Paintball met interessante kortingen op de gaafste locaties!

Ga samen met je vrienden of collega’s paintballen in Nederland en België. Bekijk het aanbod van paintball tickets die we voor je hebben verzameld van alle aanbieders!

Opzoek naar de gaafste paintball locaties?

Paintball is een hype aan het worden bij en wordt vooral gedaan als groepsactiviteit. Het de bedoeling om de tegenstanders uit te schakelen door ze te raken met verfballetjes. Indoor is een goed alternatief wanneer je niet graag rekening houdt met verschillende weertypes en ver van tevoren tickets wilt kopen. Dit is ook de reden dat het spel zelf een stuk makkelijker verloopt in vergelijking tot outdoor.

Paintballen met korting?

Mocht het regenen, sneeuwen of hagelen? Geen zorgen de outdoor games worden niet zomaar afgelast omdat het tenslotte een spel is voor strijders. Daarom is deze vorm van paintball toch wat meer voor de diehards. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met een beslagen masker, de koude vingers waarmee de trekker van de gun over gehaald moet worden en de modder waarin gekropen moet worden. Wij proberen zo veel mogelijk tickets met beschikbare kortingen voor je verzameld. Als je vaker gaat dan is het slim om het aanbod in de gaten te houden. Er zijn steeds meer aanbieders die tegen elkaar proberen te concurreren. Dat betekent dus voordeel en acties die beschikbaar zijn! Als je nog twijfelt kunnen wij jou misschien helpen met onze handige top 10 paintball locaties.

Meest gestelde vragen over Paintball

Wat is paintballen?

Paintball is een sportieve uitdaging in verschillende spelvormen waarbij je in teamverband samenwerkt. Het kan dus perfect gebruikt worden als teambuilding activiteit of juist om nog een appeltje met iemand te schillen. De verfoorlog wordt uitgevochten op een in-of outdoor locatie. Kies daarbij de gun die bij jou past. Dit alles lijkt heel erg op airsoften, maar alleen is paintballen en wat minder realistische oorlog!

Hoe oud moet je zijn om te mogen paintballen?

De paintball leeftijd is in de wet op 18 jaar gezet. Vanaf dan mag je spelen geweren op lucht- of gas-druk werken. Dit heeft te maken met de Nederlandse Wapenwet (WWM)

Personen onder de 18 jaar mogen helaas niet deelnemen!

*In Belgie geldt een minimum leeftijd van 16 jaar

Doet het pijn als ik geraakt wordt door een paintball?

Wanneer je tegenstander schiet vanaf de minimale veilige afstand van 5 meter zal het geen heftige pijn geven. Wel zouden de verfballetjes kunnen zorgen voor zogenoemde paintball blauwe plekken. Daarom wordt het niet getolereerd om binnen 5 meter op elkaar te schieten met de paintball geweren!

Mocht je toch schrik hebben voor de paintballen dan is de tip: draag dan stevige kleding!

Er wordt een overall aangeboden die zorgt voor demping van de impact. Daarnaast dient het ook om jouw eigen kleding te beschermen tegen verfspatten. Voor extra veiligheid worden er maskers verzorgd die ervoor zorgen dat het gezicht niet geraakt kan worden. 

Hoeveel paintballs schiet je gemiddeld per persoon?

Vaak krijg je 50 ballen bij de aankoop van eenarrangementen. Als je doelgericht en overwogen schiet met het geweer, moet dit voldoende zijn om 2,5 uur door te komen. Mocht je helemaal los willen gaan en je tegenstanders onder willen sproeien, dan is het natuurlijk mogelijk om verfballen bij te kopen.

Is verf van paintball uit kleding te krijgen?

De verfkogels die gebruikt wordt in het pistool is makkelijk uit de kleding te krijgen. Dit komt door dat zowel de balletjes als de verf biologisch afbreekbaar zijn. De kleding kan dus gewoon in de wasmachine gewassen worden zonder dat het andere kleren aantast.

Welke kleding moet je aan bij het paintballen?

Het is handig om stevige en comfortabele kleding te dragen bij deze beleving. in deze kleden moet je goed kunnen rennen, duiken, springen en klimmen om zo veel mogelijk vijanden te raken en verfkogels te kunnen ontwijken. Denk ook aan stevige schoenen, waarmee je makkelijk kunt rennen. 

De organisatie zorgt voor alle benodigde materialen. Ze zorgen dat je voorzien bent van een overall die je over je kleding heen trekt. Natuurlijk krijg je een geweer waarmee jij moet zien te overleven in de verschillende rondes. Voor de veiligheid krijg je ook een masker zodat je niet in het gezicht geraakt kan worden door de de verfkogels.

Spelvormen Paintball Nederland

Er zijn verschillende spelvormen die je kan spelen bij het paintballen. Daarom is het vooraf handig om te weten wat er is. Daarna beslis welk spel je het leukste lijkt en geef je dit door op de paintball locaties.

De spellen

 1. Wie blijft het langst over?
 2. Welk team overleeft het langst?
 3. Verover de vlag
 4. Bescherm de VIP
Paintball Amsterdam
Wie blijft het langst over?

Het meest gespeelde spel bij Paintballen. Het spel bestaat uit twee teams die elkaar proberen uit te schakelen.

Welk team blijft het langst over?

Het spel waarbij het de bedoeling om met je team zo veel mogelijk mensen uit het andere team moet uitschakelen. Wanneer je geraakt bent begin je weer vanaf het begin. Daarbij wordt geleld hoeveel mensen geraakt worden door de BB’s. Het team met de meeste hits wint.

Verover de vlag

De vlag van de tegenstander terug naar thuisbrengen is het doel. Wie dit als eerste doet wint de wedstrijd!

Bescherm de VIP

Het is de bedoeling om de president ongedeerd van A naar B te begeleiden. Het andere team moet proberen om dit zo veel mogelijk te verhinderen. Een van de meest tactische paintball spellen!

De registratie

De geweren vallen onder de Nederlandse Wapenwet. Daarom is het van belang om jouw gegevens goed vast te leggen. Op deze manier kan de instructeur een aanvraag doen zodat jij mee kunt doen aan het spel. Deze goedkeuring wordt afgegeven door de NABV

Paintball Hillegom
Paintball Delft
Paintball Nijmegen
Paintball Almeren
Paintball Utrecht
Paintball Den Haag

De vetste paintball locaties voor jou op een rijtje!

Als je opzoek bent naar een van de gaafste locaties dan is het handig om deze top 10 te lezen. Wij zetten hier het aanbod uiteen en wat de verschillen zijn van de aanbieders, Omdat er steeds meer aanbieders bijkomen is de keuze niet makkelijk af en toe. lees verder om meer informatie te krijgen!

 

Top 10 paintball locaties

 1. Rijkevorsel (indoor)
 2. Rotterdam (indoor)
 3. Ewijk (outdoor)
 4. Ermelo (outdoor)
 5. Eindhoven (outdoor)
 6. Antwerpen (in-en outdoor)
 7. Nijmegen (indoor)
 8. Harderwijk (indoor)
 9. Assen (in-en outdoor)
 10. Gouda (outdoor)
 11. Nuenen (outdoor)
1. Paintball Rijkevorsel

Paintballen Rijkevoorstel staat bekend als de grootste paintball indoor baan van de Benelux, met maar liefst 3000 m2 aan speelveld! Dit is verdeeld over 2 verschillende verdiepingen, waarvan de grond aangelegd is met kunstgras. Dit maakt het een ware paintball paradijs. De hal is opgedeeld in verschillende secties waarin je ook nog eens verschillende obstakels vindt. Zo kunnen de beginners makkelijk oefen maar biedt ook nog eens genoeg uitdaging voor de gevorderde spelers.

2. Indoor Paintball Rotterdam

Paintball manege Rotterdam is een oude manage omgebouwd tot echt speelveld. De opzet geeft je de beleving van een oorlogsgebied. Je treft een vliegtuigwrak aan, legertrucks en andere verstop plaatsen. Met een vol magazijn ga jij de strijd aan om jouw tegenstanders 1 voor 1 uit te schakelen. De Manege Biedt de ultieme paintball ervaring voor jou en je vrienden!

3. Outdoor Paintball Ewijk

Bij Paintballen Ewijk wordt je op de outdoor baan flink getest tot het uiterste. Daarbij maakt het niet uit of dat nou hagelt sneeuwt of regent. Deze ervaring is dus voor de echte die-hards en onderscheid de echte bikkels van de softies. De outdoor baan bevindt zich in een bos, waardoor de omstandigheden van een oorlog precies nagebootst worden. Daarbij kan je liggen in uitgegraven stukken en wachten tot de vijand voorbij gerend is om ze zo vervolgens uit te schakelen.

4. Outdoor Paintball Ermelo

Bij paintballen Harderwijk, vlak langs de A28, bevindt zich die perfecte outdoor locatie. Samen met je vrienden kom je in actie op het strand! Helemaal op het puntje van het strand worden de paintball games georganiseerd, waar je helemaal los kan gaan met een gun.

Deelname aan het evenement kan al vanaf 2 personen. De deelnemers worden samengevoegd tot een maximum van 20 personen. 2,5 uur lang ga jij de strijd met de tegenpartij aan en speel je rondes van 2 keer 10 minuten. Zo weet je zeker dat je altijd genoeg munitie hebt om het een echte slachtveld te maken.  Natuurlijk zijn er obstakels toegevoegd aan het speelveld. De “Scarpyard”, waar je kunt schuilen tussen de vele autowrakken is de perfecte spot om ongezien tegenstanders uit te schakelen.

5. Paintball Fundustry Eindhoven

Het speelveld van paintballen Eindhoven heeft veel weg van een woestijn gevuld met obstakels. Deze obstakels zijn opgezet over het gehele speelveld. De autowrakken, tonnen en bomen zorgen ervoor dat je perfect gepositioneerd bent voor het winnende schot. Hierdoor voelt het alsof je in een echte verfoorlog bent beland, met tegenstanders die kunnen opduiken uit elke hoeken en gaten van het speelveld.

6. Paintball Antwerpen

De indoor Paintballen Antwerpen is een bijzondere omgeving waar je in een loods met uitkijkposten, rioolbuizen, autowrakken en een echte legertruck waarvandaan je jouw tegenstanders kan uitschakelen. Eenmaal de beste schuilschot veroverd, bescherm hem dan met je leven!

*Minimale leeftijd voor het paintballen in België: 16 jaar.

7. Indoor Paintball Nijmegen

Een oude boerderij gevuld met verschillende camp spots. Wacht op het juiste moment en haal de trekker over om de tegenstander neer te halen. De bijzondere omgeving gevuld met verschillende uitkijkposten, rioolbuizen, autowrakken en een echte legertruck zorgen ervoor dat je ook rond kan rennen door het speelveld. Dit geeft een leuke draai aan de paintball ervaring, omdat verstoppen geen zin heeft!

8. Indoor Paintball Harderwijk

Deze indoor paintballen Harderwijk is ervaring is opgebouwd uit verschillende basic obstakels, maar dit maakt het niet minder leuk. Er zijn genoeg plekken waar vandaan de tegenstander uitgeschakeld kan worden. De banden, loopbruggen en regentonnen zorgen ervoor dat jij niet gezien wordt bij het sluipen naar de tegenstanders toe. Daarbij is het veld wel klein wat zorgt voor een snel spel. Het leuke hieraan is dat je altijd op je hoede moet zijn en er altijd iemand in de buurt is die je kan raken!

9. Paintball Assen

Als Scherpschutter kan je goed uit de voeten bij paintballen Assen. Het speelveld is zo ingericht dat er meerdere goede spots zijn waar de vijand zich kan verstoppen, zoals autowrakken, regentonnen, bergen en loopbruggen. Daarom is het belangrijk om op het juiste moment te wachten en achter de vuurlinie van de tegenstander te komen. Eenmaal voorbij de vuurlinie is het ervoor zorgen dat je niet gezien wordt. Dit speelveld moet tactisch bespeeld worden met het gebruik van de obstakels om zo de tegenstander in te schakelen.

10.Indoor Paintball Gouda

Deze indoor paintballen gouda is een hal met vrij open veld. Het leuke hiervan is dat je wel moet rennen, springen en duiken om dichter bij de tegenstander te komen. Natuurlijk is het wel belangrijk om dit tactische aan te pakken, omdat de tegenstander je anders makkelijk uit kan schakelen. Natuurlijk zijn er ook wat obstakels, zoals een neergestorte vliegtuig, zandzakken en verschillende houtwerken.

11.Outdoor Paintball Nuenen

Ben jij de beste sluipschutter van je vrienden? Speel een potje paintball Nuenen in de buitenlucht om het ze te bewijzen. Natuurlijk is het ook mogelijk om als Squad samen te werken om te winnen van de tegenstanders.

Binnenkort meer informatie over de volgende locaties!

Paintball Amsterdam
Paintball Hillegom
Paintball Delft
Paintball Nijmegen
Paintball Almeren
Paintball Utrecht
Paintball Den Haag
Paintball Leeuwarden
Paintball Spaarnwoude
Paintball Twente
Paintball Zeeland
Paintball Enschede
Paintball Limburg
Paintball Paintball Tilburg
Paintball Deventer
Paintball Breda
Paintball Belgie
Paintball Emmen
Gladdiator Paintball