Klimmen in de natuur of op een muur

 Lukt het jou op naar de top te klimmen? 

Klimmen naar de top

De klimsport is in de laatste jaren sterk ontwikkeld. Steeds meer mensen zijn bereid om de fysieke en mentale uitdaging aan te gaan. Samenwerken, je grenzen opzoeken om ze daarna te verleggen, dat is waar het om gaat. Eenmaal op de top van de berg of klimmuur, merk je dat je helemaal leeg bent en je hoofd lekker leeg is. Dit maakt het een goed alternatief op het standaard sporten in de saaie sportschool.

De uitdaging

Of het nou indoor wandklimmen is  of een echte outdoor klimmuur is, de routes die je kunt beklimmen zijn oneindig groot. Daardoor beleef je elke keer nieuwe ervaringen wanneer je weer gaat klimmen. Naast de vele routes die ontstaan door de verschillende muren die je kunt beklimmen, kom je ook klimpuzzels tegen.

Deze klimpuzzels worden opgelost met denkwerk en inzicht. Daarnaast is er ook een hoop kracht, lenigheid, techniek en coördinatie nodig om de puzzel op te lossen. Natuurlijk kan je zelf de moeilijkheidsgraad kiezen. Ook worden deze klimroutes vaak veranderd om de spanning erin te houden!

Bekijk het aanbod en zie alle mogelijkheden voor een indoor klimpark of juist een klim rots!

Indoor klimmen

In Nederland heb je veel verschillende klimhallen die voorzien van hoge klimmuren. Dit heeft te maken met de stijgende populariteit van deze sport in Nederland. Ook heeft dit te maken met dat Nederland weinig gebieden heeft met rotsen die goed beklommen kunnen worden. Vandaar de vervanging, de klimmuur. Ondanks dat het niet vaak in de natuur is beleef je toch een hele ervaring!

Klimmen in de natuur

Klimmen in de buitenlucht geeft toch net een andere kick. Daarnaast moet je echt de natuur voelen en één worden met de natuur om zo maar even een rots te beklimmen. Vaak zijn dit ook wel de moeilijkere routes, doordat er geen specifieke klimroute is aangelegd. Dit wil niet zeggen dat de veiligheid minder is, want die wordt natuurlijk altijd gewaarborgd! 

Vaak zijn deze klimroutes in de natuur te vinden in het buitenland bij berggebieden. Goed te combineren met een vakantie, doordat je echt in de natuur bent van het land waar jij naar toe gaat! 

Wat te verwachten van een?

 Professionele klimgear

Er is natuurlijk een uitrusting nodig bij het beklimmen van een wand of muur. Deze gear zorgt voor de veiligheid van de klimmer. Zo kan je vast gemaakt worden met zekeringen en weet je zeker dat je vasthangt mocht je uitglijden.

 Instructie van ervaren kliminstructeurs

Er wordt vooraf uitgebreid stil gestaan bij de instructies. Dus mocht je het nog nooit hebben gedaan dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent en dat er niks fout kan gaan omdat je geholpen wordt door ervaren klimmers. 

 Vervoer

Bij sommige arrangementen is vervoer inbegrepen. Mocht dit niet zo zijn dan is het parkeren van het voertuig gratis. 

Vertrek naar geschikte rots

Mocht het outdoor zijn, dan word je naar de juiste rots begeleid. Hierbij zal je opvallen dat het een mooie natuuromgeving is waarin jij de test aangaat. Eenmaal boven geniet dan van het adembenemende uitzicht!

Deel deze pagina

Let op: 

Elke aanbieder bepaald zelf de vorm van de klimervaring met eigen voorwaardes. Bekijk dat daarom eerst voordat je besteld