EuropaPark Duitsland Tickets

Europapark is de grotoste van de wereld en met haar 5,5 miljoen jaarlijkse bezoekers staat dit park op de nummer 2 van meest bezochte pretpark in Europa. Het opvallende van dit park is de hoeveelheid attracties en vele thema’s. Doordat het park zo groot is, is het handig om van te voren sleectief te zijn in wat je wil zien. inhet park. Denk je dat je niet alles kunt zien om dat er sgsimpelweg geen tijd voor is in één dag, dan overnacht je gewoon in het hotel! Wat je ook doet één ding is zeker, het park zal een goede indruk achterlaten!

De .. is 365 dagen per jaar geopend.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Info volgt nog. Openingstijden verschillen per seizoenen.

Europa-Park-Straße 2
77977 Rust, Duitsland

 

 

Deel dit uitje  

EuropaPark Duitsland Tickets

Alle informatie over EuropaPark

1. Europa Park  |  2. Europa-Park Attracties |  3. Thema’s

agsdi-people

5,5 miljoen
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

108 Attracties

agsdi-calendar-check

210 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor het gezin
+ Leuke attracties
+ veel attracties

– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– park te groot om in 1 dag alles te doen
– Parkeren kost

 

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor het gezin
+ Leuke attracties
+ veel attracties

– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– park te groot om in 1 dag alles te doen
– Parkeren kost

 

Over Europa Park Duitsland

In dit park ben je met een paar stappen op een andere plek in de wereld. Dit maakt het een unieke plek. Met wel meer dan 100 attracties en 18 verschillende themagebieden is Europa Park één van de grootste en best bezochte parken van heel Europa. Daarnaast groeien de themagebieden jaarlijks waardoor een bezoek telkens toch een andere ervaring is. Mede daardoor en de attracties is Europa Park voor de 5de keer uitgeroepen tot het beste park ter wereld! 

Het overzicht

Zoals te verwachten is het park enorm en is er veel te beleven. Daarom moet je weten dat je het beste een planning kunt maken wat je in 1 dag allemaal gezien moet hebben. Lees daarom gauw verder om meer te weten over de grootste/leukste onderdelen kort voor je uitgelicht

Europapark plattegrond

europapark plattegrond

Attracties Europa Park Duitsland

Zoals je eerder gelezen hebt zijn er wel meer dan 108 verschillende attracties in de verschillende thema gebieden van Movie Park Duitsland. Vooraf is het daarom handig om de vrdeling van attracties op het park te weten. Zo weet je welke achtbanen MOET bezoeken en welke familie attracties er zijn.

Europa kent geen ander park dat zo veel attracties telt als dit park. Doordat het park een grote diversiteit heeft aan attracties en verschillende shows vermaakt elke leeftijdsgroep zich. De achtbanen is wel iets om even bij stil te staan. De reden hiervoor is dat Europa-park de hoogste achtbaan heeft van Europa. Daarnaast word je in 2,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h afgeschoten!

Hoeveel achtbanen heeft Moviepark?

 Moviepark heeft 15 achtbanen en wel meer dan 100 attracties! 

Daarom zetten we de bekendste attracties voor je op een rijtje.Wodan

Timburcoaster

De Wodan Timburcoaster is de houten achtbaan die als nieuwste achtbaan is toegevoegd aan het aanbod. Deze houten achtbaan is ruim een kilometer lang en behaald wel snelheden van 100 km/h. Als dit nog niet genoeg is dan zit er nog een extraatje bij de rit. Hierbij kruis je namelijk nog 2 andere achtbanen.

Blue Fire Megacoaster

Van Ready for take-off? In de Blue Fire Megacoaster word je net als een raket gelanceerd, je raast over de baan met 100 km/h en dat in 2,5 seconden. Het coole aan deze achtbaan is dat je haardslag gemeten wordt tijdens de rit!

Silver Star

De Silver Star is met zekerheid de meest bekende attractie van Europapark. Dit heeft te maken met de hoogte, want dit is de hoogste achtbaan van Europa. Hierbij wordt je vanaf 73 meter hoogte afgevuurd met een snelheid van 127 km/h.

Thema’s

De Themagebieden in Europa park zijn erg uitgebreid. Daarnaast zijn het er veel, maar liefst 18 om precies te zijn. Deze thema’s worden voornamelijk opgedeeld in landen waar je door heen loopt. De themagebieden zijn daardoor helemaal in de stijl opgebouwd van het land waar het thema over gaat. Daarnaast is Ierland volledig voor kinderen, net zoals de 3 overige thema’s!

Welke Thema's zijn er in Europa Park?

Er zijn in Europa park 15 verschillende landen gebruikt als thema.
 1. Spanje
 2. Scandinavië
 3. Zwiertslaan
 4. Rusland
 5. Portugal
 6. Luxemburg
 7. Oostenrijk
 8. Italië
 9. IJsland
 10. Holland
 11. Griekenland
 12. Frankrijk
 13. Engeland
 14. Duitsland
 15. Ierland – Kinderland
Overige Thema’s
 1. Grimms Sprookjesbos
 2. Avontuurland
 3. Het Koninkrijk van de Minimoys

Shows en evenementen

Naast de supertoffe achtbanen zijn er gave shows en evenementen. Het aanbod is groot en divers, waardoor er veel verschillende mogelijkheden zijn om shows of activiteiten bij te wonen.

Mocht je alle shows willen zien, dan zit je wel 6 uurtjes zoet. Daardoor is 1 dag direct al wat kort om te blijven als je alles wilt zien.

Ook worden hier verschillende evenementen aangeboden die mensen uit verschillende delen van het land of buitenland trekken. Een voorbeeld hiervan is de Kids Choice Awards van Nickelodeon die wordt georganiseerd in Europa-park.

Terug naar overzicht Attractiepark van Duitsland

Bezoekerservaringen

“Super leuk en echt veel te doen en je merkt wel dat het de grooste pretpark van Europa is. Niet alles in 1 dag gezien dus we gaan een keer terug.”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Rico Groen, woensdag 11 december 2019 om 11:25 uur

“Een heel leuk, maar vooral groot park waarin je ogen te kort komt. Wil je alles zien dan heb je meer nodig dan één dag. Een aanrader is de Silver Star!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Maarit Josse, zondag 23 juni 2019 om 17:10 uur