Disneyland Parijs

Boulevard de Parc
77700 Coupvray, Frankrijk

 

 

Wie kent het beroemde Disneyland Parijs nou niet. Hier ontmoet je de echte Disney figuren in levende lijven. De magische sprookjes van Disney brengt het Park tot leven. Het Disney Park kent meerdere onderdelen zoals: Walt Disney Studio park, de Disney Village en de acht Disney Hotels die vol zitten met magie. Met meer dan 50 attracties vermaakt heel het gezin zich. Er is zo veel te doen in het park, maar ondertussen wil je natuurlijk ook alle Disney Figuren een keer hebben gezien. Daarom zijn er parades door de straten van Disney. Alles bij elkaar zorgt dat dit het meest populaire park is!

De .. is 365 dagen per jaar geopend.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Info volgt nog. Openingstijden verschillen per seizoenen.

Deel dit uitje  

Gevonden Disneyland Paraijs Tickets

Alle informatie over Disneyland parijs

agsdi-people

15 miljoen
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

51 Attracties

agsdi-calendar-check

320 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Leuke attracties
+ Shows en parades
+ Bezienswaardigheden

± Redelijk betaalbaar

– Eten, drinken en verblijf zijn niet goedkoop
– Park te groot om in 1 dag te zien

 

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Leuke attracties
+ Shows en parades
+ Bezienswaardigheden

± Redelijk betaalbaar

– Eten, drinken en verblijf zijn niet goedkoop
– Park te groot om in 1 dag te zien

Parken Disneyland Parijs

Op 32 kilometer afstand van Parijs komen de magische werelden van Disneyland tot leven in het bekende themapark, waar alle bekende tekenfilmfiguren jou verwelkomen. Daarnaast is het niet voor niks het meest bezochte attractiepark van Europa. Dit heeft te maken met de verschillende themagebieden, attracties, shows, restaurantjes en activiteiten.Daardoor is het direct een perfecte vakantiebestemming voor jou en de kinderen.

disneyland plattegrond

themagebieden Disneyland Parijs

De 5 verschillende themagebieden

Main Street U.S.A.

Het sprookje begint hier en bij Binnenkomst ben je direct overweligd door de vele lichten, eetgelegenheden en ontelbare winkeltjes in oud Amerikaanse stijl!

Wat te doen in Mainstreet USA?

Mainstreet USA is veel te doen zoals shoppen eten en nog veel meer!

Mainstreet USA is het eerste landje wat je tegen komt bij binnekomt op Disneyland Parijs.

Stap in het eerste landje van het door spimpelweg naar binnen te lopen in het park. Eenmaal binnen en door de poortjes kom je direct op de Main Street U.S.A. Hierbij zie in de verte direct het grote roze Disney kasteel. Daarnaast word je omringt door warmte van de drukke straat en de felle lichtjes van de vele winkeltjes. Kom je op het juiste moment binnen, dan zie je ook direct de parade. Deze parade komt elk uur en op vaste tijdstippen langs dezelfde plekken. Op deze manier weet je waar je kunt gaan staan om het feest van Disneyfiguren te bewonderen.

Dit gedeelte van het park staat bekend om haar vele winkeltjes, restaurants en attracties, gebouwd in de stijl van een oud Amerikaans dorpje.

Mocht je snel naar een andere plek willen omdat je deze passage van het park al eerder hebt gezien, dan kan je met gemak instappen bij een van de vele treinen die je langs de stations van de overige 4 themagebieden brengen.

 

Advantureland 

Het sprookje begint hier en bij Binnenkomst ben je direct overweligd door de vele lichten, eetgelegenheden en ontelbare winkeltjes in Western stijl!

Wat te beleven in Advantureland?

In Advantureland kom je de attracties tegen waarvoor je naar Disneyland Parijs gaat!

Dit gedeelte van het park ligt helemaal achterin. Hier tref je ook de bekendste attracties en achtbanen van het park. Daardoor is het ook een van de best bezochte plekken van het park.

Het gedeelte Adventureland wordt gezien wordt voor de grotere avonturiers door de minimale lengte van de attracties. Maar dat wil niet zeggen dat kleinere kinderen het niet naar hun zin gaan hebben. Ook daarvoor zijn activiteiten en vooral mooie dingen te zien. Daarnaast vind je hier ook andere restaurants omdat het tenslotte een ander deel van het park is en de werknemers ook hier opgaan in hun rol.

Frontierland

Ga terug in de tijd en maak mee hoe het er aan toe ging en proef de sfeer van de Western tijden!

Wat te zien in Frontierland?

In Frontierland is zijn Western gebouwen en attracties te zien!

Deze plek is opgebouwd als een echte Western dorpje. Alles aan dit gebied voelt daadwerkelijk als Western. Dit komt doordat de aankleding tot in de puntjes is verzorgd. Hierbij kan je denken aan de werknemers die zelfs helemaal in hun rol zitten. Daardoor is het ook goed te vergelijken met een filmset van het Wilde Westen.

Wat Frontierland anders maakt is dat alles in dat gebied een Western thema ademt. De restaurants zijn geheel in deze stijl aangekleed, de Cast Members hebben passende outfits, attracties zijn tot in de kleinste details uitgewerkt en zelfs de toiletten zijn in Western stijl. Eigenlijk kan je het nog het beste vergelijken met een filmset, zodra je Frontierland binnenstapt waan je je in het Wilde Westen.

Fantasyland

Voor dit gedeelte van Disneyland Parijs zou je het park alleen al moeten bezoeken. Dit is de plek waar alle magie tot leven komt!

Wat te verwachten van Fantasyland?

De verwachtingen van Fantasyland komen uit dus ontmoet je helden hier!

Wanneer je een bezoek brengt aan Disneyland Parijs, is dit zeker een onderdeel van het park dat je gezien moet hebben en je op je to-do lijstje moet zetten. Fantasyland is namelijk de plek waar de sprookjes en de echte Disney klassiekers tot leven komen. Daarnaast is het ook de perfecte uitkomst voor kleinere kinderen die de Disneyfilms steeds weer opnieuw kijken. Hier komen ze de figuren tegen en attracties die gebaseerd zijn op de bekende Disneyfilms.

Discoveryland

Dit themagbied herken je direct bij nadering van dit gedeelte. Hierbij stel jij je open aan voor invloeden vanuit de toekomst en beleef je nieuwe dingen!

Wat ontdekken in Discoveryland?

In discoveryland ontdek je de toekomst! 

Discoveryland ligt midden op het park en is goed te herkennen door de ruim zestig meter hoge gebouwd, wat de vorm heeft van een tent. Dit is het gebouw van de Hyperspace Mountain. Waar het in dit gedeelte van Disneyland Parijs om gaat is de kijk in de toekomst. Hierbij kijk je dus vanuit het verleden in de toekomst. Daarop zijn de attracties ook aangepast zoals en maak je onwerkelijke momenten mee en zie je dingen die je nog nooit eerder hebt gezien. Dit heeft te maken met de futuristische attracties zoals bijvoorbeeld het bekende Discoveryland Theatre

 

Illuminations Avondshow Disney

Alle themagebieden van Disneyland Parijs gezine? Sluit dan de dag af met een betoverende show bij het kasteel van Doornroosje. Mickey leidt de indrukwekkende Disney Illuminations avondshow met klassieke sproojes. Daarnaast worden ook nieuwe verhalen tot leven gebracht. Maak je hierbij klaar voor een prachtige vuurwerkshow angevuld met een lichtshow en adembenemende special effects!

Disneyhotels en korting Disneyland tickets

De hele ervaring van Disneyland is natuurlijk magisch, maar krijg je niet genoeg van die magische momenten en wil je genoeg tijd hebben om al de 5 thema’s te bekijken? Boek dan direct een overnachting in een van de 6 Disney hotels. Daardoor heb je zeker genoeg tijd om alles te kunnen bewonderen en ben je ook nog eens goedkoper uit dan dat je de Disneytickets en de een overnachting lost te boeken. Dit heeft te maken met de GRATIS toegang tot het park die inbegrepen zit bij een hotel overnachting. Daardoor kan je het zien als een KORTING Disneyland Parijs! 

Disneyland Parijs Hotels

Disneyland hotel

⭑⭑⭑⭑⭑

Een verblijf in een Victoriaanse stijl met magische luxe. Het Disneyland hotel is op een steenworp afstand van het park en heeft verschillende kamers die afgestemd zijn op de wensen van de klanten. De kamers zijn onder elkaar gezet om een goed je een goed overzicht te geven van het totale aanbod van dit hotel.

Disney hotel new York – The Art of Marvel

⭑⭑⭑⭑

Zoals de naam al zegt, het is volledig opgebouwd in New York sferen.  Daarnaast is de grootste collectie van Marvel kunst te bewonderen in dit Museum. Dus echt iets voor superhelden liefhebbers!

Disney’s Newport Bay Club

⭑⭑⭑⭑

Dit hotel is opgebouwd in de vorm van een landhuis. Daardoor beleef je extreme luxe en ligt aan de overs van het Lake Disney. Romantiek in overvloed dus perfect voor een bezoek met de liefde. Dit hotel ligt vlak aan het park maar om je toch alle luxe te bieden zijn ook hier shuttle mogelijkheden.

Disney’s Sequoia Lodge

⭑⭑⭑⭑

In een zo gehete Lodge ontspan je naast de openhaard van een intensieve dag op het park. Hier krijg je dus echt het authentieke gevoel van ontspanning. Daarnaast is het op een kwartier lopen van het park en heb je geen zin om te lopen, dan pak je een shuttle!

Villages Nature Paris

⭑⭑⭑⭑

Ga terug naar de essentie met je gezien partner of vrienden. Leef in het ritme van de natuur en stap binnen in je appartement midden in de bossen. Dit betekend overigens niet dat er niet genoeg luxe is!

Disney hotel Cheyenne

⭑⭑

Midden in het Wilde Westen sla jij je kamp op. Maak gebruik van de bekende saloons en restaurant. Zo proef je de authentieke sfeer. Ook hier zijn shuttle mogelijkheden naar het park omdat het om 20 minuten afstand lopen is.

Santa fe Disney

⭑⭑

In het Disney hotel Santa Fe ontdek je comfort aan route 66 in een klassiek thema. Dit hotel kent veel faciliteiten en activiteiten voor de kinderen. Het ligt op zo een 20 minuten lopen vanaf het park. Daarnaast zijn er natuurlijk ook shuttle mogelijkheden! 

Davy Crockett ranch

__

Avontuurlijk overnachten in een blokhut gelegen in de natuur. Met de mogelijkheden van een zwembad en glijbanen, een natuurwandeling en gezelligheid in een blokhut, beleef jij de tijd van je leven. Het park ligt op 15 minuten afstand van het park, waardoor je ook nog eens snel bij het park bent!

 

Vervoer van hotel naar Disney

Het vervoer wordt geregeld door het Disneyland hotel waarbij je verblijft. Dit wordt gedaan in de vorm van een pendel. Daardoor heb jij de mogelijkheid om lekker ontspannen richting het park te rijden wanneer je wilt. De pendel gaat namelijk op verschillende tijdstippen naar het park. Het is dus niet zo dat je rekening hoeft te houden met de tijd om nog op het park te kunnen komen. Daarnaast bespaar je een hoop parkeerkosten, wat natuurlijk erg voordelig is.

vervoer van Disneyland naar hotel

Mocht je genoeg hebben gezien Disneyland attractiepark, dan pak je met gemak de pendel momgelijkheid terug naar je hotel. Deze pendel opstap is bij de bus stop, op 100 meter afstand van de uitgang. Daardoor is het makkelijk te bereiken en kan je met gemak elk uur terug naar het hotel!

Terug naar overzicht Pretpark Frankrijk

Bezoekerservaringen

“Een lang weekend in het disneypark is perfect. Iedereen kan zich helemaal uitleven en je ontmoet alle disneystrips !”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Olivier Jansen, maandag 9 september 2019 om 11:20 uur

“Echt een mooi park en de shows van zijn top. Makkelijk disneytickets vergelijken bij ticketforsale.nl!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Saartje Troost, woensdag 13 augustus 2019 om 16:40 uur

“De attracties zijn goed en alles is sprookjesachtig in het franse themapark. Het is fijn dat het Disneyhotel zo dichtbij is.

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Koen de Bondt, donderdag 19 november 2019 om 14:45 uur