Slipcursus, test de auto en je skills!

 Gevoel voor een auto moet je krijgen. Om jou te helpen bij het opdoen van ervaring hebben we een overzicht van alle info en mogelijkheden voor je opgezet.

Waarom een extra cursus?

Net als je eigen rijgedrag, bepalen medeweggebruikers de veiligheid op de weg. Hard remmende voorgangers, roekeloze bestuurders en het wegdek spelen hierbij ook een grote rol. Daarom is het belangrijk om altijd voorbereid te zijn op gevaren en eventuele noodsituaties die op de loer liggen. Daarom bieden een overzicht van slipcursussen. Met een slipcursus verbeter jij gegarandeerd je rijervaring en behendigheid achter het stuur met een slipcursus. Dit is een mix van theorie en praktische oefeningen in een auto, die ook nog eens leuk en spannend zijn!

Rij ervaring met Slipcursus of anti slipcursus

Met een slipcursus maakt het niet uit of je een zelfverzekerde autobestuurder of ben je nog wat onzeker bent. Voor beiden is het voordelig. Ondanks dat het rijbewijs al in de pocket is, kan je nog steeds een hoop leren over het verkeer en de auto. Daarvoor dienen de rijvaardigheidstrainingen. hierbij leer je op een nieuwe manier om te gaan met je auto en wordt de auto maximaal getest. zo weten we zeker dat je goed bent voorbereid op mogelijke verkeerssituaties waarbij je snel moet handelen!

Een anti-slipcursus op maat

Een slipcursus of beter gezegd een anti slipcursus is zo samengesteld dat je in verschillende situaties terecht komt. Daardoor word je driving experience op de proef gesteld en ben je op de hoogte van de handelingen die je het beste kunt verrichten in verschillende verkeerssituaties. Hierbij kan je denken aan slalommen op moeilijk wegdek, scherper bochten maken of obstakels ontwijken.

Samen met de instructeur betreed je het wegdek waarbij jij je angsten en/of inzichten verbeterd en verbreed, zodat je zeker weet dat je het onder de knie krijgt. Onveilige situaties zet je om in veilige en handelbare situaties. Bekijk alle mogelijkheden bij jou in de buurt hieronder in het aanbod van het onze eigen safety experience center!

 

Wat te verwachten van een slipcursus?

Noodstop gladde ondergrond

De noodstop die uit gevoerd moet worden, wordt ingezet op een nat besproeid wegdek. Hierbij leg je eerst een klein stuk af op droog asfalt, waarnaar je moet proberen de controle niet te verliezen over het stuur. Eenmaal de auto onder controle, trap je de rem in en sta je binnen een aantal seconden stil. 

 Zonder ABS slippen

Het uitvoeren van de noodstop bij een slipcursus vraagt toch best veel moed. Vaak is het uit reflex en is het omdat je in een moeilijke verkeerssituatie terecht komt. Daarom, Om nog een stapje verder te gaan is de noodstop zonder ABS mogelijk de slipcursus. wat wil zeggen dat je zelf compleet op gevoel de auto in een rechte baan moet kunnen laten stoppen. Dit kan een hele opgave zijn en dan al helemaal volle gas op een nat wegdek.

 

 Uitwijkmanoeuvre

Eerst maak je snelheid op een kortstuk. Daarna is het jouw opdracht om de obstakels te ontwijken. Daarbij kan het ook zo zijn dat je de obstakels vallen of niet direct ziet.

Rem- en uitwijkoefening

Dit is een combinatie van beide onderdelen. Hierbij is het belangrijk om de juiste momenten te pakken om vol je rem in te trappen, daarnaast maak je ook op kortere afstand snelheden. Een grotere uitdaging is het wel!

Over- en onderstuurtraining

Mocht het zo zijn dat je in een verkeerssituatie komt waarbij de ondergrond glas is, daarom leer je gecontroleerd slippen bij de slipcursus. Op deze manier leer je de auto echt voelen, waar door je weet hoe te sturen om de auto netjes in een bocht te krijgen.

Let op: 

Elke aanbieder bepaald de vorm van haar eigen slipcursus. Bekijk dat daarom eerst voordat je besteld

Meest gestelde vragen over slipcurus

Wat is een anti slipcrusus

Een anti slipcursus is hetzelfde als een slipcursus.

Bij het avontuur van anti slipcursus leer je een auto, zelfs onder zware omstandigheden, onder controle te houden. Hierbij kan je denken over een extreem glad wegdek. 

Wat kost een slipcursus

De kosten van een slipcursus verschillen per pakket. Het is namelijk zo dat je verschillenden mogelijkheden hebt.

Daardoor is de vraag ”wat kost slipcursus” moeilijk te beantwoorden.

De basisvaardigheden krijg je altijd geleerd, maar de vervolgstappen zijn extra opties. Mocht je die extra opties willen doen om meer ervaring te krijgen dan kan dat natuurlijk. Daardoor doe je meer ervaring op!