Mountainbiken op een echte crossbaan

Bij mountainbiken scheur je door de natuur over bospaden of een aangelegde crossbaan

Mountainbiken voor de fietsliefhebber

De sport mountainbike (wat afgekrot wordt met mtb) brengt een stoer karakter met zich mee. Dit maakt het een aantrekkelijke sport voor de fietsliefhebber. Op hoge snelheid de bochten op je af zien komen en de grote boomwortels ontwijken. Zonder te remmen zoef je door de natuur en cross je langs bomen af. Daarnaast heb je ook nog steile heuvels waarbij je de afdaling aan gaat en het stuur strak vast moet houden. 

Mountainbike routes

De populariteit voor de fietssport stijgt in Nederland. Daardoor pakken steeds meer jonge en oudere mensen de fiets en gaan zij op zoek naar de ultieme kick. Daardoor zijn er alleen in Nederland al meer dan 200+ toffe mtb routes, wat staat voor mountain bike routes. Deze routes leiden je door de steilste en heuvelachtigste gebieden van het bos. Daarbij zijn de banen opgebouwde uit verschillende moeilijkheidsgraden. Zo kan je zelf kiezen als beginner om voor de wat makkelijker routes te gaan of als ervaren moutnaibiker te gaan voor de moeilijkste routes met meer hindernissen en bostakels. 

Het overzicht met de leukste mountainbike routes vind je hier!
Eenmaal een route uitgekozen, dan worden alle benodigdheden voor jou verzorgt en helpen professionals jou om de fijne kneepjes te leren van het mountainbiken en verzorgen zij de beste mountainbikes voor jou, zodat je het direct goed leert!

Verzorgde mountainbike cross

Crossen op een mountainbike, voor veel fietsers klinkt dit als een makkelijke opgaven. Waar je alleen wel op moet letten, is dat je de juiste gear nodig hebt om goed en veilig mtb routes af te leggen. Door de snelheid en obstakels brengt de sport namelijk een hoop risico’s met zich mee. Daarom raden wij je aan om de eerste keer altijd een professional bij je te hebben, die zorgt voor de juiste mountainbikes en bescherming. Bekijk daarom het aanbod en leer als een mountainbiken als een prof! 

 

Mountainbike op de mooiste plekken

Ondanks dat je in Nederland vele mountainbike routes hebt, hebben wij ook aanbieder in het buitenland. Deze mtb routes zijn vaak nog net iets uitdagender of zorgen voor een andere sfeer. Ook hier word je voor zien van alle info die je nodig hebt en moet weten over het gebied. Daarnaast krijg je alle benodigdheden!

Top 5 routes mountainbiken

De top 5 volgt nog, excuses voor het ongemak!

Meest gestelde vragen over mountainbiken

Wat is mountainbiken?

Mountainbiken wordt gezien als een echte avontuurlijk wielersport. Met een fiets rijd je op hoge snelheid tussen obstakels door. Dit gebeurt vaak in de bossen en over bospaden. Het kan zijn dat deze paden hier speciaal voor zijn aangelegd. Dan spreken we over een mountainbike route. 

Ook zijn er mountainbikers die graag down-hill mountainbiken over onverharde wegen zoals redbull-athleten. Deze mountainbikers hebben dan wel meer ervaring en brengen het goed af. Als beginner raden we je aan om altijd eerst wat ervaring op te doen met mountainbikes!

Waarom mountainbiken?

Mountainbiken is een zware sport waarbij je spieren over je hele lichaam traint. Het is namelijk zo dat je alle spieren gebruikt om in evenwicht te blijven. Daarnaast moet je vaker snelheid maken om over hindernissen heen te gaan. Na een dagje intensief op een mtb te hebben gezeten ben je dan ook bek af!

Mountainbiken zorgt om deze redenen voor ontspanning en het hoofd leeg te kunnen maken!