Paramotor vliegen

Vlieg met een paramotor over de mooiste plekken! 

Opstijgen met een paramotor

Een paramotor kan je ook wel zien als een gemotoriseerd glijscherm. Dit wordt bestempeld als een echt luchtvaartuig. De vleugels, ook wel parapenten genoemd, zijn gemaakt van soepele en rekbare stof. Daardoor wordt kan de paramotor veel hebben en heeft het de mogelijkheid om lekker door de lucht te zweven.

De motor die achter de rug van de piloot geplaatst is zorgt voor het plaatje ‘parachute met motor’. De vliegende motor en parapenten zitten vast aan het onderstel van de paramotor, wat ook wel de ‘trike’ genoemd wordt. Deze trike bestaat uit drie of vier wielen.

Hoe werkt paramotor vliegen

De dubbele laag stof wat werkt als glijscherm heeft inlaatopeningen, waardoor lucht gestuurd kan worden. Wanneer het scherm voorwaarts snelheid krijgt door de paramoteur genoeg kracht om de sport paravliegen te kunnen beoefenen!

Vaak vertrekt een paramotor vanaf een helling met behulp van een lier. Daarnaast is het ook instaat om op te stijgen vanaf horizontaal terrein. 

Word je er al warm van dit nieuw avontuur en wil je graag een keer paramotor vliegen? Bekijk het aanbod!

Deel deze pagina

Veilig paratriken

Het lijkt lastig, maar niets is makkelijker dan op te stijgen met een paramotor. Je wordt geholpen en leert door middel van een trike of ruggedrager te vliegen. Hierbij komt het beheersen van de luchtstromen om de hoek kijken. De ‘A’ lijnen helpen je dan ook bij het vullen van de parachute en het paramotor vliegen!

Zo weten we zeker dat het scherm precies boven je hoofd komt te staan. Je zet je af, maakt een versnelling, Vergeet niet wat gas bij te geven want na 50 meter vlieg je!

Paramotor kopen

Het kan zo zijn dat het je super vet lijkt om er zelf een te hebben. De uitrusting voor paramotor vliegen kan erg duur zijn. Daarom raden wij je aan om het eerst paramotorvliegen even uit te proberen en de nodige technieken te leren. Het blijft tenslotte wel een luchtvaartuig die je niet zomaar mag/kunt besturen!

Om je een goed beeld te geven van de ervaring, raden we je een les aan die te vinden zijn ons aanbod!

Wat zijn de kosten van een paramotor

De kosten van het kopen van een paratrike kunnen al gauw oplopen. Mocht je het al ooit eens gedaan hebben en zelf echt een vliegende motor willen hebben, dan kan je uitgaan van de volgende prijzen.

  • Motor kost ongeveer tussen de €5000,- en €8000,-
  • Scherm kun je uit gaan van de €2000,- en €3000,-
  • Noodshute die voor de veiligheid zeker nodig hebt kost gemiddeld €750,-
  • Helm/radio om te kunnen communiceren €350,-
  • Hoogtemeter zodat je zeker weet dat je de goede hoogte hebt kost al gauw €399,-
    Paramotor vliegen

    In dit aanbod helpen je we de juiste locatie te kiezen. Zo hebben we mogelijkheden in Nederland en in het buitenland. Een ding is zeker, het is een ware beleving!