Pretpark Frankrijk geeft je alle overzicht over de leukste pretparken in frankrijk 

Pretpark Frankrijk bezoeken tegen de laagste prijzen!

U

Pretpark in Frankrijk bezoeken met je familie of vrienden?

Europa is toonaangevend in het aanbod van pretparken. Dit komt door de intensiteit van pretparken in de aanwezige landen. De landen in Europa hebben vaak tientallen parken waar iedereen kan genieten van een toch bijzondere ervaring. Om je te laten kennis maken hebben wij alle pretparken in Europa voor je verzameld om een beter beeld te krijgen welke er zijn en waar je ze kunt vinden. We hebben daarom een overzicht voor je gemaakt werkelijk alle aanwezige pretparken.

Goedkoop een park in Frankrijk bezoeken?

Als je van plan bent een bezoekje te brengen aan een pretpark in Frankrijk dan moet je wel op de hoogte zijn van alle informatie en beschikbare pretpark Frankrijk kortingsacties. Een trip naar het mooie Frankrijk is al best prijzig en daarom is het fijn als je kunt besparen op je entreetickets. Hou onze website in de gaten als je op de hoogte wil blijven van alle beschikbare kortingen en bekijk de Top 5 leukste pretparken Frankrijk!

Top 5 mooiste pretparken Frankrijk

Frankrijk heeft een hoop leuke pretparken. Daarom is de Top 5 pretpark Frankrijk opgesteld. Hiermee zorgen we ervoor dat je weet wat je kan verwachten in de Franse pretparken, zodat je goed je keuze kunt maken!

Door je meer inzicht te geven over de insides van de parken, weet je precies welk park wel of niet bij je past. Mocht je meer willen weten over een specifiek park, klik dan op een van de linkjes uit het lijstje en lees de review! Liever op deze pagina blijven, bekijk dan de uitgewerkte Top 5 leukste Franse themaparken aan het eind van de pagina.

pretpark korting

Weet je nog niet precies welk pretpark in Frankrijk je wilt bezoeken?
Lees snel de Top 5!

Wij hebben de top 5 populairste attractieparken Europa voor je uiteengezet gemaakt met daarbij informatie te krijgen om een beter beeld te krijgen waarom ze dat zijn.

Omdat je misschien nog niet helemaal op de hoogte bent van het aanbod aan attractieparken en welke de populairste zijn is het niet verkeerd om dit een keer door te lezen. Sommige attractieparken ken je vast wel alleen er zitten er ook erg leuke parken bij waarvan je misschien niets-en of minder van weet. Deze zijn ook de moeite waard om je horizon te verbreden en de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Druk op de link en scroll automatisch naar de informatie over het park in deze top 10!

1. Disneyland Parijs
2. Puy du Fou
3. Parc Astérix
4. Futuroscope
5. Vulcania

 

1. Disneyland Parijs – Walt Disney Studios 

Disneyland Parijs heeft iets magisch wat je niet snel zult vergeten. Het is het grootste amusementencomplex waar de Disney verhalen tot leven komen.

Het attractiepark staat bekend om zijn betoverende themagebieden en parades die op de feestelijke straten en pleinen plaats vinden. Het aanbod aan attracties en activiteiten is heel groot en divers. Vandaar dat het park door alle leeftijdscategorieën wordt bezocht.
Walt Disney Studios neemt je mee in de bekende verhalen en laat je zien hoe de magie van de animatie tot leven wordt gebracht. Het attractiepark heeft Indrukwekkende shows, voorstellingen en thema’s die gebaseerd

Ook heeft Disney 7 hotels met overnachtingsmogelijkheden van verschillende prijsklassen. Er is een winkelstraat en een golfbaan. In de parken en er omheen is er een groot aanbod aan restaurantjes en eettenten. Meer weten? Lees dan de Disneyland parijs review en pak je korting.

2. Puy du Fou

In de Vendée in de plaats Les Epesses ligt dit mooie themapark. Dit pretparkpark trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers en is een echte favoriet onder de Fransen. Wie een grote rol spelen in Puy du Fou zijn dieren, levende dieren wel te verstaan. De verschillende soorten vogels vliegen je om de oren, maar ook geiten, leeuwen en paarden zetten een show neer. Je kijkt je ogen uit!

Het attractiepark draait zo’n 15 verschillende soorten shows met een historisch verhaal. Hierbij zijn heel veel professionals betrokken om het zo écht mogelijk over te laten komen bij het publiek. Het is bijna onmogelijk om alle shows op één dag te bekijken.

Heb je geen zin in keuzestress, boek dan een overnachting in Les Îles de Clovis. Dit is een hotel in de Frankische stijl, met houten huisjes op het water. Een belevenis op zich!Meer informatie over de shows of het park, bekijk dan de review Puy du Fou!

3. Parc Astérix

Dit pretpark, gebaseerd op stripverhalen van Astérix en Obelix, ligt in de regio Hauts-de-France. Het is een pretpark met veel verschillende faciliteiten en voorstellingen.

Er zijn in totaal 40 attracties, de een nog gekker dan de ander. Er is een treintje, een spookhuis, spannende achtbanen en een kleddernatte waterattracties. De nieuwste voorstelling in het pretpark Parc Astérix is een goochelshow met een professionele illusionist. Een leuke voorstelling voor het hele gezin. Heb je aan één dag aan het pretpark niet genoeg? Boek dan een overnachting in het Hotel de Trois Hiboux.
Nog meer informatie nodig bekijk de review op Parc Astérix!

4. Futuroscope

Futuroscope in het departement Vienne is een attractiepark dat is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken.

Het ligt tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers. Het park is in 1987 geopend en trekt ongeveer anderhalf miljoen bezoekers per jaar. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties, waarvan enkele ontworpen en gebouwd door het Nederlandse Jora Vision. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur. Bekijk de volledige review van Futuroscope Direct!

5. Vulcania

In Vulcania beleef je een spannend avontuur tussen de vulkanen van de Auvergne. Dit themapark, gewijd aan de aardse wetenschappen, is leuk voor jong en oud.

Het ligt in de vulkanenketen Chaîne de Puys, dichtbij de Puy de Dôme. Vanaf de buitenkant is er niet zoveel te zien aan dit pretpark, maar onder de grond bevinden zich meerdere bijzondere attracties. Alles in dit pretpark is erop gebouwd om de bezoeker op een toffe manier meer te leren over de vulkaanketen in de Auvergne. Zo is er een 5D-film en veel interactieve exposities.

Vanaf de 150 meter hoge “Volcanbul” heb je een prachtig panorama uitzicht over de vulkanen. Zo leer je het landschap op een bijzondere manier kennen. Tijdens de zomer organiseert Vulcania een geweldig straattheater, drakenoptochten en ze sluiten de avond af met een vuurwerkshow. Een fantastische belevenis voor het hele gezin!