Raften op wilde wateren

Raften doe je samen en communicatie is de key. Noem het een perfecte teambuilding!

Raften Als teamsport

Rafting is een intensieve bezigheid waarbij je wilde wateren overwint met jouw team. Dit team bestaat uit 4 tot 12 personen waarmee je op een rubberen boot het water op gaat. De schreeuwpartijen en het wilde water geeft je een adrenaline kick waar je u tegen zegt. Kies natuurlijk eerst even een goede stuurman die het team er doorheen helpt. 

Hierbij is het belangrijkste om ook echt goed samen te werken als team. Wanneer er namelijk niet goed gecommuniceerd of geluisterd wordt, gaat het een lastige middag raften worden!

Wat raften leuk maakt zijn de verschillende niveau’s waardoor bijna iedereen het kan doen. Ook al is dit een compleet nieuw avontuur en doe je het niet voor de adrenaline, dan kun je het ook gewoon doen voor de prachtige omgeving waarin je beland! 

Raften met veiligheid

Rafting kan een gevaarlijke sport zijn door dat het wildere wateren zijn die betreed worden met een raftboot. Samen met je team wordt je heen en weer geslingerd over het water en ondertussen is het de bedoeling om niet te kapseizen en ook nog eens snelheid te maken. Dit is de reden dat er strenge richtlijnen zijn opgesteld voor rafting Europa. Hierbij zijn er een aantal verplichtingen voor de rafters. Bij het raften is het verplicht een helm op te hebben, net als het hebben van een zwemvest. Daarnaast is er een minimale leeftijd en moeten er bij het raften een voorlichting gegeven worden voordat het water wordt betreed met de boot.

Mocht je willen raften en boek je via ons een rafting mogelijkheid, dan ben je ervan verzekerd dat alle fijne kneepjes je worden uitgelegd door een rafting instructeur. Zo weet je zeker dat het een leuke en veilige ervaring wordt!  

 

Raften in het buitenland

Ben je sportief en ga je op vakantie, dan zou je kunnen overwegen om eens te gaan raften. Dit is de ultieme sportieve uitdaging. Daarnaast vind je vele mooie ruigere wateren in het buitenland die goed te bevaren zijn meteen raft. Zo ben je een dag in de natuur en zie je ook nog eens mooie plekken waar je anders niet zo snle zou komen. 

 

 

Wat te verwachten van raften?

 De mooiste plekken

Bij wild water rafting kom je op de mooiste plekken in zowel Nederland als in het buitenland. Deze plekken zijn zorgvuldig uitgekozen en geselecteerd op moeilijkheid van water voor raften.

 Rafting gear en training

Eenmaal aangekomen op de plek waar je gaat raften, krijg je alle benodigdheden.Hierbij kan je denken aan een helm, zwemvesten, paddels en een rubberen boot. Daarna ga je niet direct het water op, maar krijg je eerst uitleg. De uitleg over de situaties die je tegen kan komen op het water en hoe er mee om te gaan.

Deel deze pagina

Let op: 

Elke aanbieder bepaald zelf de vorm van haar eigen arrangement raften met eigen voorwaardes. Bekijk dat daarom eerst voordat je besteld