Toverland

 Toverlaan 2
5975 MR Sevenum, Nederland

 

 

Toverland is ontstaan vanuit de overdekte speeltuin wat het voorheen was. Inmiddels is het attractiepark uitgegroeid tot een avontuurlijke, spectaculaire en magie rijk met zes werelden en 35 activiteiten van attracties en shows. De slogan zegt het al ‘’Discover your own magic’’ vertaald als: ontdek je eigen magie in een onvergetelijk dagje uit. Het grote pluspunt van dit park is dat het voor de helft overdekt en dat het dus een variëteit biedt aan binnen en buten attracties. Daarnaast is het met minder goed weer ook nog echt de moeite waard om te bezoeken.

Toverland is 7 dagen per week geopend.
Tijden kunnen verschillen per periode tussen 10:00 – 18:00

Voor de exacte openingstijden kijk dan op de website van Toverland. Je kunt hier per dag/week of seizoen zien wanneer het park open is.

 

 • Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeervakken
 • Er zijn invalide parkeerplaatsen beschikbaar dicht bij de entree van het park
 • Toverland heeft geen oplaadpunten voor elektrische auto’s
 • Voor degene die met de fiets wilt komen zijn er fietsenstallingen beschikbaar
 • Toverland is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer

AdresToverlaan 2 – 5975 MR Sevenum

 

Deel dit uitje  

Gevonden Toverland Tickets

Alle informatie over Toverland

agsdi-people

1.000.000
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

35 Attracties

agsdi-calendar-check

365 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Spectaculaire achtbanen
+ Eigen eten kun je meenemen
+ Makkelijk te bereiken

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €8-10,-

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Ideaal uitje voor hele gezin
+ Spectaculaire achtbanen
+ Eigen eten kun je meenemen
+ Makkelijk te bereiken

± Redelijk betaalbaar
– Eten en drinken zijn niet goedkoop
– Parkeren kost €8-10,-

Attracties in Toverland

Er zijn zes thema werelden waar het park in verdeeld is. De werelden zijn gebaseerd op speciale plekken en mythologieën die gebaseerd zijn  op andere werelddelen of tijden uit de geschiedenis. De thema’s in deze werelden zijn dan ook uitbundig uitgewerkt en geven je het gevoel als of je daadwerkelijk in de magie van de werelden terecht bent gekomen. Niet alleen de omgeving maar ook de attracties passen bij dit onderwerp. In het park vind je de snelste achtbaan van de Benelux. Daarnaast maakt het park plaats voor houten en lanceerachtbanen, wildwaterbanen, bootje varen, horeca gelegenheden en een klimparcours.

Achtbanen in Toverland

Een ding is zeker, als je van snelle achtbanen houdt dan moet toverland bezocht hebben. Hier bevind zich de hoogste, snelste en langste achtbaan van de Benelux genaamd Troy. Daarnaast maakt het park plaats voor houten en lanceerachtbanen, wildwaterbanen, bootje varen, horeca gelegenheden en een klimparcours.

Welke achtbanen heeft Toverland?

Booster Bike

Deze groene achtbaan heeft niet gewone karretjes met stoelen maar gave groene race motoren waar je met 75km/u door de bochten heen racet. Binnen 1 minuut ga je als een echte snelheidsduivel tot 15 meter hoogte en leg je maar liefst 600 meter af. Hij heeft meerdere up’s en downs met boven op scherpe bochten. Je zit hier als een trein met je mede passagiers verbonden.

Alpenrutsche
Deze attractie is een Rockin’ Tug. Dit is een schommelende sleepboot die ronddraait. Deze attractie lijkt op vele attracties die je in andere pretparken kunt vinden alleen dan in verschillende varianten.

Pretparken waar je soortgelijke Rockin’ Tug achtbanen kunt vinden zijn:

 • De Woeste Zee, in Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden
 • Moby Dick, in Julianatoren
 • De Swingboom in Plopsaland
 • De Panne Frogg’s Troublen in Attractiepark Slagharen
 • Hurricane, in Boudewijn Seapark
 • Kernie’s Boot, in Kernies Familiepark
 • Stormy Cruise, in Movie Park Germany

Dwervelwind:
Deze zigzaggende, draaiende achtbaan schudt je goed door de war. De spiralen tijdens de rit geven je het gevoel alsof je bijna over de kop gaat maar dat is niet zo. Met 70km/u ga je tot een hoogte van 21 meter en een baanlengte van 462 meter. De door groen en geel gekenmerkte achtbaan legt laat de karretjes om hun as draaien wat een extra kick geeft. Het kan dus voorkomen dat je achteruit een duikvlucht maakt die je niet ziet aankomen.

Troy: De snelste houten achtbaan in de Benelux. Ook is het de hoogste en langste in zijn soort.
Van het hoogste punt van 31,9 meter ga je met 87km/u naar beneden. De houten achtbaan heeft ook een fundering die van hout is gemaakt. Een hele klus om dit voor elkaar te krijgen.
Ze zeggen dat deze adrenaline verhogende achtbaan bovennatuurlijke krachten kan opwekken. Er is maar een manier om er achter te komen.

FÄ“nix: Deze overdekte achtbaan attractie is gebaseerd op een mythische vogel. Op het begin ga je met 95km/u ga je als een snelheidsvogel naar beneden vanaf het 40 meter hoogte. Daarna heb je niet eens tijd om je klaar te maken voor de 3 loopings. 3 keer over de kop maar het gaat zo snel dat je er niet eens bij stilstaat. Het enige wat je voelt is een gevoel dat je kan vliegen wat een hele sensatie is.

Toos-Express: Deze indoorachtbaan lijkt wel ontspoord. Een dolle rit ga je tegemoet met hoge hoogte punten en diepe dieptepunten. Je gaat naar verschillende hoogtes in korte tijd. Daarnaast heeft deze achtbaan scherpe bochten waar je vliegensvlug door heen gaat. De treinrit vergt wel enige vorm van lef die je wel moet kunnen opbrengen.

Klokhuis: Deze peuterachtbaan lijkt heeft groene karretjes die op rupsen lijken. Hij maakt rondjes op een om een grote klokhuis van een appel. Rupsen zijn dol op appels vandaar ook dit thema. De kleinere bezoekers kunnen samen met hun ouders, broer of zusje een gezellig rit beleven.

Truukjes: De lieveling van de jongere meisjes en jongens die het park bezoeken. Het is een zigzaggende baan waar verschillende soorten wagens over een rijden. Kinderen kunnen hierbij aan het stuur draaien en voor hun gevoel mee sturen als een echte chauffeur.
Kinderen zeggen vaak dat ze brandweer willen worden en in een grote stoere rode auto willen rijden met strepen er op. In deze attractie kan dat. Daarnaast zijn er ook jeeps en bussen die over het parcours rijden van het Land van Toos.

Paarden van Ithaka:
Een paardenbaan die eigen een je op een tocht mee neemt naar de duinen. Je gaat over oude bruggen die bijna vervallen zijn. Je stapt op een paard die via een rails zijn weg aflegt. Deze attractie weerspiegelt de Griekse oudheid waar de strijders het ruige land en water over gingen om te strijden zo hun rijk uit te breiden.

Actief & Interactieve attracties in Toverland

Een ding is zeker, er zijn genoeg attracties in toverland waar die je betrekken in en rondom de attracties. Ze nodigen je uit om mee te doen met antwoorden of kiezen van bepaalde mogelijkheden om bepaalde effecten te creëren.
Actieve situaties zul je ook vaker tegenkomen bij de kinderattracties waar de kinderen mee doen met een spel of lekker actief kunnen doen bij een van de speelgelegenheden. 

Welke actieve en interactieve attracties zijn er in Toverland?

Coco Bol
Is een nest waar je jezelf om hoog moet klimmen naar de top. Boven op de boomstam zit een grote vogel die grappige en gekke geluiden maakt. Je zit met zijn tweeën op een bank waar je jezelf met een ijzeren kabel die werkt met hefboom omhoog moet trekken. Als je de kabel loslaat dan val je naar beneden dus je moet zorgen dat goed team werk verricht.

Dwaalhof: Dit doolhof laat je verdwalen en in de gangen die doodlopen als je denkt dat er al bijna bent. Van boven af lijkt het doolhof doorlopen een makkelijke klus maar dat valt vies tegen. Door de hoge groene heggen raak je helemaal je richtingsgevoel en oriëntatie kwijt. Want bijna alles lijkt hetzelde.

Kletterparcours: De  klimparcours laat je langs netten klauteren en over een smalle touwbrug die met smalle latten bekleed is oversteken. Als je een op survival tour wilt dan is deze attractie een aanrader. Het parcours laat je steeds een stapje verder gaan en is serieuze uitdaging.

Maximus’ Blitz Bahn: Deze elektronische bobsleebaan is een zogeheten bobkart. Ze zeggen dat het de enigste is in zijn soort in de hele Benelux . Het leuke aan deze attractie is dat het een wedstrijd is en dat je moet proberen om de snelste tijd neer te zetten. Je kunt je eigen snelheid bepalen waar je over het parcours heen raast. Je gaat door een tunnel met lichteffecten en glijd door een kippenhok. Deze attractie heeft een binnen en buitengedeelte. Het buitengedeelte is ook overdekt. Het is wel een uitdaging om een nieuw record te vestigen.

Toverhuis:
Een betoverende huis waar je lopend je routemoet afleggen. In het magische huis  moet je met een toverstok spullen tot leven brengen door er langs te zwaaien. Daarbij moet je de spreuken wel goed uitspreken anders gebeurt er niks.

Villa Fiasko
: Een bekende cakewalk attractie. Attractiepark Toverland heeft er ook een in bezit. Je ziet ze tegenwoordig vaker op kermis en zijn gekenmerkt door de vele kleuren en het balkon aan de voorkant. Er zijn verschillende bewegende obstakels die in de attractie verwerkt zijn. Denk maar aan spinnings, loopbanden, trappen die omhoog en omlaag bewegen. De Villa Fiasco is kindvriendelijk gebouwd maar zorgt wel voor een echte uitdaging. Je moet goed kijken en anticiperen op de bewegingen om een obstakel verder te komen. Cakewalks attracties zijn ook te vinden in pretparken zoals Tivoli, Phantasialand en Walibi Belgium.

 

Waterattracties in Toverland

Er is veel waterfun te beleven in attractiepark Toverland. Waterfun in de zin van niet helemaal nat worden maar het laat de druppels zeker langs je oren vloeien. De wildwaterbanen en rondvaarten zijn magisch. Ze nemen je mee langs mooie mythische natuurgebieden en laten je op snelheid door bochten razen die jij niet zult verwachten.

Welke waterattracties zijn er in Toverland?

Djengu River: Een wildwaterbaan die je over de rivieren in het magische vallei mee neemt. Het is een wilde tocht met rotsen en  mooie groene planten en bomen. Door het ruige water maak je kans dat de spetters om je oren vliegen. De iets meer dan 2 minuten durende waterpret is 450 meter lang en is een van de 4 waterattracties van Toverland. Ook is het een van de grootste en uitbundige attractie van het park.

Expedition Zork: De boomstamattractie die een binnen-en buitendeel heeft. Binnen ervaar je de eerste afdaling van 7 meter hoogte in een rotsachtige omgeving. Vervolgens gaat de stam naar 15 meter hoogte waar ze jou en je vrienden of familie in een steile duik naar beneden laten razen over het water. Je komt in een enorme splash terecht waar je het water aan alle kanten ziet wegspatten.
Het geeft je ook wel het gevoel alsof je van een waterval een duikvlucht maakt in een boomstam

Drakenslangen
De waterglijbaan waar je in een soort kart/band naar beneden raast door verschillende bochten. Je begint binnen in een huis waar je instapt. Vervolgens glijd je kort naar buiten in een bocht waar je weer snel binnen terecht komt. Wees niet bang, de waterglijbaan maakt je niet nat op wat spetters na. In de glijbaan zit niet zoveel water als je gewend bent als in de waterparken. Je kunt dus gewoon met je normale kleren in deze attractie.

Merlin’s Quest: Deze attractie is gebaseerd op een tovenaar die op zoek is naar het middel voor het eeuwige leven. Op een boot vaar je over het mooie wateren van Avalon waar de mythische vogel Fenix over heen vliegt. Tijdens de rit zijn er meerdere magische momenten te beleven. De muziek, natuur en speciale effecten in de grotten. Deze rondvaartattractie heeft ook een binnen gedeelte met 3 ruimtes waaronder dus de grot. De rookeffecten zorgen voor dat je niet ziet waar je naartoe vaart. Verder kom je langs een bos met dieren en de kamer van wijsheid. In deze kamer zie je voorwerpen rondvliegen die eigenlijk niet horen te vliegen. Tijdens deze 12 minuten durende rondvaart ervaar je de magie van de mythologie.


Tolly Molly:
De ronddraaiende waterpaardjes attractie die over het water op en neer gaan met de golven mee. De paadjes zijn allemaal uniek en zijn gebaseerd op mythische water wezens. Kinderen kunnen samen met hun ouders genieten van deze rit op het water. Als je even tot rust wilt komen dan kun je dat hier doen.

 

Luchtattracties in Toverland

De zwevende attracties zijn zeer populaire attracties waar er verschillende krachten worden uitgeoefend op je lichaam. Het heerlijke gewichtloze gevoel wat volgt na de adrenaline kick van de gave attracties. Je wordt soms wel even goed door elkaar geschud door de verschillende bewegingen. De meest geliefde en bekende attracties onder de bezoekers zijn toch wel het schommelschip en de zweefmolen.

Welke luchtattracties zijn er in Toverland?

Djinn: Een van de attracties die je door de lucht laat zweven. Je vliegt in de lucht met een stiel waar je in vastgemaakt bent . Deze lichtgevende zweefmolen gaat steeds hoger en kantelt om de zoveel tijd waardoor je steeds hoger en lager vliegt.

Karussell: Een draaimolen met paarden en koetsen die aan de draaiende boven-en onder platform zijn vastgemaakt. Kinderen kunnen hier samen met hun vader of moeder in de attractie.
De draaiende en hobbelende bewegingen in deze attractie brengen een lach op het gezicht van de kleinere bezoekers

 

Scorpios: Een schommelschip die er uit ziet als een schorpioen. De schorpioen schommelt met een snelheid van 42km/u en bereikt zijn hoogste punt op 15 meter in de lucht. Met een hellingshoek van 75 graden lijkt het dat je bijna over de kop gaat als je voor-of achteraan het schip zit.  Waterstralen die uit het onder gelegen meertje spuiten lijken je bijna te raken als je er op af gaat. Je haren wapperen letterlijk in de wind in dit stijgende schorpioen schip.

Tea Cups: De bekende theekopjes attractie. Samen met je gezin kun je in de draaiende theekopjes plaatsnemen die om de grote theepot in het midden draait. De theekopjes draaien zelf ook nog om hun as. Een kopje thee heeft in de werkelijkheid toch wel andere effecten als deze attractie. Ze zeggen dat je op de verkeerde plek bent als je op zoek bent naar een theekransje.
Deze attractie vind je ook in de Efteling, Walibi Holland, Europa-Park en Disneyland Parijs.

Vliegende Tapijt
Oeps, je hebt Morrel wakker gemaakt. En als je dacht dat je even kon uitpuffen op zijn bank dan heb je het mis! Daar zorgt dit knorrige zwijntje wel voor. Je gaat van boven naar beneden en net als je denkt dat je stilstaat, schiet je weer de andere kant op. Ja, dat krijg je ervan. Maar eigenlijk is het best wel leuk en heel erg grappig op deze onvoorspelbare bank. Ga lekker naast elkaar zitten en steek je handjes maar de lucht in als je durft!

Wirbelbaum
Deze reuzenrad neemt je tot wel 13 meter hoog in de lucht en geeft je een mooie uitkijk over het themagebied Wunderwald in attractiepark Toverland.
De draaimolen draait verticaal om zijn as en bouwt telkens zijn hoogte op tot dat hij zijn top heeft bereikt. De flyingwheel zie je ook vaker tegenkomen in pretparken zoals de Efteling en Sagharen nog veel meer.

Klim-en klauter activiteiten

Qua klim-en klauteractiviteiten komt Toverland niet veel te kort. De activiteiten bieden zekere uitdagingen waar obstakels zijn die overbrugd moeten worden. Deze kindvriendelijke bezigheden zijn heel divers en worden gecombineerd met een ongedwongen sfeer. Iedereen krijgt dus de kans om op hun eigen houtje en tempo deel te nemen.

Welke klim-en klauteractiviteiten zijn er in Toverland?

Klimhoed
Op deze toverhoed moet je naar boven klimmen en kun je samen met je vrienden of andere kinderen wedstrijdje doen wie er als eerste boven is. Als je boven bent kun je naar beneden springen of glijden via de springkussen achtige hoed of de glijbaan. Het is dus een attractie die meerdere opties biedt.

Fort Boreas
Dit grote houten speelfort houd je wel even bezig. De activiteiten en obstakels die hierin zijn verwerkt zijn voor jong en oud. Voor de ouderen wordt het wel wat moeilijker gemaakt omdat ze toch wat vaker moeten bukken en manoeuvreren. Het fort heeft 4 glijbanen waar je uit kunt komen.

Waku Waku
Een zekere uitdaging om niet nat te worden. Er is een baan opgezet met stammen, balken, bruggen en andere obstakels die boven een plas liggen. Bij de oversteek is het je geraden om je evenwicht te houden. Je gaat van het ene naar het andere punt en kunt kiezen waar je begint en eindigt. Je spierballen komen hier wel van pas.

Villa Fiasko: Deze attractie is al beschreven bij de actieve attracties maar hoort ook bij deze categrie.
In deze attractie komt zeker wat klim en klauterwerk van pas.

Arthur’s tournement training
Deze training is gebaseerd op de training die de stoere ridders vroeger moesten ondergaan om zich klaar te kunnen stomen voor de strijd. De houten klimactiviteit heeft bewegende voorwerpen waar je met voorzichtigheid over hee moet klimmen. Een goede concentratie zorgt er voor dat je naar de overkant komt zonder een misstap te maken.

Indoor Attracties in Toverland

Er zijn vele infoor attracties in Toverland. Zoals eerder besproken is toverland ongeveer voor de helft verdeeld met binnen-en buiten attracties en aanvullende activiteiten. In de koudere maanden is het ook erg leuk om het pretpark te bezoeken.

Welke Indoor Attracties zijn er in Toverland?

Info volgt nog!

Horeca & Restaurants

In het park zijn meerdere horecagelegenheden en restaurants aanwezig. Daarnaast biedt Toverland de mogelijkheid om ruimtes te reserveren en af te horen voor kinderfeesten, bedrijfsfeesten, trouwgelegenheden, evenementen en overige zakelijke bijeenkomsten. Het aanbod van eten-en drinken is zeer divers.  Even lekker een broodje onderweg mee pakken, een Italiaanse kop koffie, dineren in het a la carte restaurant of een lekker speciaal biertje met snacks behoren allemaal tot de mogelijkheid.

Welke horeca en restaurant gelegenheden zijn er in Toverland?

Bij de Mañana kun je genieten van een lekker kop koffie en lekkernijen. De kleurrijke koffiekamer serveert warme dranken met een lekker gebakje, croissantje en andere banket goederen.

The Flaming Feather is een a la carte reastaurant die een betoverende herberg weerspiegelt. Je kunt van te voren al reserveren zodat je zeker bent van een plek om te genieten van een heerlijk stuk vlees met speciale drankjes.

Smouldering Roast is een kiprestaurant waar je letterlijk alleen maar kipgerechten kunt bestellen. Het is een nieuw concept waar je heerlijke gerechten kunt bestellen zoals chickenwings, kipburgers en meerdere varianten zoals de extra krokante kip burger. Daarnaast hebben ze ook kipnuggets en kippenhaasje in een krokant jasje. Voor de kipliefhebbers is er dus genoeg te kiezen. Voor de vegetariërs zijn er sinds kort ook lekkere snacks en burgers op de kaart toegevoegd.

Katara Plaza is een vallei vol met magie en lekker eten in een tropische omgeving.
Je kunt hier vanalles nuttigen. Een lekker frietje, hamburger, donner kebab , swirl ijs en heerlijke broodjes. Je bent er ook van harte welkom voor een lekker kop thee of koffie. In dit restaurant kun je genieten van het uitzicht op de valei en de grote fontijn Katra. Deze magische fontein heeft maar liefst 136 waterstralen die de lucht in spuiten afgestemd op de tonen van de muziek die wordt afgespeeld. Een hele show opzich dus!

Waldstube serveert italiaanse gerechten van goede kwaliteit. Je kunt hier heerlijke pizza’s, pasta’s of italiaanse gehaktballen bestellen. Ook zijn er lekkere hamburgers en belegde broodjes te verkrijgen. Deze horecagelegenheid heeft meerdere ruime terrassen waar je even bij kunt komen en kunt genieten van lekkere Italiaans geïnspireerde koffie of een ander lekker drankje.

Bij de Biergarten kun je genieten van een Oostenrijkse sfeer. Bij deze feestelijke gelegenheid een lekker drankje of speciaal biertje nuttigen. Daarnaast serveren ze snacks zoals pretzels en hotdogs die je zelf kunt laten vullen met de topping naar jou keuze. Natuurlijk worden hier ook gewoon warme en koude dranken geserveerd.

Terug naar overzicht Nederlandse themapark

Bezoekerservaringen

“Erg leuk park zeker voor de kleinere bezoekers. We vonden het eten wel wat prijzig dus voortaan nemen wij ons eigen eten mee” 

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Marieke van der Laan, zondag 22 september 2019 om 08:09 uur

“Leuk park met met een groot aanbod aan activiteiten. De kids gingen vooral uit hun dak in de K3-disco en de Bumba show ” 

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Sanderijn van Vliet, Dinsdag 12 november 2019 om 17:25 uur