Surfen

Tips en informatie en kortingen van de surfspot die bij jouw past!

Surf in de mooiste wateren!

We gaan sneller opzoek naar verschillende sportieve bezigheden in de vakantie. Daarbij willen we vaak wat nieuws uit proberen. 

Eén intensief dagje surfen is perfect te combineren met relaxen. Als beginnende surfer is het nog niet zo makkelijk om de zee te trotseren en daarom is het belangrijk om te oefenen. De eerste paddels vormen uiteindelijk de basis voor een goede surfer.  Eenmaal goed geoefend en meer surf skills opgedaan, dan is dit het perfect moment om de surfspot te bezoeken. Deze hotspots zijn dichterbij dan je denkt! 

Surfen op vakantie op een van de prachtige locaties

Wil jij surfen op een van de mooiste plekken die er zijn? Dan kun je dit in Overal ter wereld zie het aanbod en beschikbare kortingen. We hebben nou eenmaal prachtige plaatsen. Denk aan de mooie witte stranden met blauw water en hoge golven waar je over heen kunt vliegen op je surfplank.
Surfen is niet voor niks zo populair omdat het wordt ervaren als een gevoel van vrijheid waar je een kunt worden met de stromende zee. dit leer je ook tijdens de surflessen die worden aangeboden. Je moet de stromingen en bewegingen leren snappen en hierop kunnen anticiperen. Dan kun je het maximale uit elke golf halen. Wat een gevoel als je het onder de knie krijgt.

Met korting surfen op vakantie?
Wij zijn continue op zoek naar interessante kortingen voor de surfliefhebbers en degene die het willen leren. Het aanbod is divers en loopt uiteen van surflessen, surftips, surfkampen tot surfvakanties. Ben je van plan om binnenkort naar het buitenland te gaan naar een van de mooie zeeën om te gaan surfen alleen weet je nog niet waar? Kijk dan eerst naar onze beschikbare aanbod en kortingen. Misschien kan het je helpen om een keuze te maken. Lees ook onze handige top 10 Surflocaties als je nog even verder of wilt weten welke prachtige locaties er allemaal zijn!

Meest geboekte Surf activiteiten 

Beginners surfles Scheveningen

Afbeeldingsresultaat voor vlag nl  Zuid-Holland, Den Haag

Meer info volgt nog!

Vanaf €20,00

Bekijk nu

Beginners surfles Katwijk

Afbeeldingsresultaat voor vlag nl  Zuid-Holland, Katwijk

Meer info volgt nog!

Vanaf €25,00

Bekijk nu

Beginners surfles Zandvoort

Afbeeldingsresultaat voor vlag nl  Zuid-Holland, Zandvoort

Meer info volgt nog!

Vanaf €25,00

Bekijk nu

Privé surfles Zandvoort

Afbeeldingsresultaat voor vlag nl  Zuid-Holland, Zandvoort

Meer info volgt nog!

Vanaf €60,00

Bekijk nu

1 Dag surfles Gran Canaria

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Gran Canaria, Spanje

Vanaf €49,00

Bekijk nu

3 daagse surfles Gran Canaria

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Gran Canaria, Spanje

Vanaf €145,00

Bekijk nu

5 daagse surfles Gran Canaria

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Gran Canaria, Spanje

Vanaf €215,00

Bekijk korting

1 dag surfles Playa Blanca

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Lanzarote, Spanje

Vanaf €49,00

Bekijk korting

5 dagen surfles Playa Blanca

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Lanzarote, Spanje

Vanaf €225,00

Bekijk korting

3 dagen surfles Playa Blanca

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Gran Canaria, Spanje

Vanaf €135,00

Bekijk nu

1 dag surfari eiland surftrip Lanzarote

 Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Lanzarote, Spanje

Vanaf €80,00

Bekijk nu

3 dagen surfles Morro Jable Fuerteaventura

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Fuerteaventura, Spanje

Vanaf €139,00

Bekijk nu

8 dagen surfkamp Fuerteventura

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Fuerteaventura, Spanje

Vanaf €420,00

Bekijk nu

5 dagen surfles Morro Jable Fuerteventura

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Fuerteventura, Spanje

Vanaf €209,00

Bekijk nu

1 dag surfles Morro Jable Fuerteventura

Afbeeldingsresultaat voor spanje vlag"  Fuerteventura, Spanje

Vanaf 49,00

Bekijk nu

Surfles Lissabon

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Lissabon, Portugal

Vanaf €30,00

Bekijk nu

Surfles Porto

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Lissabon, Spanje

Vanaf €30,00

Bekijk nu

Surfles Aljezur Algarve

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Algarve, Portugal

Vanaf €55,00

Bekijk nu

Surfles plus vrij surfen Lissabon

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Lissabon, Portugal

Vanaf €60,00

Bekijk nu

Surfkamp Porto

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Porto, Portugal

Vanaf €240,00

Bekijk nu

Surfkamp Peniche

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Peniche, Portugal

Vanaf €420,00

Bekijk nu

Jeep Safari Sintra Lissabon – plus surfles

Afbeeldingsresultaat voor vlag portugal  Lissabon, Portugal

Vanaf €40,00

Bekijk nu

7 daagse surfvakantie volpension UCPA Lacanau

Afbeeldingsresultaat voor frankrijk  Lacanau, Frankrijk

Vanaf €460,00

Bekijk nu

Leren surfen maar je weet nog niet waar?

Duiken op de mooiste locaties in de wereld hoort ook bij een van de bucketlist activiteiten. De mooie wateren en de daar aan grenzende natuurgebieden Wij hebben een overzicht voor je gemaakt met de mooiste locaties om te duiken in Europa!

Top 10 mooiste locaties in Europa om te Surfen

1. Surfen in Porto, Portugal
Porto biedt verschillende mooie plekken om de perfecte golf te pakken met je surfboard. Hier krijg je hulp bij het vinden van een goed strand met daarbij de uitrusting die nodig is voor een mooie dag op het water. De golven worden goed beoordeeld door kenners en het weer is perfect. Daardoor maakt dit een echte surf trip voor de liefhebbers.  

2. Surfen in Lissabon, Portugal
Het centrum van alle surfspots in Portugal. Dit wil zeggen dat je makkelijk binnen een uur verschillende goede surfsports kan bereiken. Daardoor is het een plek waar je veel surfers tegen gaat komen. Door het gemakkelijk bereiken van andere surfspots kom je op andere stranden waar je met je bord de golven trotseert. Ideaal voor de ervaren surfer!

3. Surfen in Feureventura Spanje
De is de perfecte plek waar beginnende surfers lekker hun gang kunnen gaan. Dit strand vind je in het dorpje Cotillo in Spanje. Er hangt een goed en ontspannen sfeertje in het dorpje, waardoor je lekker kan geniet van het strand. Door de kleinere afgelegen strandjes heeft surfer keuze waar aan de surf kils geoefend kan worden. Als je al wat meer ervaring hebt op het water dan is een auto een echte aanrader. Zo kan je gemakkelijk verschillende surfstranden proberen in één keer. Er zijn ook stranden in de buurt voor de surfers met ervaring. Omringd door hoge golven en rotsen maken dat je echt moet weten waar je mee bezig bent.

4. Surfen in Hossegor, Frankrijk
Hossegor staat bekend als een echte badplaats. De grote kustlijn, van 230 kilometer, langs de Atlantische oceaan in get Zuiden van Frankrijk. Door de zandbanken en diepe kloven in de kust lijkt het wel gemaakt voor echte surfers. Dit maakt het de perfecte plek voor een surftrip en de surf skills naar een hoger niveau te tillen. 

5. Surfen in Peniche, Portugal
Het schiereiland Peniche, wat precies in het midden van de Atlantische Oceaan ligt, heeft de perfecte surfcondities. Peniche staat bekend om de variatie van grote en kleine golven. Het hoogtepunt is het trotseren van golven aan het Supertubos strand. Deze plek wordt door de beste surfers erkend als een van de beste surf spot van de hele wereld. Een goede plek om andere surfers te leren kennen!

6. Surfen in Lacanau, Frankrijk
Niet alleen een goede plek om te leren surfen, maar ook om je surfervaringen te vergroten. Lacanau is de bekendste surflocatie van de plaats Bordeaux. Hier vind je verschillende spots om te surfen als beginner, door lagere golven als de zee rustig is. Wanneer de zee wat wilder wordt kunnen golven die je hier aantreft meters hoog worden. Dit maakt het een perfecte spot voor zowel beginners als profs.

7. Surfen in Biarritz, Frankrijk
Als je een surfer bent en je ziet de golven, dan kan je niet wachten om je surfboard erbij te pakken en de golven te trotseren. Dit is ook direct een van de meest populaire surfspot van Europa onder de surfers.

8. Surfen op Katwijk, Nederland
De stap om zomaar op een surfboard te stappen kan best groot zijn, daarom is begeleiding handig. Mocht je nog nooit gesurft hebben dan is dit een goede plek om te leren surfen. Bij de eerste peddels krijg je hulp van ervaren surfers. De golven zijn niet al te hoog, waardoor de basis voor het surfen goed gevormd kan worden voor een later moment als je bijvoorbeeld op een surftrip wil.

9. Surfen op Scheveningen, Nederland
Ondanks dat je misschien al wat vaker naar Scheveningen bent gegaan, is dit toch een goede plek om je surf skils te oefenen. Vaak wordt zon, zee en hoge golven gezien als perfecte surf omstandigheden, wat niet vaak voorkomt in Nederland. Wat Scheveningen wel heeft is een groot hoeveelheid boten wat langs komt varen. Dit maakt de plek goed om golven te pakken met een surfboard.  

10. Surfen op Zandvoort, Nederland
Je zou misschien niet snel denken aan Zandvoort als je aan surfen denkt. Maar ook hier kan je goed leren surfen. De begeleiding die je helpt bij de basis van het surfen kent de plek als geen ander en weet dan ook precies op welke plekken je op Zandvoort moet zijn om echt te leren surfen. 

Vanaf welke leeftijd kun leren surfen?

Op het leren surfen staat geen leeftijd. Echter schrijft de wet wel voor dat er minimaal een zwemdiploma moet zijn behaald om te mogen surfen. Dit wordt nageleefd om veiligheid van de surfer te waarborgen. 

Hoe zit het met begeleiding een de veiligheid?

De surftrips worden begeleid door een echte surfinstructeur. Deze begeleider beschikt minimaal over 2 jaar surfervaring en is lid van de surfbond.