Efteling

efteling

Afbeeldingsresultaat voor nederland vlag   Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel,
Noord-brabant, Nederland

Beleef jou mooiste ervaringen en momenten in een wereld die jou even alles laat vergeten! De Efteling is een bijzonder attractiepark voor jong en oud. Het is populair als uitje voor jongere, gezinnen en stelletjes. De Efteling heeft iets magisch, dit komt door de betoverende attracties en activiteiten waar je het hele jaar van kunt genieten. Ze zeggen dat hier je sprookjes tot leven komen! Daarnaast organiseert de Efteling ook leuke thema’s tijdens de seizoenen die zorgen voor een hele andere beleving, Bestel direct je tickets met je Efteling Korting of pak lees hier alles over de Efteling. 

De Efteling is 365 dagen per jaar geopend.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
10:00 - 18:00
10:00 - 18:00
10:00 - 18:00
10:00 - 18:00
10:00 - 18:00
10:00 - 20:00
10:00 - 20:00

Voor specifieke openingstijden kijk op de website van de aanbieder zelf.

 • Parkeren voor gemotoriseerde voetuigen kost €12,50 per dag.
 • Elektrische auto’s kunnen hun auto opladen. De eigenaar dient wel zelf een oplaadkabel mee te nemen.
 • Touringcars kunnen gratis parkeren op de daar voor gereserveerde parkeerplaatsen

Deel dit uitje  

Gevonden Efteling Tickets . . .

Alle informatie over de Efteling

agsdi-people

5.000.000
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

62 Attracties

agsdi-calendar-check

365 Dagen per
jaar geopend

Plus-en Minpunten
+ Aanbod attracties
+ Prijs
+ Parkeergelegenheden
+ Overnachtingsmogelijkheden
+ Openingsdagen
- In zomerperiode is de wachttijd voor sommige attracties lang
-+ Het park is best groot en niet voor sommige in één dag te doen

Plus-en Minpunten
+ Aanbod attracties
+ Prijs
+ Parkeergelegenheden
+ Overnachtingsmogelijkheden
+ Openingsdagen
- In zomerperiode is de wachttijd voor sommige attracties lang
-+ Het park is best groot en niet voor sommige in één dag te doen

Het geweldige Efteling park

De Efteling trekt jaarlijks gemiddeld 5,4 miljoen bezoekers. Ze zijn 365 dagen per jaar geopend en organiseren speciale thema’s. Daarbij mag het zichzelf het grootste attractiepark qua bezoekers en omvang in de Benelux noemen. Het heeft niet voor niks 3000 medewerkers in dienst om de bezoekers een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Tien dingen die je Absoluut niet moet missen!

Bekijk de video om er zeker van te weten dat je dit niet mist tijdens een bezoekje aan de Efteling. Ze nemen je mee langs de leukste attracties, bezienswaardigheden en andere activiteiten. Het eten kan hierbij niet ontbreken. Je krijgt stiekem ook alvast te zien hoe de attracties er uit zien en wat je kunt verwachten. Pepijn doet het woord dus laat je meenemen en informeren door een echte Efteling liefhebber!

De vijf themagebieden in de Efteling

De attracties, bezienswaardigheden en andere activiteiten rondom zijn op de thema’s aangepast en zorgen voor een speciale beleving. 

Er zijn meerdere souvenirwinkels die zich aanpassen op de thema’s. Er zijn theatershows, Meet & Greets en feestelijke activiteiten waar je soms versteld van kunt staan. Hier onder zullen de verschillende thema’s met de daarbij liggende attracties en activiteiten worden toegelicht.

Welke themagebieden zijn er in de Efteling?

Fantasierijk

Hier worden de Parades en shows gegeven in de 270 meter lange straat die grenst aan het grote plein ‘’Pardoes Promenade’’. Ook heb je hier prachtige water en lichtshows met daarbij Meet & Greet mogelijkheden met de karakterfiguren zoals de tovenaar Pardoes (parkmascotte) en Raveleijn Cast.

Marerijk

Het sprookjes thema waar de kleine kinderen misschien wel het meeste van genieten. Het is tevens ook het oudste gebied van de Efteling omdat dit bij de opening in het Sprookjesbos is geplaatst. Dit gebied heeft een binnen-en open lucht theater, er worden verschillende Meet & Greets georganiseerd. Daarnaast hoort live muziek en entertainment ook bij de dagelijkse routine.

Reizenrijk:

Dit rijk bevat live entertainment en gevarieerd aanbod aan attracties. Het heeft 2 restaurants en er is een opstapplaats voor de stoomtrein. De trein neemt je mee over het water van de vijver. De attracties zijn vooral gericht op jongeren. Ook kun je in één van de attracties het gehele park bezichtigen.

Anderrijk

Het Anderijk is opgedeeld in verschillende delen die symbool staan voor verschillende landen. Vandaar ook de naam Anderrijk. De landen hebben weinig met elkaar te maken maar bieden wel leuke attracties. In de loop der jaren zijn er leuke attracties bijgekomen. Daarnaast kun je hier even tot rust komen met uitzicht op de karper vijver en de vonderplas. Ook zijn er 2 pleinen waar je lekker kunt gaan zitten bijvoorbeeld na een rit in de Piraña (wildwaterbaan).

Ruigrijk

In dit thema vind je de ruigste attracties van het park. De python en vliegende Hollander zijn daar een goed voorbeeld van. Verschillende volksverhalen weerspiegelen de uitwerkingen van de attracties die er te vinden zijn. Het thema heeft meerdere horecagelegenheden waar je lekker kunt eten. Het is een centraal gelegen station die ook dient als opstapplaats voor de stoomtrein.

Welke attracties liggen in de themagebieden?

 

Themagebied      Attracties
Fantasierijk

 

 • Symbolica (donkere achtbaan)
Marerijk
 • Sprookjesbos
 • Stoomtrein
 • Droomvlucht
 • Villa Volta
 • Volk van Laaf
 • Anton Pieckplein
Reizenrijk
 • Gondoletta
 • Pagode
 • Avonturendoolhof
 • Monsieur Cannibale
 • Carnaval Festival (donkere achtbaan)
 • Vogel Rok (Overdekte Achtbaan)
 • Kleuterhof (Speeltuin)
Anderrijk
 • Fata Morgana (donkere achtbaan):
 • Max & Moritz achtbaan
 • Fabula
 • Spookslot (spookhuis)
 • Piraña (wildwaterbaan)
Ruigrijk
 • Python (Stalen Achtbaan)
 • Joris en de Draak
 • De Vliegende Hollander
 • Baron 1898
 • Game Gallery
 • Kinderspoor
 • De Halve Maen
 • De Oude Tufferbaan
 • Polka Marina
 • Stoomtrein

Welke vervoersmiddelen zijn er in de Efteling?

 Stoomtrein
De stroomtrein die we al vaker voorbij hebben horen komen. Deze stoomtrein neemt je mee door heel de Efteling en geeft de mogelijkheid om op twee stations. Binnen 15 minuten wordt je in een ronde cirkel door het park geleid waar je vele attracties en de 5 thema’s van het park in een korte blik kunt zien. Bij de tussenstations zijn ook meerdere horecagelegenheden in de buurt gelegen.

Efteling Attracties

De Efteling attracties zijn gericht op alle leeftijden. De bezoekers kunnen genieten van alle soorten en mate van plezier.
Gezien het aanbod en thema’s van de attracties is het niet gek dat het attractiepark het meest bezochte en grootste pretpark van Nederland is. De Efteling is de laatste jaren flink bezig met investeren en vernieuwen van het aanbod. Dit geld ook voor de overnachtingsmogelijkheden en het aanpassen van attracties voor minder valide-en invalide bezoekers. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals Animatie, Virtual reality en Dolby geluidstechnieken om de ervaring en sfeer zo goed mogelijk over te brengen. Daarom lijkt het vaak alsof je in een sprookje terecht komt.

Top 6 Snelste achtbanen in de Efteling

De Efteling heeft indrukwekkende achtbanen. Voor de echte snelheidsduivels die opzoek zijn naar de ultieme kick is de Baron 1898 ten zeerste aan te raden. Hij staat op de derde plaats in het rijtje van Snelste achtbanen in Nederland. Dat zegt al genoeg. G-Kracht: 3G (dit is 3 maal de kracht van de normale zwaartekracht.

De Python is bekend geworden door zijn snelheid en intensiviteit. Het is al sinds 1981 het icoon van de Efteling en behoort in het rijtje thuis van de langste achtbanen van Nederland. G-kracht: 3,5G.

Joris en de Draak is een zogehete Twin Coaster. De houten achtbaan kun je niet missen tijdens een dagje weg naar de Efteling. De Twin achtbaan lijkt net op een wedstrijd want naast je zitten mensen in dezelfde karretjes in een andere achtbaan die dezelfde rit gaan meemaken. De achtbaan heeft een G-kracht van 3G.

De Vliegende Hollander Is bekend door de combinatie van darkride en water achtbaan. Hierdoor is hij ook geliefd bij iedere iedereen. De achtbaan is ook niet gerecht op snelheid maar de gehele beleving tijdens de rit. De effecten en inrichting van deze thema

Achtbaan

Snelheid

Achtbaan lengte

Achbaan hoogte

Achtbaan duur

1. Baron 1898 90 km/u  510 m  30 m 2.10 mi
2. Python 75 km/u  750 m 29 m 2.08 min
3. Joris en de Draak 75 km/u 810 m 25 m 2.00 min
4. De Vliegende Hollander 70 km/u 420 m 22,5 m 3.43 min
5. Vogelrok 60  km/u 643 m 25 m 1.41 min
6. Bobsleebaan (Gesloten) 60 km/u 524 m  20 m  2.10 min

*Bekijk de attractievideo of lees meer over de achtbanen onder de video

efteling tickets korting

Klik hier voor de Efteling plattegrond

Baron 1898

Deze achtbaan die de adrenaline in je lijf naar een hoog peil laat stijgen. Hij heeft een drop down van 35 meter met een snelheid van 90 km/u naar benden gaan waar je in steile bochten en hoeken wordt gewrongen. Deze rit van 130 seconden die gaat door een tunnel en gaat door een halve looping weer de andere kant op. Je moet wel even bijkomen na deze rit.

Python (Stalen Achtbaan)

Deze achtbaan gaat meerdere malen over de kop. Vanuit stilstand word je naar hoge snelheden afgevuurd wat ook wel het kurkentrekker effect heet. Het is een van de meest bezochte attracties in de Efteling. Deze achtbaan haalt snelheden tot 80 km/u.

Joris en de Draak

Dit is de houten achtbaan waarbij daadwerkelijk bijna alles van hout is gemaakt. Deze achtbaan gaat tot wel 75 km/u en heeft een hoogste punt op 25 m. Één voordeel is dat deze achtbaan 1750 bezoekers kan vervoeren binnen één uur. Dat betekent als je nog een keer wilt, dat je redelijk vlot in het karretje zit. Dit geld tevens ook voor de Python.

De Vliegende Hollander

Deze waterachtbaan gaan tot wel 70 km/u. Deze attractie is gedeeltelijk in het donker en heeft een binnen-en buitendeel. Je wordt vervoert in een sloep waar plek is voor maximaal 16 mensen. Tijdens de rit merk je dat je in een verhaal terecht komt. Je wordt opeens uit het donker op open zee geloosd met een hoge snelheid. Tussendoor hoor je bliksem, zie je flitsen en hoor je stemmen. Ook word je uit een toren gegooid en word je door verschillende deuren en misbanken geleid, waar je opeens langzaam gaat of stil komt te staan. Tijdens de rit kom je telkens in een nieuw gedeelte uit die weer onverwachtse effecten met zich mee brengt. Deze achtbaan gaat tot wel 70 km/u en kan wel 1900 bezoekers per uur vervoeren.

Vogelrok

Vogel Rok (Overdekte Achtbaan):

De vogelrok is niet te ontwijken door de grote adelaar die voor de attractie in 3D is afgebeeld. Je loopt door zijn poten door naar de ingang van de attractie. De achtbaan gaat tot wel 65 km/u met daarbij een hoogste punt van 20 meter. Tijdens de rit is er muziek en zijn er laserlichten waar je voor bij flitst. Je raast met hoge snelheid door een reusachtige slangenbek.

 

Max & Moritz (nieuw in 2020)

 De Efteling is druk bezig met deze nieuwe achtbaan attractie. Bekijk the making of Max & Moritz attractie. In 2020 is deze geweldige toevoeging te ervaren voor de bezoekers!

 

Familieachtbanen Efteling

Symbolica

Deze attractie draait helemaal om Pardoes de tovenaar. Hier staan drie verschillende aspecten met elkaar in verband: droom, werkelijkheid en fantasie. Deze attractie wordt gekenmerkt door de grote koepels en de glas in lood ramen. Er worden verschillende scenes afgespeeld in de zogenoemde Darkride. Er zijn 3 routes waar je uit kunt kiezen: De muziektour, schattentour en heldentour. Tijdens de 7 minuten durende tour zijn er ook leuke interactieve onderdelen. De Symbolica is de duurste attractie van de Efteling, die maar liefst 35 miljoen euro kost! Dat maakt het direct de duurste attractie van alle attractieparken in de Benelux.

Fata Morgana

Gebaseerd op het sprookje Duizend-en-een-nacht. De attractie bevat 14 gedeeltes waarin bewegende poppen de scenes uitbeelden. Het heeft iets weg van Arabisch entertainment. Als je naar de attractie vanaf buiten bekijkt geeft dit gelijk al een Arabische look door de vormen en koepels van het gebouw.

Carnaval Festival

Deze attractie neemt  je mee op reis verschillende bevolkingsgroepen en culturen. De poppen dragen allemaal een opvallende rode neus. De rode feestneuzen weerspiegelen het carnavals thema. Ook wordt er een leuke actiefoto’s gemaakt tijdens deze 8 minuut durende rit.

 

Sprookjesattracties in de Efteling

Het park is een en al magie met sprookjes die worden verwerkt in de attracties-en thema’s. Het sprookjesbos is hiervan de bekendste. Daarnaast is de droomvlucht ook populair door de effecten en animaties.

Welke sprookjesattracties zijn er in de Efteling?
Sprookjesbos

Hier beleef je de magie van de sprookjes. Het neemt je mee in de prachtige sprookjes verhalen die je niet snel zult vergeten. Er is een route die je aflegt in het bos met meer dan 30 sprookjes die tot leven laten komen. Voorbeelden daarvan zijn bekende sprookjes Hans en Grietje en Sneeuwwitje.

Volk van Laaf

Het dorp met 15 huisjes waar je het hele verhaal kan volgen om het sprookje te beleven. Elk huisje heeft zijn eigen functie of bewoner in het sprookje. Je stapt in een lavenkarretje die je door heel het dorp een rondleiding geeft. Daarnaast kun je ook zelf ook lopend het dorp bezoeken door de smalle paden te bewandelen. Neem eens een kijkje in de huisjes!

Droomvlucht

Neemt je mee in een karretje langs allerlei sprookjes met verschillende thema’s. Het is donker maar toch kijk je je ogen uit door de licht effecten die overal zijn. Er is een leuke oplossing gevonden voor mensen met een lichamelijke beperking die toch de magie wilt beleven. Met een virtual reality bril kunnen wordt de beleving naar de persoon zelf gebracht. Ook kan er gepraat worden en worden meegeluisterd met vrienden en familie die live in de attractie zitten.

 

Waterattracties in de Efteling

Er zijn meerdere waterattracties die populair zijn bij alle leeftijden. Dit zijn samen met de achtbanen toch wel een van de meestbezochte attracties. De gehele familie kan meegenieten van de gezamelijke rit. Gelukkig wordt je niet helemaal nat en hoef je hier niet bang voor te zijn.

Welke waterattracties zijn er in de Efteling?
Polka Marina

De golvende bootjes die met langzame vaart door het water gaan en rondjes varen. Deze attractie wordt gekenmerkt door de groot standbeeld met een dolfijn voor de ingang.

Piraña (wildwaterbaan)

De bekende wildwaterbaan waar je in een bandenvlot drijft. Het lijkt alsof je in de rivieren ergens in de jungle van Colombia met je vlot rond drijft. Je botst tegen verschillende zijwanden aan en waterspetters komen langs je oren gevlogen.

Gondoletta

Hier wordt een rondleiding gegeven door de mooie bloemen tuin, het bos en de siervijver. Deze attractie is zeer geliefd en is eigenlijk als test ontwikkeld voor de Fata Morgana. Je gaat zitten in een bootje waar 6 personen in kunnen. Dit bootje wordt voortgetrokken door een staalkabel onder water. Zo drijf je lekker over het water en maakt je verschillende bochten op de route.

Luchtattracties in de Efteling

De luchtattracties in het pretpark zijn groots. Deze zijn ook populair onder de bezoekers omdat deze voor alle bezoekers geschikt zijn. Je kunt bijvoorbeeld even op adem komen in de pagode en genieten van het mooie uitzicht van het gehele park. Het schommelschip is een bekende attractie die in meerdere pretparken terug te vinden is.

Welke luchtattracties zijn er in de Efteling?
Pagode

De grote lange arm van 45 meter die je in een zwevend platform de lucht in laat gaan. Dit platform heeft de looks van een Thaise tempel. Vanuit dit hoogste punt kun je het hele park zien. Daarom wordt het ook wel de uitkijktoren genoemd.

De Halve Maen

Het bekende schommelschip die je het gevoel geeft dat je op het punt staat om over de kop de gaan. Je wordt van hoog naar achter geschommeld op hoogte. De 3 durende rit haalt snelheden tot 55 km/u.

Film-en Animatie attracties in de Efteling

Bij de Efteling draait alles om annimatie en verbeelding. Hierdoor wordt krijg je het speciale gevoel dat je in een sprookje of een droom bent beland. De attracties wekken ilusies en verbeeldingen bij je op.

Welke film-en animatie attracties zijn er in de Efteling?
Fabula

Dit is een 4D filmavontuur over dieren. De insteek van de film is om meer respect te hebben voor de dieren op aarde. Je gaat zitten in een stoel die meebeweegt met de acties uit de film. Daarnaast worden geluiden en andere effecten op een hele speciale manier op je overgebracht.

Droomvlucht

(zie omschrijving bij sprookjesattracties)

Villa Volta

Het vervloekte huis die illusies bij je opwekt. Je denkt dat je over de kop gaat en dat de voorwerpen in het huis om je heen draaien. Het zorgt er voor dat je scherp bent want er gebeuren dingen wat je normaal niet verwacht.

Spookslot (spookhuis)

Wordt gekenmerkt door een ruïne van een oud kasteel. Je zult vele gezichten zien verwerkt aan de buitenkant van het gebouw. Bij de ingang wordt je opgeslokt door een grote mond die is afgebeeld. Je loopt door de donkere gangen met verschillende verrassingen met daarbij verschillende geluiden die je moeilijk kan plaatsen. Uiteindelijk kom je in een kijkruimte uit waar de griezelige hoofdshow begint.

Rondrit attracties Efteling

De rondritten zijn afgestemd op de kleinere bezoekers van het park en kunnen ze al rijdend hun plezier niet op. Met locomotieven en wagentjes krijgen ze het gevoel alsof ze echt aan het stuur zitten. Voor vele kleinere kinderen een trein besturen een droom vanaf kleins af aan.

Welke rondritten kun je maken in de Efteling?

De Oude Tuffer baan

Met de oude Ford wagentjes wordt je over bruggen en bosgebieden geleid. Het stuur zit los dus kinderen krijgen het gevoel dat ze mee kunnen sturen.

Kinderspoor

Een locomotief die de kinderen zelf vooruit moet trappen. Op de rit ga je een mooie uitzichten tegemoet.

Monsieur Cannibale

De draaiende theekoppen in verschillende kleuren. Ze draaien rond op een dienblad die ook weer op zich zelf rond draait.

Stoomtrein

Deze trein vervoert je door heel het park. Hij gaat langs alle thema’s stukken in het park. Zie je iets leuks of ben je moe van het lopen dan kan je in of uitstappen op de verschillende stopplekken.

Klim-en klauter  activiteiten - Speelgelegenheden Efetling
Welke klim-en klauteractiviteiten zijn er in de Efteling?
Kleuterhof (Speeltuin)

Een speeltuin voor de kleine kinderen die nog even wat stoom willen afblazen en nog niet genoeg hebben van de attracties.

Game Gallery

In deze galerij kun je meerdere spellen spelen en leuke prijzen winnen tegen extra betaling.

Avonturendoolhof

Dit is een doolhof die gemaakt is met groene heggen. Deze interactieve attractie is gemaakt voor kleine kinderen en mensen tot max 1,5 m hoog. Het bevat speciale effecten met water en lucht. Tijdens de door jou gekozen route worden er stralen met water gespoten die ontweken moeten worden. Windvlagen komen van kanten die je niet verwacht en om uit dit doolhof te komen zal er ook een klein stuk gekropen moeten worden.

Efteling Evenementen - Speciale dagen

De Efteling houdt jaarlijks 3 vaste evenementen, het Negen pleinen Festijn, Winter Efteling en Efteling Oud & Nieuw. Je kunt hieronder meer lezen over deze evenementen.

Welke evenementen organiseert de Efteling elk jaar?

Negen Pleinen Festijn

Wordt tijdens de zomer gehouden en is wordt er op de negen pleinen van de Efteling flink uit gepakt met Meet & Greets, optochten, heerlijk eten en straattheater. De bonte stoet is een activiteit die je op deze dag niet moet missen! Het park is op deze dag tot 23:00 geopend\

Winter Efteling

Dit evenement maakt gebruik van schoonheid die de natuur biedt in het najaar. Het geeft de Efteling extra magie waardoor je de sprookjes op een andere manier ervaart.
Er is een speciale winteropstelling met warme sferen waarnaar je verlangt in deze koude periode. De voorzieningen worden aangepast en er wordt gezorgd voor genoeg warme plekken. De Shows worden ook aangepast en maken meer gebruik van licht effecten en vuurmagie. Het park is in het weekend geopend van 11:00-19:00 en in de kerstvakantie van 11:00-20:00.

Efteling Oud & Nieuw

Het feest op Oud en Nieuw is een feest die wel héél speciaal is. Er zijn live optredens en attracties zijn open tot midden in de nacht. Samen met je gezin, vrienden of familie kun je mee maken hoe de magie van de Efteling tot een maximale hoogtepunt. Daarbij is er een grote vuurwerkshow als kers op de taart.

Horeca & Restaurants

Het aanbod van horeca en Restaurants is groot. Je kunt er werkelijk waar alles krijgen. Van een frikandelletje uit de muur tot lekkere pizza, halal eten, pannenkoeken en verschillende wereldkeukens.

Welke horeca en restaurant gelegenheden zijn er in de Efteling

De Efteling heeft ongeveer 25-30 horeca gelegenheden met ieder hun eigen specialisme in snacks of gerechten. De heerlijke frieten, poffertjes en pannenkoeken blijven toch wel de favoriet bij de bezoekers. Er is werkelijkwaar van alles aanwezig door heel eht park. je hoeft dus niet altijd speciaal van de ene kant naar de andere kant van het park te gaan om wat lekkers te kunnen halen. De volgende eet-en horeca gelegenheden zijn er in de Efteling te vinden

De Gulden Gaarde

Het take-away restaurant voor onderweg. Een snelle gezonde hap om er snel weer tegen aan te kunnen

Het Wapen van Raveleijn 

Alleen maar kip, alles draait hier om de kip

Panorama à la carte

Alles vanaf de kaart. Er zijn vlees, vis, vegetarische en vegan gerechten te verkrijgen.

Restaurant Fabula 

De werldkeuken met vanalles en nog wat, er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Daarnaast is er ook een Savannabar voor een lekker drankje,

Pinokkio’s pizza & pasta restaurant 

Echte Italiaanse Pizza’s en Pasta’s

De Vrolijke Noot 

La Place broodjes en lekkernijen

Toko Pagode

Oosterse en Aziatische maaltijden

Het Witte Paard 

Heerlijke broodjes, gezonde salades en snelle maaltijden

In de Gelaarsde Kat 

Afhaalrestaurant in het midden op je route

Polles Keuken 

Het pannenkoekenhuis. Voor de echte liefhebbers!

Kleyne Klaroen 

Kwaliteit koffie en andere lekkernijen

‘t Melkhuysje 

Voor degene die van pizza’s en ijzige milkshakes houden

‘t Poffertje 

De allerlekkerste poffertjes en drankjes.

Station de Oost 

Een groot aanbod van verschillende gerechten. Er wordt ook Halal eten geserveerd

De Steenbok

Lekkere frieten en snacks met een drankje, snel, gemakkelijk maar lekker

Panorama self service 

Hier kun je een lekker broodje scoren of een snelle maaltijd

Efteling Hotel-en Overnachtingsmogelijkheden

De Efteling heeft meerdere overnachtingsmogelijkheden met vakantieverblijven, hotels en boshutten en blijft dit ook uitbreiden.

Welke overnachtingsmogelijkheden zijn er in de Efteling?

Efteling Hotel

Het Efteling Hotel heeft 123 kamers met verschillende thema’s
Dit geweldige hotel heeft 4 sterren en is daarom zeer populair bij de bezoekers. Het heeft een prachtige aankleding en je voelt da magie daar overal waar je bent.

Efteling Bosrijk

Appartementen met verschillende grootte van kleine tot grote groepen (4-24 personen). Ook hebben ze in de verblijven rekening gehouden voor gehandicapten en invalide.

Efteling Loonsche Land

Het Loonsche Land bevat een groot hotel, boshutten een vakantiepark van 8 hectare dat is die plaats bied voor 1000 mensen. Er is genoeg plek de liefhebbers van het park die er een leuke vakantie van willen maken.

Villa Pardoes

Een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Samen met hun familie kunnen zij daar verblijven om een hartverwarmende tijd te beleven. De villa heeft speciale voorzieningen en biedt extra zorg aan de kinderen die dat nodig hebben. Daarnaast wordt er met meerdere instanties samengewerkt om de kinderen daar te krijgen en ze op te vrolijken met verschillende activiteiten.

Terug naar overzicht Pretparken Nederland

Bezoekerservaringen

“Erg leuk park zeker voor de hele familie, ze hebben leuke thema’s het hele jaar door vooral de Winter Efteling!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Jan de vrees, woensdag 11 december 2019 om 11:25 uur

“Een leuke dag met de kinderen gehad. Helaas niet alles kunnen zien omdat het best groot is. wat me opvalt is dat ze rekening houden met ouderen en ook best veel voorzieningen hebben bij de attracties.

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Irma van laan, maandag 18 november 2019 om 14:45 uur