Plopsaland Coevorden indoor

Reindersdijk 57
7751 SH Dalen,
Drenthe, Nederland

 

Dit indoor pretpark is één van de Plopsaland Nederland parken!
Plopsaland Coevorden biedt een unieke indoor pretpark ervaring voor jongere kinderen. Dit komt vooral door de bekende tv-figuren en artiesten van Studio 100. Bumba, Mega Mindy, Kabouter Plop en K3 zijn hier voorbeelden van. Je snapt nu vast wel waarom de kinderen het helemaal het einde vinden als ze hun favoriete figuren in het echt kunnen zien en ontmoeten. Daardoor is het een van de kindvriendelijkste kinderpretparken!

De .. is 365 dagen per jaar geopend.

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Info volgt nog. Openingstijden verschillen per seizoenen.

Deel dit uitje  

Gevonden Plopsaland Coevorden Tickets

Alle informatie over Plopsaland Coevorden

agsdi-people

300.000
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

24 Attracties

agsdi-calendar-check

329 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor kinderen
+ Leuke attracties
+ Eigen eten kun je meenemen

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €10,-

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor kinderen
+ Leuke attracties
+ Eigen eten kun je meenemen

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €10,-

Alle informatie over Plopsaland Coevorden

Plopsa indoor Coevorden heeft de prijzen van de kaartjes niet gebaseerd op leeftijd maar op lengte. Dit zorgt voor een verschil in de toegangsprijzen, wat toch best wel speciaal is. Eigenlijk als je het zo bekijkt is het wel een betere methode om de prijzen te bepalen, want er wordt gekeken hoeveel het kind kan gebruiken in het park en daar wordt vervolgens de prijs op aangepast.

Wat kost een dagje Plopsaland Coevorden?
 • Plopsa Coevorden heeft besloten dat kinderen tot 85 cm gratis naar binnen mogen.
 • Elk kind dat groter is met een lengte tot 1 meter kost €10,99.
 • Voor bezoekers die groter zijn dan 100 cm geld een tarief van €19,99
 • De prijzen van de entree zijn zo bepaald omdat de attracties ook ingedeeld zijn op lengtes. Kinderen onder de 1 meter moeten vaak onder begeleiding van hun ouders op avontuur.

Wil je gebruik maken van de Plopsaland Coevorden korting?
Bekijk dan hier wat je kan besparen op de entreetickets.

Attracties in Plopsaland Coevorden

Plopsa indoor Coevorden maakt ruimte voor meer dan 25 attracties-en speelactiviteiten, waar er ook een aantal hiervan zich buiten bevinden. Het aanbod is in ieder geval erg breed. Zo zijn er actieve en inactieve activiteiten. Op deze manier wordt er ook rekening gehouden met de mindervalide en invalide die ook het land willen bezoeken. Ja Plopsa indoor Coevorden is niet alleen binnen, wat je in de eerste instantie wel denkt. In het buitengedeelte zijn er al een tijdje kinderactiviteiten te vinden zoals een klimberg, verkeerspark en een brandweermolen met allen hun eigen thema.

Achtbanen in Plopsaland coevorden

Plopsa indoor heeft 2 achtbanen in het park. Omdat de attracties meer gericht zijn op kinderen, zijn er meer andere leuke kinderattracties die aansluiten op de behoefte van de kleinere bezoekers

Welke achtbanen heeft Plopsaland Coevorden

De Wickiebaan
De achtbaan die met een  hoge snel langs de donkere rotsen heen racet. De lange rij met karretjes biedt plaats voor een grote hoeveelheid kinderen, dit zorgt er voor dat je in een korte tijd meerdere ritten kunt maken als je er niet genoeg van krijgt.

Glijbanen in Plopsaland Coevorden

Een ding is zeker, er zijn genoeg attracties in Plopsa Coevorden waar die je betrekken in en rondom de attracties. 

Actieve situaties zul je ook vaker tegenkomen bij de kinderattracties, waar de kinderen mee doen met een spel of lekker actief kunnen doen bij een van de speelgelegenheden. 

Welke glijbanen heeft Plopsaland Coevorden

De Glijbaan
Ze zeggen dat dit een van de langste glijbanen van het land is. Op een jutte mat, waar je de voeten in kunt steken, kun je over een van de langs elkaar lopende banen naar beneden glijden. Je kunt Lekker op je eigen tempo glijden of maak er een wedstrijdje van wie het eerst beneden is. De glijbaan is te vinden in de kabouterzone.

Glijbaan in het Ballenbad
In het ballenbad is er een glijbaan die direct in het ballenbad eindigt. Dus voor de kinderen die houden van glijden en spelen met de gekleurde ballen is dit een goede combinatie.

Actief-en Interactieve attracties in Plopsaland Coevorden

Er zijn meerdere attractiesoorten die hier onder vallen. Lekker in de botsauto’s, schieten met een kanon op de scheve piratenboot en een vuurtje blussen met de K3 brandweermolen zijn populair. Voor de kinderen die van echte interactieve attracties houden dan is het K3-verkeerspark aan te raden.

Welke actieve-en interactieve attracties zijn er in Plopsaland Coevorden?

De Botsauto’s
Botsauto’s zijn zeker een favoriet bij de bezoekers. Ze kunnen in hun eigen gekozen klassieke auto zelf sturen, gas geven en remmen. Bobo probeert het verkeer te regelen alleen dat verloopt niet zo soepel. Er voor kiezen om niet veel te botsen is een optie, maar zorgen dat je zelf niet wordt aangereden is nog belangrijker.

De Scheve Schuit
Een piratenboot die midden in de strijd zit. Hij is geraakt vandaar dat hij ook scheef staat. Je kunt hier een kanonskogel afvuren naar de vijand. De echte piraat komt hier in je naar boven.

Het K3-Verkeerspark
Het verkeerspark is een uitdaging waar er goed opgelet moet worden op de verkeerssituaties. In je eigen gekozen brandweer- of politieauto gaan de rijkunsten op de proef worden gesteld. Verkeersregel gelden ook voor hulpdiensten. Er zijn stoplichten, andere bestuurders en overstekende voetgangers die op de route komen. De keuze is aan de kinderen hoe ze daar op anticiperen

De K3-Brandweermolen
Zie omschijving bij wateractiviteiten

 

Waterattracties in Plopsaland Coevorden

Waterattracties zijn niet te missen in Plopsa Indoor Coevorden.
Ook al is het attractiepark voor het overgrote deel binnen is er gedacht aan de vraag voor waterpret. De populairste waterattracties zijn de bootjes waar je het piratenmeer mee moet oversteken en het vlot die je over het zelfde meer moet trekken. 

Welke waterattracties zijn er in Plopsaland Coevorden?

De Bootjes
Kinderen kunnen met de bootjes over het piratenmeer varen. Daarbij mogen ze zelf sturen en de richting bepalen om uiteindelijk droog aan de overkant te komen van dit mega meer.

De Dansende Fonteinen
Hier kan je goed nat worden als je niet oppast voor de spuitende fonteinen. Het is daarom ook de bedoeling dat je ze probeert te ontwijken. Ook spuiten de dansende fonteinen heel verassend hun stralen richtingen op die je niet verwacht. Het is ook lachwekkend om hier van een afstandje naar te kijken hoe gekke sprongen de deelnemers maken.

De K3-Brandweermolen
In de brandweermolen moet samen met k3 branden blussen in de stad waar de gebouwen in brand staan. Je moet met de brandweerslang richten op het vuur die opduikt. Enige haast en precisie is hier wel belangrijk om niet alles te laten afbranden en het brandalarm te laten stoppen met lawaai maken.

De Woeste Zee
Alle trossen worden losgegooid op de Woeste Zee. Het vlot drijft als een speelbal op de golven. Durf jij mee te varen?

Het Vlot
Bij deze wateractiviteit moet je over het piratenmeer met een vlot. Er is een touw gespannen over het meer waar de inzittende aan moeten trekken om vooruit moeten komen. Dit natuurlijk zonder in het water te belanden en zo droog de overkant te bereiken.

Luchtattracties in Plopsa Coevorden

De luchtattracties blijven toch de onbetwiste nummer 1. Ze zijn aangepast voor meerdere leeftijden en kinderen kunnen gezellig met hun ouders genieten van de ronddraaiende, op en neer gaande en zwevende effecten.

Welke luchtattracties zijn er in Plopsaland Coevorden?

Anubis
De Anubis attractie waar je heen en weer word gezwaaid in een twister. De twister is rond en draait rond om zijn as. De kinderen moeten toch wel wat lef hebben voor deze attractie. Waar je recht met je neus naar boven word gezwaaid, veranderd de richting als je terug naar beneden zwaait. Deze attractie zie je vaak terug op de kermis alleen dan in grotere varianten.

Carrousel
Deze carrousel is een paardenmolen waar de keuze gemaakt kan worden tussen verschillende vervoersmiddelen. Naast de paarden zijn er ook koetsen, struisvogels en andere wagentjes te kiezen die op en neer gaan. Kinderen kunnen ook gezellig met hun ouders, opa-of oma deze rit beleven.

De Bumbamolen
Deze molen heeft karretjes die lijken op kikkers. Het karretje heeft plaats voor 2 personen en gaat op en neer alsof de het een echte rondspringende kikker is. Daarnaast maken de karretjes ook kwaak geluiden bij de bewegingen.

De K3-Zweefmolen
In deze K3 attractie slinger je in een molen over een plein in het dorp samen met een favoriete k3 muziek. De wind vliegt langs je oren in deze zweefmolen.

De Vliegende Fietsen
Je krijgt hier inderdaad echt het gevoel alsof je fiets vliegt. Hoe hoog je de licht in fietst ligt puur aan jezelf. Dit hangt af van hoe hard er doorgetrapt wordt. Hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht je te zien krijgt dus probeer zo hoog mogelijk te gaan.

De Vuurtoren
In de vuurtoren neem je plaats in een stoel waarbij je in redelijke snelheid naar boven wordt gelanceerd, hetzelfde geld voor als je omlaag gaat. Als je van dat gewichtloze gevoel in je buik houdt dan is deze attractie een aanrader.

Klim-en klauter attracties Plopsaland Coevorden

De klim-en klauter behoren ook tot een van de favorieten. Ook van de ouders want ze kunnen hun kinderen hier lekker hun gang laten gaan en van een afstandje toekijken. Lekker klimmen in de touwen, glijden in een van de speeltuinen of lekker in de ballenbak duiken. Het is ideaal om de kinderen tussen de attracties door ongedwongen hun gang te laten gaan.

Welke klim-en klauteractiviteiten zijn er in Plopsaland indoor

De Bumbaspeeltuin
Ook wel de leukste speeltuin van de lage landen genoemd. Hier kun je samen met de circusvrienden van Bumba en Bumbalu rond klauteren, klimmen, glijden en ronddraaien op de speeltoestellen.
Speelplezier is hier dus gegarandeerd en er is voor ieder wat wils.

De Klimberg
Deze berg is best wel hoog en stijl. Je moet dus goed opletten waar je je handen en voeten neer zet om zoveel mogelijk grip te krijgen om steeds een stukje hoger te komen. Eenmaal op de top aangekomen kun je naar beneden gijlden en het nog een keer proberen.

De Maya-Speeltuin
In de speeltuin is veel touwwerk te vinden. Misschien weet je dan al wat je hier allemaal kunt aantreffen. In deze natuurlijke speeltuin kun je klimmen naar verschillende hoogtes door middel van trek en duw werk met de touwen. Er is bijvoorbeeld een ronde touwbrug waar je door heen kunt klauteren die je naar de andere kant brengt naar de glijbaan. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in de speeltuin.

Het Ballenbad
De Ballenbak van Plopsa Indoor. Het is eigenlijk een groot bad gevuld met heel veel gekleurde ballen. Je kunt hier in duiken, zwemmen, glijden, gooien, verplaatsen en nog veel meer. In ieder geval is hier genoeg ballenplezier te beleven

Plops Speelboom
De kabouter plop speelboom waar je van het ene naar het andere punt moet klimmen. Je komt hierbij uit bij de glijbaan die in verbinding staat met het Ballenbad. Dit is de ballenbak met veel ballenplezier.

Overige activiteiten op Plopsa Coevorden

Heidi’s Dierenweide

Voor de echte dierenvrienden is er Heidi´s Dierenweide. De weide staat vol met dieren die je kunt vermaken. Lekker de geitjes aaien en knuffelen of misschien een ander lievelingsdieren.

K3-Disco

In de K3-Disco kun je even uit je plaat gaan. Alle favoriete K3 liedjes zijn hier te horen op de dansvloer. De kinderen hier hun dansjes uitvoeren, misschien wel de danspasjes die bij de liedjes zelf horen. Het kan allemaal in deze kinderdisco!

Shows en Evenementen in Plopsaland Coevorden

In het theater worden de shows gegeven. Bumba is hier elke dag aanwezig omdat de Bumba show een standaard onderdeel van het programma is. Tijdens de verschillende evenementen worden er TV-artiesten uitgenodigd om er nog een schepje boven op te doen. Speciale acts en voorstellingen zijn dan ook te zien in het Coevorden theater.

Welke shows en evenementen organiseert Plopsa indoor?

De volgende shows en evenementen worden georganiseerd door Plopsa indoor Coevorden:

 • Ontmoet Bumba & Bumbalu
 • Bumba Show
 • Confettifeest
 • Ontmoet Nachtwacht
 • Sinterklaas
 • Dansen in de sneeuw
 • Kerst met Bumba en Maya
 • De enige echte witte kerst!
 • Ontmoet de Kerstman
 • Kerst met Peppa Pig
 • Ontmoet Peppa Pig
 • Nijntje Fandagen
 • Ontmoet Nijntje
 • Zomer met Bumba
 • K3 Dagen

Horeca & Restaurants in Plopsa Coevorden

Welke horeca en restaurant gelegenheden zijn er in Plopsa indoor Coevorden?

Er zijn meederere eetgelegenheden in Plopsa indoor. Het loopt uiteen van een lekker frietje tot pannenkoeken en eigenlijk alles waar de kinderen van houden. De 3 restaurants/eetgelegenheden:

Mega Mindy Bar:
Hier worden voornamelijk frietjes en snacks geserveerd. Ook zijn er koude, warme en alcoholische dranken te verkrijgen.

Ploprestaurant:
Het Ploprestaurant heeft het grootste aanbod. Lekker patat, poffertjes, broodjes, pannenkoeken, een lekker soepje. burgers, kipsaté, ijsjes, donuts en andere lekkernijen

Wickie
Voor de snoepkonten en suikerliefhebbers die even een tussenstop willen maken tijdens alle vreugderijke activiteiten. Je kunt hier chips, suikerspinnen, ijsjes, snoep en slushpuppy’s krijgen

Terug naar overzicht Attractieparken Nederland

Bezoekerservaringen

“De meet en greet met Kabouterplop, Piet Piraat en Bumba waren goed georganiseerd. Elk kind mocht een foto maken wat voor blije gezichten zorgde bij de kinderen en de ouders. Ik zeg top! ”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Maarit Wiegant, woensdag 11 december 2019 om 16:25 uur

“Heel grappig om te zien hoe de kinderen zich hier uit kunnen leven. Ook heb je als ouder genoeg overzicht, dus kan je ze lekker hun gang laten gaan.”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Josje Dijks, maandag 18 november 2019 om 18:45 uur