Pretparken Nederland bezoeken in 2020 en nooit te veel betalen voor je toegangskaartjes?

Bekijk direct alle mogelijkheden in Nederland en pretparken per provincie. Maak gebruik van grote kortingen & acties op pretpark Nederland tickets

Pretpark Drenthe

Pretpark Overijssel

pretpark noord-barant

Pretpark Zuid-Holland

Pretpark Zuid-Holland

Pretpark Flevoland

Pretpark Utrecht

Prertpark Friesland

Pretpark Limburg

Pretpark Zeeland

Pretpark Gelderland

Attractiepark Italië

agsdix-smt3-zoom-in

Pretparken Nederland vinden?

Natuurlijk weet je al dat er behoorlijk wat attractieparken in Nederland zijn, daardoor is de keuze soms moeilijk te maken door alle verschillen in prijs, kwaliteit, attracties en natuurlijk afstand.

Daarnaast zijn er iedere week flinke kortingen te krijgen op toegangskaartjes voor een pretpark in Nederland, het is natuurlijk zonde als je dit voordeel laat liggen. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je gevonden! Direct beginnen? Bekijk dan de top 5 attractieparken Nederland.

Goedkoop naar een pretpark in Nederland is niet moeilijk meer

Attractieparken in Nederland hebben namelijk een flinke onderlinge concurrentiestrijd, daardoor wordt er regelmatig gestunt met kortingen en worden er weer nieuwe attracties toegevoegd aan pretparken.

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van alle beschikbare pretparken in Nederland, lees een van de handige reviews om alles over het park te weten te komen of druk meteen op een button om je korting te verzilveren.

Beste pretpark Nederland vinden, bekijk de handige top 5 uit 2019

Weet je nog niet precies waar je naartoe wil met je gezin of vrienden? Geen probleem, we begrijpen dat het kiezen soms moeilijk kan worden door het grote aanbod tegenwoordig. Bekijk direct alle beste pretparken Nederland in onze handige top 5 of kijk naar andere mogelijkheden door heel Europa heen als je een nieuwe ervaring wil beleven.

Bekijk alle mogelijkheden per provincie, snel en zonder gedoe

Lekker een attractiepark in Nederland bezoeken en wil je niet te lang reizen? Geen zorgen, we hebben alle pretparken in Nederland onderverdeeld op basis van provincie. Daardoor heb je binnen enkele minuten het perfecte pretpark in Nederland gevonden in de provincie die je gekozen hebt.

Goedkoop een Attractiepark bezoeken?

Weet je nog niet precies waar je naartoe wil met je gezin of vrienden? Geen probleem, we begrijpen dat het kiezen soms moeilijk kan worden door het grote aanbod tegenwoordig. Bekijk direct de populairste attractieparken onze handige top 10 of kijk naar andere mogelijkheden in de specifieke landen als je daar naar opzoek bent. We hebben een overzicht voor je gemaakt van alle beschikbare pretparken. Lees een van de handige reviews om alles over het park te weten te komen of druk meteen op een button om een beschikbare korting te bekijken.

Meest gestelde vragen over pretparken Nederland tickets kopen

Welk pretpark in Nederland heeft de meeste achtbanen?

Walibi Holland heeft de meeste achtbanen van alle pretparken in Nederland. Het heeft nu 7 achtbanen die allemaal de top 10 domineren van de 10 snelste achtbanen in Nederland. 

Waar moet je op letten bij de top 5 pretparken Nederland?

Het belangrijkste is de afweging met wie je gaat, budget en waar je misschien al eens bent geweest. Daarnaast spelen de seizoenen ook een rol want de pretparken in Nederland doen erg hun best om telkens te blijven vernieuwen.

Als je kinderen hebt is het belangrijk hoe oud ze zijn en welk park het meeste attracties heeft die aansluiten bij hun leeftijd en wat ze leuk vinden. Voor de kleinere kinderen is plopsa Indoor coevorden bijvoorbeeld een aanrader en voor voor de wat ouderen is Toverland aan te raden.

Wat is het grootste pretpark Nederland?

Het park heeft jaarlijks gemiddeld 3,9 miljoen bezoekers en dat maakt De Efteling de meest bezochte maar ook gelijk de grootste pretpark in Nederland. Het heeft meer dan 62 attracties op 72 hectare grond. Als je er eerder bent geweest weet je wel hoe groot het pretpark is.

Welke kinder pretparken Nederland zijn er?
Wat zijn de meest goedkope pretparken Nederland?

De prijzen lopen uiteen omdat er zoveel kortingsacties zijn. Houdt daarom onze website in de gaten en bekijk hier de beschikbare pretpark kortingen in nederland in de gaten!

Tonen jullie het volledige overzicht pretparken Nederland?

Wij tonen alle pretparken in Nederland en of er beschikbare tickets met kortingen beschikbaar zijn, Lees daarom de handige top 5 of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven voor wekelijkse kortingen!

Wat is het oudste pretpark van Nederland?

Het oudste pretpark van Nederland is Familiepretpark de Waarbeek in Hengelo in 1924. De meeste onder ons denken dat de Efteling het oudste pretpark van Nederland is alleen deze opende elf jaar later pas haar deuren.

Welke indoor pretparken zijn er in Nederland?

Er zijn aardig wat overdekte pretparken in Nederland. Sommige zijn niet geheel overdekt maar gedeeltelijk. Zo kan het park ook bezocht worden met minder goed weer. De volgende pretparken in Nederland zijn geheel of deels overdekt:

Plopsa indoor Coevorden
Duinrell
Plopsaland De Panne – Mayaland indoor
Plopsa Indoor Hasselt
Toverland
Mega Speelstad

 

Top 5 pretpark nederland

Ben je benieuwd naar de top 10 attractie parken van dit moment? Bekijk dan direct ons handige overzicht om de beste keuze te maken tussen alle verschillende parken. Klik op een van links om meer informatie over het desbetreffende attractiepark en aanbiedingen voor entreetickets te verkrijgen.

Wil je nog even verder neuzen naar het aanbod? Bekijk dan onze handige top 10 attractieparken met informatie en beschikbare kortingen! Wil je direct alle attractieparken bekijken druk dan op de onderstaande button

Top 10 goedkoopste pretparken Nederland

Wil jij een handig overzicht hebben van de beste Attractieparken in het buitenland van dit moment? Bekijk dan direct onze handige top 10 om de beste keuze te maken tussen alle verschillende Attractieparken. Klik op een van parken om direct te zien hoeveel een ticket kost en hoeveel je kunt besparen. Verder kun je meer informatie krijgen over wat je allemaal kunt beleven tijdens een geweldige dag met je vrienden en familie

Top 10 leukste pretparken Nederland

Als je nog geen keuze hebt kunnen maken voor een attractiepark die bij jou past, is het misschien handig om onze top 10 populairst attractiepark te lezen. Hierin zetten we best gewaardeerde parken kort uiteen om een beter beeld te krijgen wat je daar kunt aantreffen. Wil je direct meet informatie dan kun kun je een van de reviews lezen met attracties, prijzen en beschikbare kortingen. Denk aan het soort park, attracties, overnachtingsmogelijkheden en overige faciliteiten in-en rondom de attractieparken.

 Top 10 leukste attracties nederland

Weet je nog niet precies welke pretpark in nederland je wilt bezoeken?

Je hebt tegenwoordig behoorlijk veel attractieparken in Nederland. Er is voor ieder wat wils, of je nu een park zoekt voor een gezin met jonge kinderen of een echte thrill zoekt met spannende achtbanen, alles is mogelijk. Om je een goed beeld te geven van alle attractieparken in Nederland hebben we een lijstje gemaakt met interessante informatie zoals het aantal bezoekers, de attracties en kenmerken van de leukste attractieparken Nederland.

Pretpark Nederland top 10 in 2019
1. De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)
2. Duinrell (1.4 miljoen bezoekers)
3. Slagharen (1 miljoen bezoekers)
4. Walibi Holland
5. Toverland (682.000 bezoekers)
6. Avonturenpark Hellendoorn (465.600 bezoekers)
7. Julianatoren (450.000 bezoekers)
8. Plaswijckpark (426.000 bezoekers)
9. Familiepark Drievliet (350.000 bezoekers)
10. Madurodam (722.000 bezoekers)

1. De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)

De Efteling is natuurlijk het grootste pretpark Nederland en een van de grootste namen inde markt. Tegenwoordig is dit pretpark Nederland een internationaal fenomeen geworden. Het is dus ook niet zo gek dat dit park op nummer 1 staat in onze lijst. Met 5,2 miljoen bezoekers heb je daar ook wel recht op. Meer weten? Lees dan de Efteling review

Dit park is uitermate geschikt voor jongeren en ouderen, zo kun je door het sprookjesbos dwalen of naar spannende attracties zoals de Python of Baron 1898 gaan. Je kunt in dit pretpark in Nederland door allerlei verschillende werelden heen gaan, het ene moment vlieg je nog bij de elfjes in de droomvlucht en op het andere moment ben je aan het feesten in de Carnaval Festival.

2. Duinrell (1,4 miljoen bezoekers)

Duinrell is met recht een van de meest populaire attractieparken in Nederland. Met 1,4 miljoen bezoekers staan ze dan ook op een mooie 2e plaats in de lijst van beste pretparken van Nederland. Dit park ligt middenin de duinen, je kunt dus volop van de natuur genieten en beschikken over een breed scala aan mogelijkheden. Zo kun je sprookjes kijken, door wonderland heendwalen of genieten van de Kwakus Kwebbel Show.

Een van de hoogtepunten van dit attractiepark in Nederland is het Tikibad. Je kunt een verblijf in Duinrell combineren met dit grote zwembad dat bekend staat om al zijn glijbanen. Zo kun je jezelf laten meevoeren door de Lazy River of kun je tijd doorbrengen in het waterpark voor kinderen. Meer weten? Lees dan de Duinrell review

3. Slagharen (1 miljoen bezoekers)

Ben jij op zoek naar het beste pretpark Nederland voor het gezin? Dan is Slagharen een geweldige optie. Dit pretpark in Nederland is namelijk flink gevuld met attracties voor oud en jong. Zo kun je rustige ritjes maken met kinderen die niet van te veel spanning houden en kun je wilde attracties afslenteren als je van een kick houd. Meer weten? Lees dan de Slagharen review

Uiteraard kun je ook genieten van een aantal shows en parades, je hebt namelijk diverse voorstellingen beschikbaar voor de gehele familie. De mascottes van dit bekende attractiepark in Nederland kun je uiteraard ook ontmoeten. Randy en Rosie staan al klaar om je een hand te schudden zodra je aankomt

4. Walibi Holland (858.000 bezoekers)

Als jij een pretpark in Nederland zoekt met een hoop achtbanen dan is Walibi de beste keuze voor jou of je gezin. Je hebt namelijk talloze duizelingwekkende ritjes die alleen maar geschikt zijn voor echte waaghalzen. Meer weten? Lees dan de Walibi holland review

Denk bijvoorbeeld aan de Goliath waarbij je een snelheid van 106 kilometer per uur haalt. Daarnaast kun je ook nog naar spannend attracties zoals de Crazy River en Splash Battle. Als je een echte Halloween fan bent, dan moet je ook bij Walibi zijn. Dit pretpark in Nederland organiseert namelijk ieder jaar de speciale Fright Nights, op zulke avonden zijn er talloze acteurs aanwezig die je de stuipen op het lijf jagen.

5. Attractiepark Toverland (682.000 bezoekers)

Als jij op zoek bent naar het meest magische attractiepark van Nederland, dan is Toverland Sevenum misschien wel een leuke oplossing voor jou. Dit jonge attractiepark is begonnen als een indoor speeltuin maar uitgegroeid tot een van de beste pretparken van Nederland. Meer weten? Lees dan de Toverland review

Je kunt genieten van diverse werelden die gevuld zijn met waterattracties, een bobslee of spannende achtbanen. Uiteraard is het indoor gebied nog steeds een van de belangrijkste attracties van dit pretpark uit Nederland. Toverland is met uitstek geschikt voor de kleintjes of de wat jongere kinderen

6. Avonturenpark Hellendoorn (465.600 bezoekers)

Meer info volgt nog

7. Julianatoren (450.000 bezoekers)

Meer info volgt nog

8. Plaswijckpark (426.000 bezoekers)

Meer info volgt nog

9. Familiepark Drievliet (350.000 bezoekers)

Meer info volgt nog

10. Madurodam (722.000 bezoekers)

Meer info volgt nog