Driften zoals in een film!

 

Driften is gewoon te leren ondanks dat je het misschien ooit het geprobeerd in je eigen auto en het niet lukte. Wat dit wil zeggen is dat je meer vermogen nodig hebt.

Zelf leren driften?

Bij de driftcursus leer je de fijnste kneepjes om de auto goed onder controle te krijgen in onmogelijke bochten die op hoge snelheden genomen worden. Eenmaal de bocht ingezet, wordt de uitdaging aangegaan om de auto zo snel mogelijk weer recht en onder controle te krijgen. Bij dit adembenemende avontuur leer je de achterkant van de auto uit te laten breken in de bocht in een hoek van 45 graden en zo te driften door de hele bocht.

Na deze dag ben volledig op de hoogte van de technieken mag je er van verzekerd zijn dat je kan driften! Bij dit niveau van beheersing over een auto is moed en inzicht nodig, mede daardoor is het uitgegroeid tot een wereldwijde sport.

100% controle over je auto met driften

Een driften met cursus is echt een perfect uitstapje voor de autoliefhebbers onder ons. Elke auto liefhebber zou het supervet vinden om in een drift car te zitten en de auto ook nog eens rubber te laten verbanden. Daarom is een driftcursus cadeau misschien wel de oplossing om een liefhebber te verassen. Niet alleen is het stoer om te doen, maar ook leer je er een hoop van. Het zijn tenslotte de eerste stappen om drift king te worden!

Drifttechnieken

Met behulp van speciale drift car (achterwiel aangedreven autos met pk’s) worden de drifttechnieken je door drift legends uitgelegd. Je bepaal zelf door middel van het pakket dat je koopt hoe snel je leert driften. Zo wordt de mogelijkheid geboden om een instructeur in te laten stappen en je tips te geven in de bochten zelf. Zo word je verteld welke handelingen belangrijk zijn om gecontroleerde auto uit te laten breken.

Na een aantal bochten te hebben gedaan merk je dat je het door begint te krijgen. Dit komt door dat je erachter komt wanneer je bepaalde handelingen in moet zetten en juist niet om de auto volledig onder control te kunnen krijgen.

Wat mogelijk te verwachten bij een cursus driften?

Training in kijk-, stuur- en remtechniek

Je zal vast denken: dit kan ik al? Nou bij driften zijn de technieken die je hiervoor gebruikt toch echt heel anders. Zo voelt het op het begin vreemd hoe je stuurt, want je stuurt tegen de richting. Daarnaast rem je juist op momenten dat je dat normaal gezien niet zou doen!

De ideale lijn

Deze ideale lijn zorgt ervoor dat op de juiste manier de bocht in kan zetten. De bochten neem je namelijk met redelijk hoge snelheden en dus is het makkelijk om uit de bocht te schieten.

Onder- & overstuur

In dit onderdeel wordt er volledige focus gelegd op het sturen wanner de achterkant van de auto uitgebroken is. Het is heel onnatuurlijk op het begin, maar het is de key voor het driften.

Wedstrijdje

Vaak worden de drifting clinics voor grotere groepen gedaan. Daarbij ga je de strijd aan met elkaar en kijk je wie het beste op heeft gelet of wie er gevoel voor heeft. Dit is het moment op uit te blinken en te laten zien hoe goed je bent geworden in driften!

Let op: Elke aanbieder bepaald de vorm van haar eigen drift cursus. Bekijk dat daarom eerst voordat je besteld!

Deel deze pagina