Kitebuggyen door weer en wind maakt het alleen maar beter!

Kitebuggyen over het strand met vrienden en familie!

Kitebuggyen is niet zo moeilijk en is makkelijk te leren. Met hoge snelheden race je met een beach buggy over het strand. Daarbij is het enigste dat je de techniek om de wind te gebruiken onder de knie moet krijgen. Een maal door hoe het werkt, is het puur afgaan op je instinct en gaan met die banaan!

Kitebuggyen voor beginners

Waarschijnlijk ben je opzoek naar een (nieuwe) avondtuur of uitdaging waarvan je een wedstrijdje kunt maken. Er zijn zo veel spectaculaire mogelijkheden om te kunnen strijden, maar kitebuggyen zal waarschijnlijk niet de eerste optie zijn die in je opkomt. Veel mensen hebben hier ook nog nooit van gehoord, maar dat maakt strandbuggy rijden niet per se minder leuk. Ook is het voor veel mensen een compleet nieuwe ervaring, waardoor het verassingseffect groter is wanneer je verteld dat dit het avontuur wordt van de dag!

Het gevoel van het besturen van een Kite buggy is machtig omdat je de wind onder controle moet krijgen. Door middel van de techniek om wind te scheppen met een kite vlieger bepaal je de snelheid van het voertuig. Het is niet moeilijk om het onder de knie te krijgen en je zal daarbij geholpen worden door kitebuggy instructeurs. Wat je op zal vallen is dat je het best goed kunt en dat binnen een korte tijd. Daardoor is het de perfecte ervaring voor grotere groepen en heb je genoeg tijd om revanche te nemen door middel van een kitebuggy race.

Een Kitebuggy clinc

De instructeur geeft je een aantal instructies waarna je direct aan de slag gaat met de powerkite. Hierbij leer je direct alle basisvaardigheden die nodig zijn om veilig rond te kunnen scheuren. Tussen de korte ritjes door worden er kort stilgestaan, word ondersteuning geboden en is het mogelijk om vragen te stellen over dingen die nog niet zo soepel gaan, zo word je geholpen bij de eerste stapjes. Wanneer je eenmaal controle hebt over het voertuig, kan je zelf bepalen of je voor een grotere kite gaat, waardoor je natuurlijk meer wind vangt en dus sneller kan. gaan. We kunnen je ervan verzekeren dat je tegen het eind van de clinc zelfstandig over het strand kan rond racen.

Het aanbod kitebuggyen

Paragliden op de mooiste stranden!

Zowel in Nederland als in het buitenland kom je mooiestranden tegen die geschikt zijn voor kitebuggyen. De wind is vaak sterk op het strand en daarom maakt het niet heel veel uit op welk strand je bent. Dit zorgt ervoor dat je niet per se ver van huis hoeft te zijn om een onvergetelijke kitebuggy ervaring te kunnen hebben. Met een kite, die de wind vangt en je vooruithelpt, race je over het strand. Wat dus belangrijk is bij het kiezen voor een locatie om op een kite buggy te stappen is dat je bepaald of dat je dit in het buitenland of juist in Nederland wilt doen. Daarna bepaal jij het budget wat je ervoor over hebt en bekijk je de locaties die hierbinnen vallen. Wanneer je keuze maakt op basis van deze criteria zal je zien dat de keuze niet moeilijk hoeft te zijn en je wellicht profiteert van kortingen.

Waar mag je kitebuggyen?

 Een kitebuggy wordt voornamelijk bereden op het strand. Dit heeft te maken met de hoeveelheid wind die er staat. Er zijn geen specifieke plekken met een verbod op het kitebuggyen. Natuurlijk kan je dit niet op een volstrand doen. Wij raden een clinic aan die je gaat helpen met kiezen van de juiste locatie

Welke kleding moet ik aan?

Het is handig om kleding te dragen die vies mogen worden. Daarnaast moeten de kleren ook vies mogen worden, want de rit vindt plaats op het strand. Dit wil dus automatisch zeggen dat je niet schoon thuis zal komen. Daarnaast wordt kleding aangeboden die ervoor zorgen dat je het in ieder geval niet koud krijgt, want hoe harder de wind, hoe beter. Bereid je dus voor op een nieuw strand avontuur!