Klaar voor de Hinking trails?

De mooiste natuur gebieden zien met hiking!

Hiken, iedereen kan het!

Hiken betekend een langere wandeling die wordt gedaan in de natuur. De hiker bepaald zelf hoe lang de hike gaat duren en hoe intensief de trail is die wordt afgelegd. Wat wel centraal staat bij hiking zijn de bergen. Hierbij is het de bedoeling dat hoogte verschillen en afdaling in de hike zitten. Ook dan spreken we pas echt van een hike.

De sport hiken is zo populair omdat je het in feite over kunt beoefenen. Daarnaast is het gratis en heb je weinig nodig om een hike trail te kunnen hiken. Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in de vrije natuur. 

Door het drukke dagelijks leven willen we vaak wat meer ontspanning en gaan we opzoek naar nieuwe avonturen. Waar beter tot rust komen dan in de natuur? 

Een hiking gids

Bij hiken worden langere tochten in gezet door de mooiste natuur gebieden. Deze wandeling duurt relatief lang. Daarom is het belangrijk om een goede hiking trails te bepalen die de hikers af gaan leggen. Deze route moet namelijk goed vol te houden zijn en je moet weten waar je bent, zodat je niet verdwaalt in de grote natuur. Daarom is dit aanbod voor jou opgesteld, zodat je als een echte hiker door de bergebieden kunt hiken. 

Niet alleen de route wordt voor je uitgestippeld, maar ook word je voorzien van de hiking gear de je nodig hebt en zorgt de gids dat je langs de hiking hotspots komt van dat gebied!

In het aanbod hebben daarom niet allen hiken in Nederland, maar ook de beste hiking trails Europe en de mogelijkheid. Bekijk daarom het aanbod!

Deel deze pagina

Welke spullen nodig voor hiking

Voordat je gaat hiken is het handig om te weten welke hiking gear je allemaal nodig hebt. Dit hangt namelijk af van de hiking trail die is uit gestippeld en de aantal kilometers die je wilt afleggen.

De goude regel
Neem nooit te veel spullen mee! Je sjouwt het tenslotte allemaal mee waardoor het zwaarder wordt. Dus laat al het overbodige thuis!

Eten en drinken

Neem genoeg eten en drinken mee voor het geval dat je mocht verdwalen. Daarvoor kan een gps hiking of een landkaart perfect zijn want we kunnen niet altijd vertrouwen op ons telefoon!

 

Hiking gear

Voor de beste ondersteuning in alle sitauties waarin je mocht te komen zijn de volgende middelen goed voor gebruik bij deze sport.

- Hiking schoenen
Half hoge berg schoenen voor loopgemak
- Hiking backpack
Een plek om alle benodigdheden bij je te dragen
- Hiking stokken
Perfect voor loopgemak en ondersteuning voor lang tochten

Verdiep je daarnaast goed naar welk gebied je gaat, zo kan jij je hierop kleden of kun je extra kleding meenemen. Hoe langer hikt hoe meer spullen je kunt menen en hoe makkelijker jij je noodzakelijke spullen kunt onderscheiden van overbodig materiaal.

Beste hiking trails Europe

De top 5 volgt nog, excuses voor het ongemak!

Wat is hiken betekenis?

De betekenis van hiken komt uit de Engelse taal, waar het staat voor: ‘wandeling’. 

Daarbij wordt vaak een route afgelegd door de natuur en krijgt men het uitzicht er gratis bij! Een uitdaging is het wel omdat er spullen mee geschouwd worden die mogelijk goed van pas kunnen komen in de wildernis.

Wat is een hiker?

Een hiker is iemand die graag lange afstand wandelen door Europa. Deze persoon is eigenlijk altijd voorzien van hiking gear die hem of haar helpt om de tocht door de natuur te overwinnen. Bij de tocht die wordt afgelegd komt veel bij kijken. Je kan namelijk niet zomaar de wildernis in lopen, want je moet er namelijk nog wel ooit uitkomen!

Wij helpen je hier graag mee en hebben daarom een onafhankelijk aanbod voor je opgesteld waarbij je van begin tot eind ondersteund wordt door de beste hiker!