Powerkiten

Stijgen met spanning van powerkiten 

Powerkiten op het strand of op het water

Een grote vlieger die speciaal ontworpen is om kracht te geven waardoor je vooruitkomt. Ook wel powerkite of Traction kite genoemd.

De sport moet zorgvuldig worden beoefend, omdat er veel kracht door de powerkites wordt opgewekt. Daarbij maakt het niet uit of je deze sport beoefend op het strand of op het water. Powerkiten wordt namelijk tot de extreme sporten gerekend en kent verschillende niveaus. Daardoor kan ervoor gekozen om het minder gevaarlijk te maken. Ondanks de niveaus beweeg je nog steeds op kracht en een grote vlieger die ook wel eens uit de lucht kan vallen!

De powerkites kennen verschillende krachten. Zo wordt er een onderscheiding gemaakt tussen trekkracht, liftende kracht en voorwaartse kracht. Daardoor is powerkiten een van de lastigste uitdagingen van alle avonturen die je in ons aanbod vindt.

Deel deze pagina

Powerkite besturen

Een kite vlieger is niet per se makkelijk om te besturen en er zijn een hoop technieken om de power kite recht in de lucht te houden. Daarom is het bij powerkiting altijd handig om een ervaren persoon erbij te hebben en al helemaal wanneer er veel wind staat. Neem dus geen risico en win eerst de nodige kennis in!

 

Powerkite tips

  • Sta minimaal 3 kitelengtes van andere power kites bestuurders af
  • Zorg ervoor dat de wind altijd in je drug staat, dit voorkomt dat je achterwaarts wegwaait!
  • Houdt de rode lier altijd op links. Dit voorkomt verwarring of tegendraadse sturing!
  • Loop nooit naar achter, je weet niet wat er achter je gebeurd.
  • Met ontspannen armen houd je de powerkite vast zoals je doet op een fiets. Doe dit in de richting van de lijnen, anders reageert de power kite niet. 
  • Neem eerst een les voordat je zo maar een powerkite op laat vliegen

 

Wat is powerkiten?

Powerkiten is een extreme sport, die wordt beoefend op plekken waar veel wind staat. Hierbij is het strand vaak de perfecte locatie. De power kite wordt opgelaten en zorgt voor duw, hef en trekkracht. Hiermee kan jij je makkelijk voortbewegen.

Hoe veilig powerkiten?
  • Oefen altijd met een ervaren powerkiter en geschikte powerkites
  • Zorg ervoor dat je op de juiste plekken beschermd bent zodat je niet makkelijk verwond kan raken door de powerkites.
  • Bekijk goed welke windkracht de powerkite aan kan die jij gebruikt!