Bungeejumpen en opzoek naar een geschikte locatie en kortingsacties?

Bungeejumpen, een eeuwen oude gewoonte!

Bungee jumping wordt al eeuwen lang gedaan. mensen worden vaak voor gek verklaard als ze van plan zijn om van een grote hoogte ergens naar beneden te springen vast gemaakt aan een elastiek. Je laat je leven dan wel aan een zijden draadje hangen. Achja zo erg is het ook weer niet want want je kansen zijn nog lang niet verkeken. Plus de kans dat een touw knapt is heel erg klein, vooral met de technieken van nu.

Vroeger deden ze bunjeejumpen met een bepaalde reden. Op Pentecost Island Vanuatu  gelegen ergens midden in de zee rechts van Australie deden de mannen hetzelfde alleen dan met lianen. Het was een inwijdingsritueel om hun mannelijkheid te tonen. Nu later blijkt het dat het goed kan zijn om bepaalde angsten te overwinnen. Niet alleen als je hoogtevrees hebt en je dit wilt overwinnen. Het gaat om het feit dat als je ergens bang voor bent en je 

Home Dagje uit tickets Avontuur Bungeejumpen | Info en Tips en Korting

Ben jij klaar om de sprong van je leven te maken?

Bungeejumpen zie je vaker voorbij komen in het buitenland. Mensen springen van hoge gebouwen, bruggen of andere gekke constructies alleen om die speciale adrenalinekick te krijgen. In Nederland is het steeds populairder aan het worden en er is dus steeds meer vraag naar. We zijn dus blijkbaar vaker opzoek naar activiteiten waarmee we een onvergetelijke herinnering kunnen overhouden. Met bungee jumping is dat zeker het geval. Wij hebben handige tips voor je verzameld om je wat verder te helpen als je kiest om de spring van je leven te maken.

Met korting Bungeejumpen?
Wij houden alle beschikbare kortingsacties in de gaten en hebben deze voor je verzameld. Hierdoor hoeft je niet lang te zoeken als je van plan bent om de sprong van je leven te wagen. Wil je meer informatie over de gaafste plekken waar je kunt bungeejumpen Nederland of in Europa? lees dan een van de reviews om meer te weten te komen.

Ben je benieuwd naar de kortingen, bekijk dan de beschikbare aanbiedingen!

Alle bunjeejump mogelijkheden en beschikbare kortingen

Bungeejumpen Amsterdam

? Vlag van Nederland    Amsterdam, Noord-Holland

Met een mooi uitzicht op het centrum de bungee jumping Amsterdam ervaren?
Het zal de sprong van je leven worden met een extreme adrenaline kick die je nog lang na zult voelen. Vanaf 50+ meter spring je vanaf een monumentale kraan en denk je dat je werkelijk kan vliegen. (c.a 30 min)

Vanaf €87,50

Bekijk nu

Bungeejump Stockhorn

 Image result for vlag zwitserland Interlaken, Zwitserland

Er wordt beweerd dat dit de gaafste maar ook extreemste bungee jumping ervaring is in de hele wereld. Dat moet wel haast als je van 134 meter hoogte vanaf een gondel springt midden in de Zwitserse Alpen. Deze sprong is heel speciaal en zal je nooit vergeten!
(Vervoer en pickup zijn inbegrepen)

 Vanaf €189,00

Bekijk nu

Bungy jump Gran Canaria

? Vlag van Nederland  Telde, Gran Canaria

Overwin je angsten en ga dit avontuur aan. Bunjee jumpen in Gran Canaria is zeer geliefd bij vakantiegangers. De mooie natuur en fijne organisatie zorgt voor een prettige ervaring. Vooral nadat je de adrenaline door je lijf voelt stromen en weer veilig met beide benen op de grond staat!

 Vanaf €70,00

Bekijk nu

Bungeejump Perthshire

? Vlag van Nederland    Perthshire, Schotland

Vlieg over het water! Deze sport behoort in het rijtje van extreme watersport activiteiten. Hoog in de lucht wordt je aangedreven door water vanuit een jetski. Maak gave bewegingen en voel je letterlijk zo vrij als een vogel.

Vanaf €62,50

Bekijk nu

Bungeejump Scheveningen

? Vlag van Nederland    Den-Haag, Zuid-Holland

Niet beschikbaar

Welke Bungee jumping mogelijkheden zijn er allemaal?

Het is de ultieme adrenaline kick die je kunt ervaren, vraag dat maar aan de mensen die dit al hebben mee mogen maken. Het gevoel van vliegen en met een hoge snelheid naar beneden razen vanaf een hoogte waar je niet gauw van af springt. In Europa heb je vele mooie locaties met mooie natuurgebieden waar je kunt bungeejumpen. Het komt steeds vaker voor op mensen hun bucketlist. Begrijpelijk want dit is wel een ervaring die je moet mee maken. Als je het durft tenminste want je moet wel lef hebben, Als je van plan bent deze gewaagde sprong te maken is het goed om te weten waar je dit kunt doen. Vandaar dat we een top 10 bungee jump locaties in Europa voor je hebben gemaakt.

Top 10 populaire locaties om te gaan bungeejumpen

Als Bunjeejumpen kun je op de mooiste maar ook meest gekke plaatsen doen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er genoeg plaatsen zijn in Europa waar deze speciale gelegenheid wordt georganiseerd. 

1. Bungeejumpen Interlaken
2. Bungeejumpen Europabrug
3. Bungeejumpen Gran Canaria
4. Bungeejumpen Amsterdam
5. Bungeejumpen Praag
6. Bungeejumpen Perthshire
7. Bungeejumpen Ticino
8. Bungeejumpen Ponte Colossus
9. Bungeejumpen Lloret del Mar
10. Bungeejumpen Chersonissos

1. Bungeejumpen Interlaken
Vanaf 134 meter naar beneden in de mooie natuur van Zwitserland is wel een van de gaafste locaties die Europa te bieden heeft op het gebied van bungeejumpen. Je hangt hier boven een groot meer met prachtig uitzicht van de Zwitserse Alpen. Dit maakt de hele ervaring nog meer om nooit te zullen vergeten. Bungeejumpen in Interlaken is zelfs een van beste en gaafste in de wereld! Wist je dat vrouwen deze sprong misschien wel even vaak wagen als mannen? Het is dus niet alleen een mannending wat vaker gedacht wordt.
Nadat je aan een touw hangt boven het Stocksee meer word je rustig naar beneden begeleid en opgehaald door een boot. Pak je korting of bekijk de andere bungeejump mogelijkheden in Europa.

2. Bungeejumpen Europabrug
Dacht je dat 134 meter hoog was? Dan heb je nog niet gehoord van de voormalige hoogste brug van Europa. De Europa brug gelegen in Gran Canaria is maar liefst 192 hoog! Dat maakt het ook gelijk een van de hoogste bungee jump gelegenheid in Europa. De brug is ten eerste mega lang met een lengte van 657 meter die over de Sill rivier reikt.

3. Bungeejumpen Gran Canaria
Bunjeejumpen vanaf de La Cazalda brug gelegen op een steenworp afstand van Las Palmas. De brug wordt al meer al 15 jaar gebruikt al bungee jump locatie. Voor elke avonturier vanaf 10 jaar is het hier aangeraden. Het prachtige ravijn die onder de brug ligt en de mooie natuur maakt het een van de bijzonderste ervaringen van de archipel. Ben jij bereid om je angsten onder ogen te zien? Dan kun je dat hier perfect doen omdat de hoogte best wel mee valt. Dat betekent wel dat je hier mega adrenaline boost door je lijft voelt gieren. Bereid je maar vast voor! Bekijk de andere bungeejump mogelijkheden of pak je korting.

4. Bungeejumpen Amsterdam
In Amsterdam tegen over het centraal station ligt een geweldige ervaring op jou te wachten, Bunjeejumpen is de laatste jaren zeer populair geworden. Het verlegt letterlijk je grenzen en gaat verder als een gevoel die je kunt omschrijven. Dit avontuur kun je het beste met meerdere mensen aangaan zodat je achteraf de extreme ervaring met elkaar kunt delen. Midden in het centrum van Amsterdam spring je op 50 meter hoogte van een monumentale kraan af. Je zal dit avontuur niet snel vergeten. Bekijk hier je korting of bekijk de andere bunjeejump mogelijkheden.

5. Bungeejumpen Praag
Tsjechië heeft een prachtige natuur met een bergachtig landschap. Maak je klaar, trek je veiligheidstuigje aan en zet je Go-pro op play, je bent namelijk sneller aan de beurt dan je denkt. Klim op de balustrade om vervolgens een sprong in het diepe te nemen. Dit is de ultieme ervaring om de natuur gecombineerd met het stadsleven te ervaren op een andere manier. De ervaring van de sprong zal je nooit meer vergeten!

6. Bungeejumpen Perthshire
Een vrije val van wel 40 meter bij de Highland Fling Bungee jump in Schotland. Dit is de allereerste bungeejump mogelijkheid die Schotland biedt. Daarbij spring je van een brug richting het water. Eenmaal uit gebungeld, vergeet dan niet van het uitzicht te genieten voordat je teruggetrokken wordt. Door de allernieuwste technologie en begeleiding van een bungee jump master is het een onvergetelijke en uiterst veilige ervaring!

7. Bungeejumpen Ticino
Ken je de bekende scene in de film van James bond, waarin hij van de GoldenEye afspringt? Deze scene is gefilmd in Verzasca-dam. Deze scene kan jij na spelen door de mogelijkheid om te bungeejumpen van de Verzasca-dam! In Zwitersland, vanaf een hoogte van 220 meter waag jij net als 007 een sprong in het diepe. Vind je het zelf te eng of wil je graag de ervaring delen met je partner, vrienden of familie? Dat kan allemaal, door de mogelijkheid om samen de sprong te wagen. De bungee jump zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt, het enigste wat jij hoeft te doen is te wachten tot er is afgeteld!

8. Bungeejumpen Ponte Colossus
De beruchte bungee jump brug van Italië is 125 meter hoog en heet The Colossus. De vraag is of dat jij het aandurft om vanaf deze hoogte jezelf over wil geven aan de adrenaline. eenmaal gesprongen, dan beleef je 5 hele seconden aan vrije val met een gemiddelde snelheid van 28 meter per seconden, Dit is goed voor het voelen van 2,7 G-kracht! Een maal klaar met de sprong, geniet dan ondersteboven van het adembenemende uitzicht over de bergen van Biellese en de valei onder je. Deze omstandigheden maken het de meest beroemde bugeespring punt van Italië.

9. Bungeejumpen Lloret del Mar
Genoeg van zon, ze en het strand en opzoek naar avontuur? Dan is bungeejumpen een goede afwisseling voor de waaghalzen. Met grote kraan wordt je naar boven gebracht, waar de instructeur op je wacht. Eenmaal het veiligheidstuigje aan, wordt er afgeteld en spring je vanaf een hoogte van 80 meter hoogte!

10. Bungeejumpen Chersonissos
Een van de hipste locaties van Europa voor de jeugd die op vakantie gaat. Dit komt mede door de vele grote en populaire discotheken die Kreta Biedt. Mocht je even genoeg hebben van alle drank of het liggen op het strand? Dan kan je een sprong wagen in het Starbeach waterpark. Laat zien wie de waaghals is!

Bungeejumpen is een van de activiteiten die vaker terug komt op het lijstje van dingen die men ooit nog een keer gedaan wilt hebben. Er vele soortgelijke ervaringen die dezelfde gedachte oproepen. Heb jij ook al een lijstje of ben je opzoek naar inspiratie? Bekijk dan hier de ideeën want wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Vanaf welke leeftijd kun je bungeejumpen?

Bij Bungeejumpen geldt een leeftijd 18 jaar of ouder. Mensen die jonger zijn dan 18 en toch deze gedurfde sprong willen maken dan kun je met schriftelijke toestemming van je ouders ook deelnemen

Wat kost bungeejumpen?

Bungeejumpen kost gemiddeld €150,- Dit is op de meeste plaatsen wel van toepassing. De prijzen lopen uiteen tussen 70 en 240 euro.
Enkel bij hele speciale aanbieders zoals Bungeejump Stockhorn lopen de prijzen uiteen omdat de mooie bungee sights moeilijker te bereiken zijn en het meer tijd kost. Daarnaast is ook alles inbegrepen zowel oppikken vanuit je hotel en het terug brengen.

Is bungeejumpen gevaarlijk?

Bungee jumping is niet gevaarlijk. Er zijn in het verleden nauwelijks incidenten geweest waaruit opgemaakt kan worden dat het een risico is. Dit komt omdat het matteriaal en de organisaties ver ontwikkeld zijn om het zo veilig mogelijk te kunnen aanbieden. Als het zo gevaarlijk zou zijn dan zou het ook niet eens aangeboden mogen worden.

Is bungeejumpen populair bij vrouwen?

Bungeejumpen is best populair bij vrouwen. Het lijkt misschien wel een mannending maar vrouwen deinsen zeker niet terug van de spanning en de kick. Vrouwen willen steeds vaker van hun angsten af komen door extreme activiteiten zoals deze te gaan doen. Dus op de vraag of het populair is bij vrouwen; ja dat is het zeker.

Geldt er een minimum of maximum gewicht om te mogen bungeejumpen?

De regel bij de meeste bungeejump gelegenheden is dat je miniaal 45 kilo weegt met een maximum van 2oo kg. Deze gewichten zijn vastgesteld op basis van expertise en om problemen te voorkomen. Zit je net tegen de vastgestelde gewichten aan? neem dan even contact op met het desbetreffende bedrijf zodat zij met je mee kunnen denken.

Waar moet ik op letten als ik ga bungeejumpen?

Je moet er op letten dat je vastberaden bent met een doel. Ook moet je jezelf wel kennen en je niet laten meesleuren als je denkt dat het uiteindelijk te veel gaat worden. Overweeg dus optijd of het wel iets voor je is en luister naar je eigen gevoel. Doe vooral niks waar je zelf niet achter staat. Het gaat uiteindelijk nogsteeds om te leuke beleving en plezier maken.

Ben ik wel in goede handen als ik ga bunjeejumpen?

Dat ben je zeker want de instructeurs en begeleiders zijn opgeield tot professionals en weten dus waar ze mee bezig zijn.
Ze helpen je voor, tijdens en na de sprong. Daarbij laten ze je op je gemak voelen en doen er alles aan om eventuele twijfels of angsten bij je weg te nemen. So don’t worry!