Wandelen over de mooiste wandelroute

Mee wandelen met een van de vele wandelroutes

Wandelroutes

De wandelroutes en natuurmonumenten in zowel het binnen als buitenland brengen je helemaal tot rust. De wandeltocht wordt daarbij helemaal voor je uitgestippeld. Zo ga je op avontuur en zie je de mooiste kanten van de natuur. Dit geeft je de mogelijkheid om deze plekken vast leggen in een plaatje.

Wandeltochten

Of je nou in Nederland of in het buiten je komt de mooiste natuurplekken tegen tijdens dat je wandelt. Wij willen je graag helpen bij het uitstippelen van een wandelroute. Dit doen we door een overzicht te bieden van wandeltochten. Hierbij word je begeleid door een wandelgids die de wantochten voor je uitstippelen. Zo hoeft je dus nog helemaal geen kennis te hebben van de omgeving, maar weet je zeker dat je langs al de natuurmonumenten komt. Daardoor je niet alleen in de buitenlucht, maar kan het ook voor andere doelen gebruikt worden, zoals afvallen met wandelen of fit te blijven want dat het gezond is weet iedereen!

Daarom is het aanbod opgesteld voor verschillende wandelaars. Hier vind je korte wandeling en lange afstand wandelen is. Bepaal de juiste wandelroute en waar jij naar opzoek bent en wandelen maar!

Deel deze pagina

Voorbereiding voor het wandelen

Of het nou een korte wandeling of lange afstand wandelen is, het is altijd handig om je voor te bereiden. Daarbij is het slim om te kijken waarom je de wandeling wilt maken en welke wandelroute hierbij past.

Zo kan de wandeling gebruikt worden voor het afvallen met wandelen of gewoon lekker wandelingen te maken omdat je het leuk vindt om in de buitenlucht te zijn.

Op basis van het wandel typen bepaal je ook wat je neemt. Zo is het handig om altijd wat water bij te hebben en een tas voor benodigdheden. Vergeet natuurlijk ook niet schoenen met comfort te dragen. Hierbij kan je denken aan echt wandelschoenen!

Wandelen gezond

Een ding is zeker, deze bezigheid is goed voor de geest en het lichaam. Daarom helpt lange afstanden lopen de wandeling zorgt voor fitheid en afvallen met wandelen. Daarbij ligt de calorieverbruik wandelen hoog en daarbij kun je een makkelijke een afstand berekenen wandelen om te kijken hoe lang de wandeling moet zijn om je doel te bereiken

Bekijk daarom het schema: alorieverbruik wandelen

Calorieverbruik wandelen

Om je te helpen is voor calorieverbruik wandelen het onderstaande schema opgesteld, zodat je precies kunt zien wat je gemiddeld verbruikt bij wandelen. Daarbij is een range van lichaams gewicht gebruikt

Snelheid 50 kg. 100 kg.
5 km/u 44 k/cal 84 k/cal
6 km/u 55 k/cal 115 k/cal
7 km/u 63 k/cal 133 k/cal
8 km/u 70 k/cal 148 k/cal

 

 

Maakt de snelheid van wandelen uit voor verbranding

De snelheid van de wandeling maakt wel degelijk uit. Dit in combimatie met lange afstand wandelen helpen je bij je doel te behalen!

Duur 60KG. 80KG. 100KG.
15 min 63 k/cal 84 k/cal 106 k/cal
30 min 128 k/cal 169 k/cal 212 k/cal
45 min 190 k/cal 253 k/cal 316 k/cal
60 min 254 k/cal 338 k/cal 420 k/cal
90 min 380 k/cal 507 k/cal 635 k/cal
wandelrouteplanner vinden?

Wij helpen je graag bij het vinden van een wandelroute die bij je past. Of het nou in Nederland is of in het buitenland, we proberen je alle benodigde informatie te geven van de wandelroute. Daarbij krijg je bij de wandelroutes zelf nog extra informatie van de leider.