Walibi Belgium

Walibi Belgium, het ideale themapark in België voor de hele familie of een vriendengroep. In dit park is aan alle leeftijden gedacht. Zo zijn er meer dan genoeg attracties voor de sensatiezoekers. Dit heeft te maken met achtbanen in Walibi Belgium die hoge snelheden en duizelingwekkende hoogtes bereiken. Voor de kleinere bezoekers zijn er twee grote zones waar de kinderen veilig kunnen spelen en genieten van een dage attractiepark. Haal je Walibi tickets hier en beleef een dag plezier voor iedereen!

De .. is 365 dagen per jaar geopend.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Info volgt nog. Openingstijden verschillen per seizoenen.
Walibi Belgie tickets

Boulevard de l’Europe 100
1300 Wavre, België

Deel dit uitje  

Gevonden Walibi Belgium Tickets

Alle informatie over Walibi Belgium

1. Walibi Attracties  |  2. Themadagen – Halloween Fright Nights  |

agsdi-people

1 miljoen
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

42 Attracties

agsdi-calendar-check

145 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Leuke attracties
+ Eigen eten kun je meenemen

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €10,-

 

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Leuke attracties
+ Eigen eten kun je meenemen

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €10,-

 

Park Walibi Belgie 

In 2021 bestaat het park van Walibi Belgium al 45 jaar. Daardoor weten ze in het park hoe je mensen, van jong tot oud, kunt vermaken. Dit vertaalt zich in wel meer dan 40 attracties. Deze attracties verschillen van grote en snelle achtbanen tot rustige en vermakelijke attracties. Daardoor is het park perfect voor families en maakt iedereen samen pret!

Attracties

Het aanbod aan attracties is groot. Hierbij kan je denken aan verschillende achtbanen voor kinderen, tieners en volwassenen. Daarbij is het handig om te weten dat als je kind groter is dan 1,40 m dat hij of zij overal in mag!

Walibi Belgium Plattegrond

Walibi Belgium Plattegrond

Walibi belgie Achtbanen

Door de sensationele attractie heeft Walibi Belgium haar naam weten op te bouwen tot een bekende naam in de pretparkwereld. Daarnaast staat het park niet stil en is het constant aan het vernieuwen. Daardoor heeft het door de jaren heen ook een groot aanbod aan attracties en achtbanen weten op te bouwen.

Een voorbeeld hiervan is de New Intamin mega coaster  die in 2021 op het park van te vinden is. Daarnaast moet je weten dat dit de hoogste en snelste achtbaan is van de Benelux. 50 meter hoog en 1200 meter lang. De topsnelheid bedraagt 113 kilometer per uur!

Nieuwe achtbaan Walibi Belgium

Hoeveel achtbanen heeft Walibi Belgie?

Walibi Belgie heeft op dit moment 9 achtbanen

  1. Buzzsaw
  2. Cobra
  3. Dalton Terror
  4. Weerwolf
  5. Psyke Underground
  6. Pulsar
  7. Spinning Vibe
  8. Tuf Tuf Club
  9. Vampire
Buzzsaw

Door middel van 2 bewegende armen wordt de lange rij aan stoelen door de lucht gedraaid. Daardoor kijk je hoog over het park heen of lig je bijna met je neus op het water.
*Bezoeker moet tenminste > 1,40 m zijn.

Cobra

Met een rustige start weet je niet wat je kan verwachten, maar eenmaal op snelheid slaat de Cobra toe. Met wel 3 loopings en scherpe bochten rijd je mee op de rug van de cobra
*Bezoeker moet tenminste > 1,30 m zijn.

Dalton Terror

Als eerst word je 77 meter omhoog getakeld en heb je voor een paar seconden een mooi uitzicht. Wanneer je het niet verwacht wordt de vrijeval ingezet en val je met 101 km/h naar beneden.
*Bezoeker moet tenminste > 1,20 m zijn.

Weerwolf

In deze houte achtbaan ga je race je tegen elkaar. Maak je klaar voor een hobbelige rit door de heillingen en bochten. Race tegen elkaar met een snelheid van 80km/h.
*Bezoeker moet tenminste > 1,20 m zijn.

Psyke Underground

Binnen 3 seconden word je afgevuurd naar een snelheid van 85km/h. Daarnaast is het overdekt en helemaal donker. Dit maakt het nog veel spannender!
*Bezoeker moet tenminste > 1,30 m zijn.

Pulsar

Ben je niet bang voor water, dan is de Pulsar zeker iets voor jou! Hierbij maak je een rit van 70 seconden en haal je wel snelheden tot 100km/h
*Bezoeker moet tenminste > 1,20 m zijn.

Spinning Vibe

Als je niet snel misselijk wordt van rondjes draaien stap dan eens in en draai zo snel je kan!  *Bezoeker moet tenminste > 1,20 m zijn.

Vampire

Dit is een achtbaan waarbij je lekker hangt of betergezegd vliegt. Met hoge snelheid glij je over de rode baan

*Bezoeker moet tenminste > 1,20 m zijn.

Kinderattracties 

Dit park van walibi richt zich voor een groot gedeelte op kinderen. Daarom zijn er kindergebieden aangeled. Er zijn maar liefst 12 kinder attracties te vinden. Dit betekend dat er voor de kleinere bezoekers veel te beleven en is!

Thema dagen walibi in Belgie – Fright Nights

Ook in België worden de bekende Fright Nights georganiseerd, wat ook wel het beste Halloween feest van België wordt genoemd! Hierbij wordt het park volledig omgebouwd tot een spookhuis waarin acteurs ervoor zorgen dat jij je de longe uit je lijf schreeuwt. Ondanks de enge setting is het park alsnog toegankelijk voor alle leeftijden.

Nu horen we je al denken, ik zou daar wel eens naar toe willen! Maar wanneer zijn de Halloween Fright Nigts in belgie?

  • De Halloween Fright Nigts in belgie zijn: Vanaf Begin oktober tot begin november
Halloween Fright Nights Belgie | Scare Zones - Haunted Houses - Shows

Je kunt niet zomaar direct naar een attractie lopen. Je komt namelijk voorbij verschillende griezelige onderdelen van het park. Deze plekken worden de Scare Zones genoemd. Zoals je misschien weet, lijkt het net op een decor van een horrorfilm. De vraag is of jij je angst kunt overwinnen en de monsters gewoon voorbij kunt lopen.

Scare Zones

De Scare zones In Walibi zijn verdeeld op engheid. Daarmee wordt bedoeld dat de acteurs op sommige plekken er minder eng uit zien of juist een stuk enger. Daardoor kun. Je vooraf je route bepalen aan de hand van het gezelschap waarmee je dit spookpark bezoekt.

Er zijn 6 verschillende Scare Zones die elk hun eigen thema hebben. Waarbij de Scarezone Fun World het minst eng is en District H het engst is!

Haunted Houses

Het lijkt alsof je een personage bent die recht beland in de heets van de strijd. Zou jij het anders aanpakken dan de acteurs uit de film? Dit is je kans om in de Haunted Houses te laten zien hoe het wel moet. Hierbij stap je naar binnen in een van de engste Spookhuizen die je ook gezien hebt.

Shows

Er worden 4 verschillende scary shows opgevoerd, die elk op een andere tijd begint. Daarnaast worden ze vaker opgevoerd. Daardoor kan je alle shows bijwonen.

Meer info over deze Enge avonden?

Terug naar overzicht Pretpark Belgie

Bezoekerservaringen

“Super vette achtbanen. We hebben wel even in de rij gestaan voor alles, maar dan heb je ook wat!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Olivier Naas, zondag 24 maart 2019 om 19:15 uur

“Te vaak in de cobra geweest waardoor ik misselijk werd, het is overigens wel een aanrader!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Mick den Brik, vrijdag 5 april 2019 om 17:10 uur