Pretpark Duitsland vinden?

De kans is groot dat je weet dat er een hoop attractieparken zijn Duitsland, Dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Wij begrijpen dat de prijs, kwaliteit, attracties en natuurlijk afstand belangrijk zijn voor de keuze van een attractiepark.

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je gevonden door ervoor te zorgen dat de attractieparken Duitsland met korting iedere week op een rijtje worden gezet. Wij zouden het zonden vinden als je meer betaald dan nodig is voor een bezoekje aan de attractieparken. 

Goedkoop naar een pretpark in Duitsland is niet moeilijk meer

Attractieparken in Duitsland hebben namelijk een flinke onderlinge concurrentiestrijd, daardoor wordt er regelmatig gestunt met kortingen en worden er weer nieuwe attracties toegevoegd aan pretparken.

Bekijk alle mogelijkheden, snel en zonder gedoe

Lekker een attractiepark in Duitsland bezoeken en wil je niet te lang reizen? Geen zorgen, we hebben alle pretparken in Duitsland voor je op een rijtje gezet. Daardoor heb je binnen enkele minuten het perfecte pretpark in Duitsland gevonden in de provincie die je gekozen hebt. 

Alle pretpark Duitsland kortingen op een rijtje

Alle pretparken in Duitsland voor je op een rijtje. Ga samen met je vrienden of familie op zoek naar de ultieme ervaring die de Duitse attractieparken voor je te bieden hebben. Pretpark Europa-park en Phantasialand bieden bijvoorbeeld een waanzinnig groot aanbod aan snelle achtbanen, rollercoasters en shows.

Pretpark Duitsland bekijken

Phantasialand

Image result for vlag duitsland"   Brühl, Rhine-Erft

Phantasialand staat bekend om de verschillende thema’s van over heel de wereld die terug te vinden zijn in het grote park. Jong en oud vermaakt zicht in dit pretpark door het grote aanbod aan verschillende attracties, shows en lekkernijen. 

 Vanaf €44,50

Bekijk nu

Movie Park Germany

 Afbeeldingsresultaat voor vlag belgie   Bottrop, Noordrijn-Westfalen

Movie Park Germany is verdeeld in 7 verschillende gebieden, op basis van Tv-shows. Ontmoet hier dus je favoriete karakter uit een van de vele cartoons. Daarnaast zijn de attracties voor jong en oud, door een combinatie van rustige- en snelle-

 Vanaf €36,50

Bekijk nu

Europa-Park

Afbeeldingsresultaat voor vlag belgie   Rust, Baden-Württemberg

Europa-park in Duitsland is de grootste themapark van Duitsland. Dit komt mede door het gebruik van de sierlijke bouwstijl dat gebruikt wordt, afkomstig uit de geschiedenis van Duitsland. 

 Vanaf €52,00

Bekijk nu

 

LEGOLAND Deutschland

Afbeeldingsresultaat voor vlag belgie  Günzburg, Beieren

De echte LEGO fanaten voelen zich helemaal thuis in LEGOLAND Duitsland. In dit pretpark vind je alle verschillende LEGO soorten en kun je ook nog eens in de LEGO attracties gaan zitten!

 Vanaf €46,50

Bekijk nu

Holiday Park

Afbeeldingsresultaat voor vlag belgie   Hassloch, Rijnland-Palts

Holiday Park in Duitsland is een van de uniekste van zijn soort. Het amusementspark bestaat deels uit het ‘normale’ park en deels uit bos. Daarnaast staat het echt bekend om de achtbanen en de attracties met een vrije val.

  Niet beschikbaar!

Bekijk nu

Top 10 achtbanen Duitsland

Ben je een echte achtbaan fanaat, dan ben je in Duitsland op de goede plaats. De pretparken Duitsland zorgen ervoor dat jij de dag begint en afsluit met een goede shot adrenaline. Bekijk het filmpje om een beeld te krijgen van de top 10 leukste achtbanen van Duitsland!

Welke pretparken zijn er allemaal in Duitsland?

Met een bezoekje aan een pretpark in Duitsland weet je zeker dat je dag vol plezier tegemoet gaat. In Duitsland zijn er pretparken te vinden waar je toch wel een keer een bezoekje aan moet hebben gebracht als je de pretparken België en Nederland al hebt bezocht,

Om je een goed beeld te geven van alle attractiepark in Duitsland, hebben we een lijstje gemaakt met interessante informatie zoals het aantal bezoekers, de attracties en kenmerken van het leukste pretpark in Duitsland. Wij hebben een Top 10 leukste pretpark Duitsland voor je gemaakt om misschien je keuze wat makkelijker te maken.

Top 10 pretparken in Duitsland

1. Europa-Park
2. Movie-Park Germany
3. Phantasialand
4. Legoland Duitsland
5. Heide-Park
6. Tripsdrill
7. Holiday Park
8. Fort Fun
9. Playmobil Funpark
10. Wunderland Kalkar

1. Europa-Park (5,5 miljoen bezoekers)
Europa-park, het grootste thema attractiepark van Duitsland en is de op één na meest bezochte bezoekers van heel Europa. Disneyland Parijs is het enigste pretpark die meer bezoekers weet te trekken dan het themapark Europa-park in Duitsland.

In Europa-park wordt de verdeling gemaakt door het gebruik van een aantal landen. De thema’s worden alsmaar uitgebreid, dit wil zeggen dat er steeds meer landen gebruikt worden in dit themapark. Na het bouwen van een stukje Italië in 1982 volgden in 1984 de komst van Nederland, Engeland (1988), Frankrijk (1990), Scandinavië (1992), Spanje (1994), Duitsland (1996) en Rusland (1998).
Tegenwoordig is het park zo groot dat ook de landen 
Griekenland, Portugal en IJsland aan de thema’s zijn toegevoegd.

2. Movie-Park Germany (1,9 miljoen bezoekers)
De echte filmliefhebbers moeten hiervanaf weten! Alles draait bij Movie-park Germany om de filmindustrie. Dit wordt gebruik in verschillende elementen van het park, zoals: de attracties en themagebieden. Movie-park Germany heeft het park verdeeld in verschillende thema’s zoals eerder benoemd. Deze thema’s zijn The Old West, Santa Monica Pier, Streets of New York, Nickland en Hollywood Street Set. Het kan zijn dat je er lang geleden al ooit bent geweest. Het fijt is dat de filmwereld niet stilzit, hierdoor heeft het park aanknopingspunten om zichzelf en de attracties door te blijven ontwikkelen.  

3. Phantasialand (1 miljoen bezoekers)
Ben je opzoek naar een attractiepark die niet te ver weg is, maar heb je de meeste parken in Nederland al een bezoek gebracht? Dan is Phantasialand een goede optie voor jou, je vrienden en familie. Dit is een van de bekendste pretparken van Europa. Ook dit park heeft de laatste jaren flink weten te investeren in attracties en zit dus niet stil. Daardoor zijn er vele attracties bijgekomen voor verschillende leeftijden.

4. Legoland Duitsland (1,4 miljoen bezoekers)
Een echte Legofanaat en altijd al eens naar Legoland willen gaan, maar is Legoland Billund in Denemarken te ver? Misschien weet je het nog niet niet, maar Legoland Duitsland heeft ruim 40 Lego attracties! Door de ligging en de thema’s van het park wordt het graag bezocht. Breng een bezoekje aan de Legowereld en ontdek lego-soorten die je nog nooit eerder hebt gezien!

5. Heide-Park (1,5 miljoen bezoekers)
Het Heide park telt ruim 40 attracties en is de op één na grootste pretpark van Duitsland! Dit park staat echt bekend om de vele waterattracties, dus neem natuurlijk droge kleding mee! Even bijkomen? Dat kan je doen op de grote theater tribunes. Hier worden elke dag 4 shows gegeven.

6. Tripsdrill (600.000 bezoekers)
Het oudste attractiepark van Duitsland is gevestigd Baden-Württemberg. Tripsdrill is opgericht in 1929 met als thema: ‘Zwaben anno 1880’. Ook de stijl van het park ziet er nog wat ouderwets uit door de oudere huisjes op het park. Dit is niet persé oubollig, maar geeft sfeer mee aan het park.

Naast het pretpark is er ook focus gelegd op een dierentuin, wat begon als een kinderboerderij. Vele jaren later is dit uitgeroeid tot een echte ‘wildpark’ met wel meer dan 1.000 dieren.

7. Holiday Park (645.000 Bezoekers)
Holiday park is begonnen als een uit de hand gelopen familie hobby. Het park werd opgericht in 1971, wat uitgegroeid is tot een tof attractiepark. Hedendaags is het park holiday park overgenomen door Plopsagroep. Vandaar dat holiday park mogelijk door sommige mensen gezien wordt als hopiday park Plopsa.

8. Fort Fun (400.000 bezoekers)
Ben je gek op water en snelheid, dan is dit het park waar jij je helemaal uit kan leven! Naast de waterattracties zijn er veel verschillende type-achtbanen te vinden. De showsdie verzorgd worden staan over het algemeen in het teken van western. Dit past goed bij de stijl die in het park gebruikt wordt.

9. Playmobil Funpark (713.000 bezoekers)
Niet alleen is er een pretpark van Lego, ook Playmobil biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Dit is het eerste themapark die op is gezet door Playmobil. Dit themapark bestaat uit veel verschillende creaties gemaakt met Playmobil, zoals: Het piratenschip, de ridderburcht, waterspeelplaatsen en speeltuinen zijn uitgebreid met een boerderij, goudmijn en de Ark van Noach.

10. Wunderland Kalkar (300.000 bezoekers)
Wunderlandkalkar is het pretpark met een Nederlands ‘gevoel’. Dit is ooit gestart door een Nederlander die werkte als zakenman. Dit park is opgebouwd in een elektriciteitscentrale wat nooit in gebruik is genomen. Dit zorgt voor een andere ervaring dan je ‘normaal’ hebt in een pretpark. Wat dit park aantrekkelijk maakt is dat je tegen een vaste prijs gebruik mag maken van alle faciliteiten, zoals: attracties, eten en drinken. 

Wat is het grootste pretpark van Duitsland?

Europa-Park is het grootste thema pretpark van Europa en trekt jaarlijks rond de 5,5 miljoen bezoekers. Het park wordt verdeeld in verschillende thema’s, gebaseerd op Europa. Zo vind je Italië, Scandinavië, Rusland en zelfs Nederland in het park verwerkt. Daarnaast is het op één na best bezochte attractiepark van heel Europa. Dit komt door het complete aanbod aan attracties, slaapplek, shows en nog veel meer.

Welk pretpark in Duitsland heeft de meeste achtbanen?

Euro-Parka is niet alleen het grootste attractiepark van Europa, maar heeft met haar ‘meer dan 100 attracties en shows’ ook nog eens de meeste attracties van heel Europa!

Wat is het oudste pretpark van Duitsland?

Erlebnispark Tripsdrill (Tripsdrill anders genoemd) is opgericht in 1929, waardoor dit het oudste park van Duitsland is. In dit geval is het: hoe ouder, hoe meer sfeer.

Wat zijn de meest goedkope pretparken Duitsland

 

Nr Pretpark Duitslnd Vanaf Prijs
1

Movie Park Germany

€ 36,50
2

Phantasialand

€ 44,50
3

LEGOLAND Deutschland

€ 46,50
4

Europa-Park

€ 52,-

 

Welk pretpark in Duitsland heeft de snelste achtbaan?

In Phantasialand is de snelste “multi-launch roller coaster” ter wereld te vinden. Deze achtbaan raast met een snelheid van meer dan 110km over de baan. Deze achtbaan wordt niet afgevuurd door middel van een kettinglift, maar met behulp van een katapultsysteem of via een motor.