Walibi Holland

Wellicht ken je zeer bekende pretpark Walibi Holland al. Dit park is gevestigd in de provincie Flevoland, In Biddinghuizen om precies te zijn. Dit pretpark staat voor de oudere onder ons beter bekend als Six Flags Holland. Het park is voorzien van vele attracties die de echte attractiefanaat laat genieten. Zo kan je wel meer dan 30 spectaculaire attracties beleven. Deze attracties zijn niet alleen voor adrenaline junkies, maar ook voor mensen die het lekker rustig aan willen doen. Zo bieden ze voor iedereen wat wils. Daardoor trekken ze bijna elk jaar meer dan een miljoen bezoekers naar het park. Dit heeft natuurlijk mede te maken met de Thema dagen die worden georganiseerd door Walibi. Het themepark

organiseert thema’s zoals:
LEKKERGAAN, Halloween, Walibi Fright Night, Halloween Spooky Days en Rollercoaster Run.

Voor de specifieke openingstijden kun je terecht op de website van Walibi Holland zelf. Je hebt daar een overzicht waarin je kunt kijken of het park op jou gewenste tijden en data open is.

 

Info volgt nog!

 

Afbeeldingsresultaat voor nederland vlag   Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
Nederland, Flevoland

Deel dit uitje  

Gevonden Walibi Holland Tickets

Alle informatie over Walibi Holland

1. Walibi Attracties  |  2. Themadagen  |  3. Overnachtingsmogelijkheden

agsdi-people

5 miljoen
Bezoekers per jaar

agsdi-rocket

62 Attracties

agsdi-calendar-check

356 Dagen per jaar geopend

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Veel variatie in de attracties
+ Groot achtbaan aanbod
+ Veel attracties voor gezinnen en kinderen

± Eten is wat prijzig
- Wachtrijen soms lang

 

Plus-en Minpunten (van bezoekers)
+ Veel variatie in de attracties
+ Groot achtbaan aanbod
+ Veel attracties voor gezinnen en kinderen

± Eten is wat prijzig
- Wachtrijen soms lang

Walibi Holland Attracties

Het pretpark staat bekend om haar attracties. Het park heeft dan ook meer dan 30 attracties. Deze variëren van super snelle achtbanen tot rustige vermakelijke bezigheden voor de kleinere bezoekers en oudere bezoekers. Gezinnen kunnen dus zo ook genieten in Walibi attracties met een dag vol plezier!

Soorten Attracties

 1. Achtbanen Walibi
 2. Familieattracties
 3. Waterattracties
 4. Luchtattracties
 5. Kinderattracties

Walibi Holland Plattegrond

Walibi holland plattegrond

Walibi Achtbanen

Bij Walibi Holland draait het voor het overgrote deel om de weerzinwekkende achtbanen. Daar heeft het ook zijn naam aan te danken. Mensen maken gelijk de connectie als ze de naam horen. het steekt daarom ook veel tijd aan het vernieuwen en toevoegen van nieuwe achtbanen. Het aanbod loopt uiteen door achtbanen met meerdere looping

Hoeveel achtbanen heeft Walibi? en welke zijn dat?

Walibi heeft 7 achtbanen. Deze worden onderstaand toegelicht.

Goliath walibi

Ben jij een echte achtbaanfanaat, dan is deze achtbaan echt wat voor jou! De gevreesde Goliath is namelijk de langste en hoogste achtbaan van de hele Benelux. Met een snelheid van 106 km/h race je over de 1.2 km lange baan. Het hoogste punt van deze achtbaan is 46.8 meter. Daarnaast is deze achtbaan ook nog eens voorzien van een horizontale looping!
*Bezoeker moet tenminste > 1,40 m zijn.

UNTAMED Coaster

Ooit gehoord van een hybride achtbaan? De UNTAMED is de hybride achtbaan van Walibi Holland. Deze achtbaan heeft maar liefst 5 inversies! Daarbij is het hoogste komt dat het hoogste punt op 36,5 meter ligt. Stap jij in?
*Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Lost Gravity

In deze attractie ontdek je zwaartekracht in een nieuwe dementie. De zwaartekracht is namelijk verdwenen door een meteoriet die is ingeslagen op de aarde. Met een startpunt van 32 meter hoog, wordt je door intense bochten geduwd, krijg je een grote dosis airtime met daarbij 2 inversies. De vraag is of jij hierbij onder van boven kan onderscheiden?
*Bezoeker moet tenminste >1,40 m zijn.

Condor

De Condor is geen achtbaan zoals wij die normaal kennen. Hier hang je namelijk ondersteboven en vlieg jij onder de rails met je voeten los. Dit met een hoogte punt van 32 meter en met snelheden van wel 80 km/h. Durf jij 5 keer over de kop te gaan, drie keer verticaal en twee keer toontaal?
*Bezoeker moet tenminste >1,40 m zijn.

Speed of Sound

Dit is de muzikaalste rit van jouw leven. Terwijl je een cobra-roll, looping en 6 verschillende inversies maakt, mag je genieten van twee heerlijke nummers.
*Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Xpress: platform 13

Een achtbaan die de adrenaline in je lijf naar een hoger peil laat stijgen. Durf jij het aan om binnen 3 seconden een snelheid van 90km/h te bereiken? Een waaghals stapt in en laat zich met die snelheden lanceren.
*Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Drako

Als je als bezoeker rustig aan wil beginnen, dan is de Drako een perfect achtbaan. Deze achtbaan is zonder kurkentrekkers en loopings. Wat je kan verwachten zijn heuvels en scherpen bochten. Een echte familie attractie dus!
*Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Video achtbanen Walibi

Familieattracties in Walibi Holland

Walibi is ook een familiepretpark met natuurlijk het accent op de snelle achtbanen. In de trend zie je dat de laatste jaren steeds meer familiebezoeken zijn geweest. Dit is een bewuste strategie geweest om de doelgroep uit te breiden. Dit is dus ook terug te zien in het attractieaanbod. Dus voor families en gezinnen die twijfelen of Walibi Holland wel geschikt is voor een uitje, die hoeven niet te twijfelen want er is genoeg te beleven voor ze!

Welke familieattracties Walibi Holland?

Le Tour des Jardins

Mooi opgepoetste oldtimers vervoeren jou door de prachtige Franse tuinen. Hierbij heb je een perfect uitzicht op de boulevard de Paris. Geen rijbewijs? Dat wordt door de vingers gezien, want van jong tot oud kan de oldtimer besturen. *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

La Grande Roue

Een van de attracties die je niet zal ontgaan, waar je even kan uitrusten en waar je kunt bedenken wat je volgende attractie wordt. De La Grande Roue is een reuzenrad waarin je een mooi uitzicht hebt over de Veluwemeer en het hele park. Dit gebeurt op een hoogte van wel 45 meter.
*Bezoeker moet tenminste >1,40 m zijn.

Pavillon De Thé

Deze attractie is geschikt voor het hele gezin. Wie kan het snelste rondjes draaien in reuze theekopjes? *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Walibi Express

Check als eestd in bij de Walibi Expres. Laat jezelf vervoeren door het park. Dit is een perfecte manier om het park beter te leren kennen. Natuurlijk is het ook voor de mensen die even rustig aan willen doen na een heftige achtbaanrit. *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

NeuroGen
Laat jezelf meenemen naar een virtuele wereld. Doormiddel van een VR bril en Motionseat wordt er een nieuwe realiteit gecreëerd. Kan jij onderscheid maken tussen de realiteit en virtualiteit? *Geen minimale lengte

 

Waterattracties in Walibi Holland

Waterattracties kunnen uiteraard niet ontbreken want dit blijven de attracties waar je gezamelijk met je vriendengroep, familie of gezin samen kunt genieten van dolle waterpret. In de zomer zorgt het ook voor wat verkoeling. Wie vindt de waterattracties nou niet gaaf!

Welke waterattracties zijn er in Walibi Holland?

Crazy River

Vaar mee met een van de boomstammen en maak een wilde rondvaart van 524 meter. Deze waterattractie is opgezet voor echte avonturiers. *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

El Rio Grande

Krijg jij niet genoeg van waterachtbanen, dan neemt deze attractie je graag mee naar de Latijns-Amerikaanse rivier: El Rio Grande. Dit is een 375 meter rivier met bochten en watervallen. Kan jij samen met jou vrienden of familie deze rivier temmen? *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Splash Battle

Met de Splash Battle ervaar jij een nat avontuur. Hierbij kom je langs watervallen tunnels en geisers. Iedereen in de boot beschikt over een eigen waterkanon, waar mee je in de roos moet schieten. Wanneer jouw het lukt om je doel te raken, zorg je ervoor dat de watervallen uitgeschakeld worden. *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Luchtattracties in Walibi Holland

Luchtattracties geven toch een weer een speciale ervaring omdat er hele andere krachten en bewegingen bij komen kijken als bij de achtbanen. Walibi Holland heeft de variatie heel divers gemaakt. Dit wil zeggen dat er gedacht is aan de waaghalzen die van een adrenalinekick houden en bezoekers die daar minder van houden.

Welke luchtattracties zijn er in Walibi Holland

Blast

Deze lange gondel wordt heen en weer gezwaaid door twee armen. Hierbij wordt je voor- en achterwaarts over de kop gegooid. Hierbij verlies je jouw besef van boven en onder.
*Bezoeker moet tenminste >1,40 m zijn.

Space Shot

Altijd gedacht om eens een astronaut te willen zijn? Dan is dit de perfecte attractie voor jou. Deze attractie lanceert je tot wel 60 meter de lucht in. Eenmaal klaar met het uitzicht land je weer net zo snel op aarde. *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

The Tomahwak

Zwaai heen en weer in The Tomahawk. De versnellingen in deze attractie geven je een adrenaline boost. *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Spinning Vibe

Een attractie voor waaghalzen. Hierin bepaal je zelf hoeveel en hoe hard je rondjes draait. Ga jij door tot je dubbelziet? *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Super Swing

Een draaimolen is voor kinderen! Nou deze niet. Stap in, voel je vrij als een vogel
en zweef hoog over het park heen. *Bezoeker moet tenminste >1,00 m zijn.

G-Force

Durf jij het aan op een ritje te maken in de G – Force? Hierbij wordt je rondgedraaid in een groot wiel. Voordat je het weet vlieg je ondersteboven. Hier ervaar je pas wat echte G-kracht is! *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Skydiver

Altijd al een sprong in het diepen willen maken? Maak dan een duikvlucht in de Skydiver. Laat jezelf tot een hoogte van 54 meter takelen. Eenmaal boven wordt je losgelaten en val je wel met een snelheid van 120 km/h naar beneden. Durf je dit niet alleen, ga dan samen met een of twee echte waaghalzen. *Bezoeker moet tenminste >1,55 m zijn.

Merlin’s Magic caslte

Neem een bezoekje aan het kasteel van Merlijn de tovenaar. Hij zal je versteld laten staan van zijn tovertrucks. Kan jij erachter komen wat boven en onder is? *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Los Sombreros

De Los Sombreros brengt je in Mexicaanse sferen. Stap in een van de reuze sombrero’s en beleef een duizelingwekkend spektakel. *Bezoeker moet tenminste >1,00 m zijn.

Kinderattracties in Walibi Holland

Aan kinderattracties heeft het park niks te kort. Vele mensen denken bij Walibi Holland alleen aan achtbanen maar dat is niet zo. Ze investeren de laatste jaren veel in kinderattracties om het ook aantrekkelijk te maken voor deze doelgroep. Een gezellig dagje met het gezin is voor de kleinere broertjes of zusjes ook erg leuk.

Welke kinderattracties zijn er in Walibi Holland?

Fibi’s Bubble Swirl

Stijg op in de luchtballon van Fibi. Zonder heel hoogt te gaan is het toch een stoere ballonvaart. De blauwe Carrousel attractie is zeer geliefd bij de kleine bezoekers en brengt een lach op hun gezicht *Bezoeker moet tenminste >1,05 m zijn.

W.A.B World Tour

Daar komt de trein! Stap in en bekijk Walibi Play Land met de prachtige bloemenbedden, maar vergeet niet even gauw te zwaaien je familie. *Bezoeker moet tenminste >1,05 m zijn.

Zenko’s Graffiti Shuttle

Zweef rond in de Zenko’s Graffiti Shuttle. Walibi heeft deze familieattractie flink verbeterd. Het maakt een swingende beweging en wordt daarom ook gekenmerkt als een vliegende tapijt attractie  *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Haaz’ Garage

Kan jij al autorijden? Dan is dit de plek om alvast wat ervaring op te doen. Rij rond in de stoere trucks en verken zo Walibi Play Land. *Bezoeker moet tenminste >1,05 m zijn.

Walibi’s Fun Recorder

Draai een rondje mee in de auto’s en neem je familie mee! *Bezoeker moet tenminste >1,05 m zijn.

Squad’s Stunt Flight

Heb jij er altijd al van gedroomd om een vliegtuig te besturen? Pak dan je kans in de Squad’s Stunt Flight. In deze attractie vlieg je zo hoog dat je boven iedereen uitkomt. Pas wel op dat je niet wegvliegt! *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Merrie Go’ Round

Stap in de klassieke draaimolen met barokke Italiaanse paarden. Houd je niet van grote en snelle achtbanen, dan is dit een attractie voor jou! *Bezoeker moet tenminste >1,20 m zijn.

Mini Taxi’s

Bots erop los in de mini taxi’s van Walibi. Hier heb je geen rijbewijs voor nodig, alleen een lach op je gezicht! *Bezoeker moet tenminste >1,05 m zijn.

Space Kidz

Wordt een astronaut en laat jezelf de ruimte inschieten door de Space Kidz. Deze attractie is te vergelijken met Space shot, maar dan een stuk minder eng. *Bezoeker moet tenminste >0,90 m zijn.

Themadagen in Walibi Nederland

Walibi besteed veel aandacht aan de themadagen jaar in jaar uit. Themadagen die jaarlijks worden georganiseerd zijn bijvoorbeeld Halloween Fright Nights en de LEKKERGAAN dagen waar de achtbaan beleving nog lekkerder wordt gemaakt. 

Welke themadagen zijn er in Walibi Holland?

Halloween Fright Nights

Walibi Fright Nights is een van de bekendste pretpark thema’s in Nederland. Deze thema-avonden worden georganiseerd door Walibi Holland. De Fright Night is verreweg de meest angstaanjagende beleving in oktober. Hierbij wordt het je als bezoeker niet makkelijk gemaakt om zo maar even naar je favoriete achtbaan te lopen. Onderweg zal je de meest spannende en enge dingen tegen komen. De vraag is of jij dit durft?
We lichten voor jou uit wat jij kan verwachten met de Fright Nights:

Scare Zones

Voordat je bij de Goliath en Lost Gravity komt, moet je als bezoeker eerst door de berucht Scare Zones. De setting is perfect voor een horror film met bloeddorstige zombies, die speciaal op jou wachten. Lijkt dit jou niet eng genoeg? Geen zorgen, want bij de scare zone Twisted Gellfire wachten de meesteressen en demonen die niet te temmen zijn. Naast deze twee scare zones, verzorgt Walibi nog eens 5 andere scare zonens om jou de rillingen te geven.

 1. Haunted Houses
  Kijk je wel eens horror films en denk je dat de personages het anders aan zouden moeten pakken? Dit is je kans, bezoek de verschillende Haunted Houses. Houd er wel rekening mee dat je er misschien niet meer uit komt!
 2. Jefferson Manor
  De familie Jefferson is op mysterieuze wijze overleden in hun landhuis. Jouw doel is om te proberen erachter te komen wat zich hier precies heeft afgespeeld.
 3. Psychoshock
  In de Psychoshock worden de meest bizaare experimenten uitgevoerd op proefpersonen. Helaas hebben zij er niet genoeg, maar jij lijkt daar uitgelezen voor!

In totaal biedt het park 4 Haunted houses. Daarbij moet wel vermeld worden dat het gemaakt is voor de bezoekers met stalenzenuwen!

Nieuwe angsten

Walibi Holland zorgt ervoor dat er nieuwe uitdagingen bij komen. Zo heb je de Pirate’s Cove. Dit is een donkere en mistige plek, waarin je wordt opgejaagd door een overleden kapitein. Mocht je naar meer opzoek zijn, dan ga eens langs bij The Clinic. In dit avontuur ben jij op jezelf aangewezen en zorg jij ervoor dat jij je zenuwen onder bedwang houdt.
* Hier moet een apart ticket voor gekocht worden. Deze ticktes zijn in beperkte maten verkrijgbaar.

Heb jij stalenzenuwen en ben jij benieuwd naar dit avontuur. Koop dan hier jou tickets!

Halloween Spooky Days

Veel mensen zijn bekend met de Halloween Fright Night. Dit is niet de enigste griezelige tocht die Walibi verzorgt. Er is ook een griezelige variant voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Niet zo doodeng als het avond programma natuurlijk. Walibi Halloween is uitdagend en een spannend ervaring afgestemd op kinderen. Het park ingedeeld in drie griezelzones:

 1. Pirate cave
  Dit zijn de verloren werelden van de piraten.
 2. Firepit
  Hier vindt je de toffe Halloween-games, enge dieren en de coole danceparty.
 3. Campsite the Sunshine
  Ontdek de Rednek-inwoners van camping ‘Sunshine’.

Hierbij zijn de spectaculaire attracties natuurlijk gewoon geopend.
Dit programma begint om 10:00 en eindigt om 17:00
Halloween Spooky Days vindt plaats op dezelfde dagen als Fright Night. Daarnaast op 7 extra dagen in herfstvakantie.

LEKKERGAAN

Dat je in walibi Holland kan genieten van de vetste achtbanen wisten we al. Maar tijdens de LEKKERGAAN dagen krijgen deze achtbanen nog een extra twist!

 1. Blindfold Goliath
  Zo ga je in de hoogste mega-coaster van de Benlux met een blinddoek.
  Condor Challenge
 2. Coaster Art in Lost Gravity
  Probeer op het hoogte punt een Suikerspin te eten terwijl je tachtig kilometer per uur gaat.
  Het zorgt ervoor dat je helemaal door elkaar geschud wordt. Hierbij mag je proberen om het logo van de achtbaan na te tekenen met de spullen die je hebt gekregen bij het instappen.
 3. Splash shot
  Je wordt als een raket omhoog afgeschoten. Dit is niet zo maar een raket lancering. Je stapt deze raket in met een beker water. Met de vraag: Hoe vol jouw beker is na de rit?
Tour des Speeddates

Deze tour geeft bezoekers de kans om te speeddaten in de tuinen van Walibi Holland. Dit wordt georganiseerd in de vorm van blinddates.
Maar wat zou LEKKERGAAN zijn zonder goede beats? Daarom wordt ervoor gezorgd dat er DJ’s aanwezig zijn, zodat jij je moves kan showen en de foodtrucks op hun plek staan.
Openingstijden: 10:00 tot 23:00 uur.

Rollercoaster Run

Walibi Holland helpt bij onderzoek naar kanker en zet zich in voor het goede doel: Fightcancer.nl .
Samen met en met ondersteuning van radio 538, worden er inzamelingsacties georganiseerd. Hiervoor wordt een parcours uitgezet in het park. Dit is de beruchte route van vijf kilometer die door het park van Walibi Holland is uitgezet. Hierbij zijn 3 achtbanen in het parcours opgenomen.
Voor dit event kun je jezelf inschrijven op Rollercoasterrun.nl (kan vanaf 28 mei)

Wil jij aangemoedigd worden? Natuurlijk zijn toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom!
Hiervoor biedt Walibi Holland 3 gratis tickets per deelnemer.

Aftermovie #LEKKERGAAN

Verblijf in Walibi World

Lijkt een dag Walibi je te kort, dan biedt Walibi Holland je de mogelijkheid tot overnachting. Hierdoor kan je genieten van een langer verblijf dicht bij de achtbanen. Vlak buiten de attractiepark ligt Walibi Village. Hier worden 142 bungalows aangeboden om even bij te komen van de adrenaline. Natuurlijk mogen de dorpelingen de volgende dag gewoon weer het park op! Ideaal dus voor families en vriendengroepen. 

Welke verblijf mogelijkheden zijn er in Walibi Holland?

Er zijn 4 verschillende groottes van de bungalows. Zo weten ze zeker dat niemand thuis achterblijft. Je kunt er zo voor kiezen om lekker vroeg Walibi te bezoeken en tussen de middag even terug naar de bungalows of huisjes om wat te eten.

De walibi met overnachting opties:

Walibi Overnachting 4 personen Walibi Overnachting 7 personen

4 Persoons huisje + badkamer
2 Slaapkamers
Oppervlakte 60 m ²

*Incl. Toegang tot Walibi Holland

7 Persoons huisje + terras
4 Slaapkamers
Oppervlakte 120 m ²

*Incl. Toegang tot Walibi Holland

Walibi Overnachting 8 personen Walibi Overnachting 16 personen

8 Persoons huisje
4 Slaapkamers
Oppervlakte 120 m ²

*Incl. Toegang tot Walibi Holland

16 Persoons villa + 3 badkamers
5 Slaapkamers
Oppervlakte 230 m ²

*Incl. Toegang tot Walibi Holland

*De Walibi openingstijden zijn hier te vinden.

Terug naar overzicht Leukste Pretparken Nederland

Bezoekerservaringen

“Erg leuk park zeker voor de hele familie, ze hebben leuke thema’s het hele jaar door vooral de fright nights!”

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Jan de vrees, woensdag 11 december 2019 om 11:25 uur

“Een leuke dag met de kinderen gehad. Helaas niet alles kunnen zien omdat het best groot is. wat me opvalt is dat ze rekening houden met ouderen en ook best veel voorzieningen hebben bij de attracties.

Afbeeldingsresultaat voor star rating png

door Irma van laan, maandag 18 november 2019 om 14:45 uur