Canyoning door de natuur

De meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen heet canyoning

Canyoning 

Door de combinatie van disciplines is het de spectaculairste buitensport die je kunt! Lopend, klimmend, glijdend, zwemmend en abseilend kom je door de indrukwekkendste omgevingen waar je normaal niet zo snel zou komen. Daardoor is het niet alleen intensief, maar kun je ook nog een genieten van de enorme kick die je krijgt van de omgeving bij de afdaling die je maakt. 

Omgeving canyoningen

Voor het beoefenen van de canyoning sport heb je hoogteverschil in het landschappen nodig, daardoor is canyoing niet te beoefenen in Nederland en België. Dit maakt het een compleet andere uitdaging dan bij andere advantures!

De regen die neerdaalt op de hoogteverschillen zorgt voor slijtage op de rotsen. Daardoor ontstaan er kloven tussen de rotsen die ervoor hebben zorgt dat cayoning in het leven geroepen kon worden. Dit betekend dat er wel genoeg mogelijkheden in Europa te vinden zijn waar canoying kan worden gedaan!

De hoogteverschillen in het berggebied zorgen voor verschillende canyoning belevingen. Dit is ook gekoppeld aan de moeilijkheidsgraad van de tocht. Zo kent de sport meerdere moeilijkheidsgraden tussen de volgende gradaties

Open canoyons: Door dat sommige canyons zeer breed en ondiep zijn. Deze cayons worden open genoemd.

Gesloten canoyons: Doordat de sommige canyons zeer smal en erg diep zijn. Deze canyons worden gesloten genoemd. 

Door de verschillende moeilijkheidsgradaties heeft elke tocht een eigen charme en heeft elk berggebied toch vaak mooie natuurverschijnselen. Waardoor de ervaring toch nog net iets spectaculairder wordt. 

Veiligheid

Canyoning kan een ruige sport zijn en daarom is veiligheid een belangrijke topic. We raden daarom aan om niet zomaar een afdaling te maken van een berg en altijd eerst informatie in te winnen bij professionals. Daarnaast is gear ook een must voor het beoefenen van de sport. Er zijn daarom ook vele onderdelen die je moeten beschermen tijdens deze tocht.

Alle benodigde veiligheid en beschermingsspullen worden verzorgd bij het boeken van een canyoning tocht!

Benodigdheden canoyoning

Om te beginnen met een helm en touw. Deze 2 veiligheidsmaatregelen zijn het belangrijkst. Deze moeten je beschermen tegen vallende stenen en het vallen van hoogtes.

Daarnaast zijn schoenen, tas en een maskoon handig om te dragen. Zo weet je zeker dat je meer grip hebt dan dat je hebt op normale schoenen, draag je alles bij je in je tas en ben je beschermd tegen de kou mocht er iets fout gaan!

Top 5 canyoning plekken!

De top 5 volgt nog, excuses voor het ongemak!

Deel deze pagina

Wat is canyoning?

Canoyoning is een van de meest spectaculaire sporten die je in de buitenlucht kunt doen. Hierbij ga je opzoek naar de mooiste berggebieden waarvan je kunt neerdalen. Hierbij ren, glij, duik, abseil je en nog veel meer. Een ding is zeker. Je moet een goede conditie hebben!

Waar het beste canoyoningen?

Helaas zijn er in Nederland en Belgie geen echt gebieden waar je dit goed kan doen. Niet getreurd want er zijn mooie bergachtige gebieden in Europa die je kan gebruiken voor de spectaculaire daling. Daarnaast zijn de tochten vaak bij de mooiste wattervallen van Europa. Bekijk het aanbod met verzorgde conyoning tochten! 

Wat we je wel aanraden is om dit niet zo maar op eigenhoutje te doen. Er moet altijd een ervaren conyoner in de buurt zijn die je kan voorzien van de benodigde info! 

Welke kleding moet je aan bij deze sport

De kleding en gear wordt verzorgd door de organisatie die de reis verzorgd. Dit heeft te maken met de er een aantal veiligheidsvoorwaardes aan deze sport zitten, omdat je tenslotte toch best gevaarlijk bezig bent. De instructeurs weten precies wat je allemaal nodig hebt. Het oenigste wat je mee moet nemen is een goed humeur!