Langlaufen, maak grotere stappen!

Door de natuur langlaufen en op de mooiste plekken komen.

 Langlaufen als beginner 

Deze sport is zowel een recreatiesport als een Olympische sport, Hierbij staat de combinatie van langlaufen en geweer schieten centraal. Daardoor is er ook onderscheid in niveau en worden er verschillende technieken gebruikt. Je bepaald dus zelf hoe hoog het tempo licht!

Een Langlaufvakantie

Je hoeft niet per se ver weg van huis te zijn. Vooral als je het wilt proberen. Daarbij raden we je aan om het eerst een optie wat dichter bij huis te zoeken, zoals langlaufen in Nederland. De mogelijkheden die je vindt in dit aanbod zijn altijd voorzien van een instructeur. Op deze manier weten we zeker dat je goed geholpen wordt bij je eerste lauf. Daarnaast zie je ook nog eens mooiste langlauftrajecten. Mocht je wel al wat ervaring hebben of lijkt het je vet om er een hele langlaufvakantie van te te doen? Dan helpen we je natuurlijk ook graag verder!

 

Kijken of langlaufen bij je past!

Vaak doe je deze sport in mooie maar koudere omgevingen. Daardoor beleef je een compleet nieuwe ervaring en ervaar je natuuromgevingen op een andere manier. Op hogere snelheden beweeg jij je voort op ski’s en stokken.

 

 

 

De Langlauftraject 

Over de langlauftrajecten kan je geen ‘normale’ wandeling maken. Dit komt doordat  de langlauftrajecten vaak gladder of besneeuwd zijn. Daardoor kom je dus ook op plekken waar je anders nooit vanaf zou weten. Daarnaast is deze sport niet moeilijk en daardoor toegankelijk voor iedereen. Dit maakt het een perfecte uitdaging voor grotere groepen en weetje zeker dat niemand achterblijf!

Top 5 langlauf plekken

De top 5 volgt nog, excuses voor het ongemak!

Meest gestelde vragen over Langlaufen

Wat is langlaufen?

Het is een sport die beoefend wordt op Olympisch niveau. Daarnaast wordt het door vele mensen gedaan ter ontspanning.

Bij deze advanture is het de bedoeling om jezelf, doormiddel van ski’s en stokken, vooruit te bewegen. Zo kan je grotere afstanden met minder moeite afleggen.

Wat betekend Langlaufen?

Deze sport stamt af uit het jaar 1942, waarbij het een erkende sport werd. De betekenis hierbij werd bepaald, wat voor het groter publiek betekende: lang lopen. Hiermee wordt gedoeld op de grotere afstand die afgelegd kunnen worden en de ski’s die dienen als ‘schoenen’ waardoor de voeten ‘langer zijn’.

Welke lengte ski?

De grote van de ski’s is zoals je kan raden best belangrijk, doordat je natuurlijk zo comfortabelijk mogelijk je reis aflegt. Met de de volgende tip weet je zeker dat je goed zit!

Voor de korte modellen: De ski die je moet hebben zijn 5 tot 10 centimeter koter dan je eigen lichaamslengte!
Voor de lange modellen: 
De ski die je moet hebben zijn 20 tot 25 centimeter koter dan je eigen lichaamslengte!

Leren langlaufen?

Leer langlaufen met de 3 technieken

  1. klassieke stijl
  2. Vrije stijl
  3. vrije stijl

Leren langlaufen is maar wel gemakkelijk met behulp van de volgende technieken. De technieken die voornamelijk gebruikt worden heten de ‘klassieke stijl’ en de Vrije stijl. Bij de ‘klassieke stijl’ wordt de langlaufski gebruikt als afzetpunt. De ‘’ techniek heeft veel weg van schaatstechniek zoals we die kennen. Hierbij wordt er niet tot nauwelijks gebruik gemaakt van de stokken.

Nu je dit weet ben je eigenlijk al klaar en langlauf je zo over de langlauftrajecten in het aanbod!