Langlaufen, maak grotere stappen! 

Langlaufen door de mooiste berggebieden

Langlaufen is een olympische sport die ook wel bekend staat als ‘Skilopen’. Op speciale langlaufski’s maak je een soort wandeling op hoger tempo, met minder moeite vanaf de hoogste bergen en bezichtig je de witte natuur. Nu denk je misschien: ik kan al verschillende wintersporten, waarom zou ik dan gaan langlaufen?
Het antwoord hierop is dat het een compleet andere ervaring is doordat je in principe een wandeling maakt door de berggebieden. Dit werkt dus heel anders dan de wintersporten die voor de hand liggen, waardoor je toch meer stilstaat bij het uitzicht en de omgeving waarin je de wintersporten beoefend.

Langlaufen als beginner 

Langlaufen is zowel een recreatiesport als een Olympische sport, waarbij de combinatie van langlaufen en geweerschieten centraal staat. Daardoor wordt er ook onderscheid in niveau gemaakt en worden er verschillende technieken gebruikt. Je bepaald dus zelf hoe hoog het tempo licht!

Leren langlaufen is een compleet nieuwe advanture, maar wel gemakkelijk met behulp van de volgende technieken. De technieken die voornamelijk gebruikt worden heten de ‘klassieke stijl’ en de Vrije stijl. Bij de ‘klassieke stijl’ wordt de langlaufski gebruikt als afzetpunt. De ‘vrije stijl’ techniek heeft veel weg van schaatstechniek zoals we die kennen. Hierbij wordt er niet tot nauwelijks gebruik gemaakt van de stokken.

Nu je dit weet ben je eigenlijk al klaar en langlauf je zo over de langlauftrajecten in het aanbod!

Een Langlaufvakantie

Je hoeft niet per se ver weg van huis om de juiste plek te vinden om dit te beleven. Vooral als je het wilt proberen raden we je aan om het eerst een optie wat dichter bij huis te zoeken. De mogelijkheden die je vindt in dit aanbod, zijn altijd voorzien van een instructeur. Zo weten we zeker dat je geholpen wordt bij je eerste lauf. Daarnaast krijg ook nog eens mooiste langlauftrajecten te zien. Ben je er nog niet helemaal over uit of dat het echt iets voor je is? Weet dan dat er ook mogelijkheden voor langlaufen leren in Nederland zijn! Deze mogelijkheden vind je terug in het aanbod dat is opgesteld voor jou. Mocht je wel al wat ervaring hebben of lijkt het je toch vet om er een hele langlaufvakantie van te maken? Dan helpen we je natuurlijk ook graag verder!

 

Het aanbod voor langlauf clinics

Kijken of langlaufen bij je past!

Vaak doe je deze sport in mooie maar koudere omgevingen. Ook beleef je een compleet nieuwe ervaring en ervaar je natuuromgevingen op een andere manier. Op hogere snelheden beweeg jij je voort op ski’s en stokken. Ook zou je niet makkelijk een ‘normale’ wandeling kunnen maken door deze gebieden. Dit heeft te maken met dat de langlauftrajecten vaak gladder of besneeuwd zijn. Zo kom je dus ook op plekken waar je anders nooit vanaf zou weten. Daarnaast is deze sport niet moeilijk en daardoor toegankelijk voor iedereen. Dit maakt het een perfecte uitdaging voor grotere groepen en weetje zeker dat niemand achterblijf! 

 

 

Wat is langlaufen?

Het is een sport die beoefend wordt op Olympisch niveau. Ook wordt het door vele mensen gedaan ter ontspanning.

Bij deze sport is het de bedoeling om jezelf, doormiddel van ski’s en stokken, vooruit te bewegen. Zo kunnen grotere afstanden met minder moeite worden afgelegd.

Welke lengte ski?

De grote van de ski’s is zoals je kan raden best belangrijk. Je wilt natuurlijk zo comfortabelijk mogelijk je reis afleggen. Met de de volgende tip weet je zeker dat je goed zit!

Voor de korte modellen: De ski die je moet hebben zijn 5 tot 10 centimeter koter dan je eigen lichaamslengte! 
Voor de lange modellen: 
De ski die je moet hebben zijn 20 tot 25 centimeter koter dan je eigen lichaamslengte! 

Wat betekend Langlaufen?

Deze sport stamt af uit het jaar 1942, waarbij het een erkende sport werd. De betekenis hierbij werd bepaald, wat voor het groter publiek betekende: lang lopen. Hiermee wordt gedoeld op de grotere afstand die afgelegd kunnen worden en de ski’s die dienen als ‘schoenen’ waardoor de voeten ‘langer zijn’.