hier in je naar boven komen en vuur een kanonskogel naar de vijand toe!

Het K3-Verkeerspark
Let op de verkeersregels, want anders dat is nog een hele uitdaging. Kies zelf of dat je in een brandweer- of politieauto de baan netjes kunt doorlopen. De situaties zijn levens echt, met stoplichten, voetgangers en andere weggebruikers. Eén uitgerekende kans om te ontdek of je kind de opvolger van Max Verstappen wordt!

De K3-Brandweermolen
Zie omschrijving bij wateractiviteiten

Waterattracties in Hasselt Plopsa
De waterattracties van plopsa in Hasselt zijn niet te missen in het park. Ondanks het park voornamelijk als speelhal is gebouwd, is er toch gedacht aan waterpret op de wat warmere dagen van het jaar. Hierbij zijn de bootjes die je gebruikt om het piratenmeer over te steken het meest geliefd onder de waterattracties

Welke waterattracties zijn er in Plopsaland Hasselt?

De Bootjes
Varen over een piratenmeer met bootjes. Daarbij kunnen de kinderen zelf sturen in elke richting. De bedoeling om droog de overkant te bereiken van het grote meer.

De Dansende Fonteinen
Pas op dat je niet nat wordt door de fonteinen. Probeer ze daarom de fonteinen te ontwijken. Schrik niet van de verassende stralen die in verschillende richtingen spuiten. Natuurlijk is het voor de ouders een groot plezier om te kijken hoe hun kinderen proberen niet nat te worden.

De K3-Brandweermolen
Bij deze attractie mag je samen werken met K3 en zorg je ervoor dat de branden in de stad geblust worden. Er komt brand uit de gebouwen die gedoofd moet worden. Hiervoor is dus focus nodig en ben jij de held die ervoor gezorgd heeft dat de brand gedoofd is. Twijfel niet en laat je niet afleiden door de brandalarmen die afgaan.

De Woeste Zee
Met een vlot zorgt ervoor dat je blijft drijven over de zee en woeste golven. Stap aanboort en wordt de kapitein van de boot.

Het Vlot
Zorg ervoor dat het vlot aan de overkant komt. Het enigste hulpmiddel dat je hebt is een touw wat gespannen is over het meer. Met kracht trek je zelf de vlot voorruit. Natuurlijk is het wel de bedoeling om niet nat te worden, een hele uitdaging dus.

Luchtattracties Plopsa indoor Hasselt
De luchtacties springen daadwerkelijk uit het park. Deze Plopsa Hasselt attracties zijn afgestemd op meerdere leeftijdscategorieën. Hier kunnen kinderen samen met hun ouders op en neer gaan, zweven en rondraaien.

Welke luchtattracties zijn er in Plopsaland Plopsa België?

Anubis
In de Anubis word je in een twister heen en weer gezwaaid. Deze attractie draait rondjes om zijn eigen as. Dit is dus echt een attractie voor kinderen met wat meer lef. Wellicht ken je hem al van de kermis, maar dat maakt het niet minder leuk. Hier kan je er oneindig plezier in beleven!

Carrousel
De carrousel zou niet mogen ontbreken voor het echte kermis gevoel. Deze carasousel heeft verschillende vervoersmiddelen waarop je rondjes kan draaien. Er is veel keuze en het kind mag natuurlijk zelf kiezen!

De Bumbamolen
De karretjes van de Bumbamolen lijken net op levensechte kikkers. Hier is het mogelijk om met z’n 2e in één karretje te stappen. Een maal ingestapt, houd je dan goed vast. Het wordt namelijk een stevig ritje met sprongen en geluiden!

De K3-Zweefmolen
Slinger rond over een plein in het dorp in de molen van deze K3-attractie. De wind vlieg door je haren en je doet dit ook nog eens op je favoriete K3-muziek.

De Vliegende Fietsen
Op een fiets vliegen? Ja je hoort het goed! Door harder of juist zachter te trappen bepaal je zelf hoe hoog je gaat. Natuurlijk is het wel zo dat hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht is. Zo kijk je over het hele speelpark heen! 

De Vuurtoren
Met een redelijke snelheid word je omhoog gevuurd in de vuurtoren. Hetzelfde geld als je weer naar beneden gaat. Daardoor voel je je even gewichtloos en krijg je de kriebels in je buik.

 

Klim-en klauter attracties Plopsaland indoor Hasselt
Wat zou een binnenspeelpaleis zijn als er niet eens geklommen en geklauterd kan worden. Dit is vaak een van de favorieten bezigheden van zowel het kind als de ouders. De ouders kunnen hier lekker op een afstandje genieten van het plezier van hun kind of kinderen. Hier kan geklommen worden in de touwen, netten en speeltoestellen. Eenmaal boven, glij dan van een glijbaan naar keuze. Met een rotvaart kom je beneden en kun je direct de ballenbak induiken. De ideale omgeving om het kind lekker z’n gang te laten gaan en als ouder niet heel de tijd achter je kind aan te hoeven lopen.

Welke klim-en klauteractiviteiten zijn er in Plopsaland indoor

De Bumbaspeeltuin
Het heeft niet voor niks de titel ‘de leukste speeltuin van de lage landen’, Samen met je circusvriendjes, genaamd Bumba en Bumbalu, kan je klimmen, glijden, draaien en spelen op de speeltoestellen.

De Klimberg
Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk te komen. Makkelijk gezegd maar moeilijk gedaan, omdat je niet makkelijk grip krijgt. Eenmaal boven, mag je naar beneden glijden. Het is dus een waardige uitdaging voor de kleintjes en natuurlijk omgen papa en mama helpen.

De Maya-Speeltuin
Dit ‘eiland’ is gebouwd met touwen. Hier klim je naar verschillende hoogtes en leer jij je evenwicht te houden. Een voorbeeld hiervan is een van de touwebruggen, waarbij je naar de overkant moet zien te komen.

Het Ballenbad
Een groot bad gevuld met ballen. Laten we het voor het gemak even de ballenbak noemen. Zwem door de ballen zee en leef je helemaal uit in de gekleurde oceaan.

Plops Speelboom
Klim in de Kabouter Plop boom naar de overkant. Eenmaal aan de overkant, glij dan direct in de ballen, die is verbonden aan deze speelboom.

Overige activiteiten Plopsaland indoor Hasselt
K3-Disco
Ga samen met je kind helemaal los in de K3-Disco. Natuurlijk worden alle bekende en geliefde K3-liedjes gedraaid. Hier kunnen de danspasjes geoefend worden en kunnen de kinderen samen dansen.

Shows en Evenementen in Plopsa Indoor Hasselt
Dit park is ook voorzien van een eigen theater, waar shows worden gegeven. Hier vind je onder andere shows van Bumba en als kers op de taart worden de Tv-steren ook nog eens uitgenodigd om een voorstellingen te geven aan de bezoekers.

Welke shows en evenementen organiseert Plopsa indoor?

De volgende shows en evenementen worden georganiseerd door Plopsa:

 • Ontmoet Bumba & Bumbalu
 • Bumba Show
 • Confettifeest
 • Ontmoet Nachtwacht
 • Sinterklaas
 • Dansen in de sneeuw
 • Kerst met Bumba en Maya
 • De enige echte witte kerst!
 • Ontmoet de Kerstman
 • Kerst met Peppa Pig
 • Ontmoet Peppa Pig
 • Nijntje Fandagen
 • Ontmoet Nijntje
 • Zomer met Bumba
 • K3 Dagen

Horeca & Restaurants in Plopsaland indoor Hasselt

Welke horeca en restaurant gelegenheden zijn er in Plopsaland Hasselt

Plopsa Hassel heeft meerdere eetgelegenheden. Zo kan je je kind lekker verwennen met frietjes tot pannenkoeken. Ieder kind zal hier haar lievelingseten vinden door de 6 eetgelegenheden in het park

Frida kroket
Dit is het gefrituurd land van het speeleiland. Ga je voor frietjes of toch lekker voor een broodje kroket of frikandel.

Heidihoek
Hier haal je de lekkerste snacks. Denk aan een slushy of warme chips en popcorn. Er is natuurlijk ook aan de ouders gedacht, want hier kan je alcoholische drankjes halen om extra te genieten.

Het Plophuisje
Ook hier worden snacks en zoetigheden verzorgd. Zoetigheid die kinderen al helemaal over de onderdelen van het park laten stuiteren. Prima, dan is het avonds lekker rustig!

Mevrouw Praline
Hier worden de geheime recepten van Jeannine gebruikt, die haast niet na te maken zijn. Voor heerlijk eten ben je hier op de juiste plek!

Panos
Toch meer zin in een broodje. Dat kan ook en daarom is er een Panos. De warm en verspreidden broodjes geven je genoeg energie om lekker te spelen.

Studio 100 Café
Wil je een echte maaltijd, dan ben je hier op de juiste plek. Dit zijn gerechten die dienen als avondeten. Dus voor de kinderen die langer willen blijven en genoeg energie nodig hebben om na het eten weer lekker rond te huppelen.

Terug naar overzicht Attractiepark in Belgie

Bezoekerservaringen

“Een leuk park voor kinderen. Ook erg veel te doen voor de kids!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Geert-Jaar Troost, woensdag 22 mei 2019 om 16:40 uur

“Leuk om te zien hoe de kinderen zich vermaken met alle speeltoestellen enz.”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Maarit Wiegant, vrijdag 28 juni 2019 om 13:50 uur