grootste pretpark Duitsland

Benieuwd naar de Top 10 meest bezochte pretparken Duitsland? Lees dan verder!

Ben je een echte achtbaan fanaat, dan ben je in Duitsland op de goede plaats. De pretparken Duitsland zorgen ervoor dat jij de dag begint en afsluit met een goede shot adrenaline. Bekijk het filmpje om een beeld te krijgen van de top 10 leukste achtbanen van Duitsland!

Druk op de link en scroll automatisch naar de informatie over het park in deze top 10!

1. Europa-Park
2. Movie-Park
3. Phantasialnd
4. Legoland
5. Heide-Park
6. Playmobil Funpark
7. Tripdrill
8. Holiday park
9. Fort Fun
10. Wunderland Kalka

  1. Europa-Park (5,5 miljoen bezoekers)

  Europa-park, het grootste themapark in Duitsland en is de op één na meest bezochte bezoekers van heel Europa. Disneyland Parijs is het enigste pretpark die meer bezoekers weet te trekken dan het themapark Europa-park in Duitsland.

  In Europa-park wordt de verdeling gemaakt door het gebruik van een aantal landen. De thema’s worden alsmaar uitgebreid, dit wil zeggen dat er steeds meer landen gebruikt worden in dit themapark.Na het bouwen van een stukje Italië in 1982 volgden in 1984 de komst van Nederland, Engeland (1988), Frankrijk (1990), Scandinavië (1992), Spanje (1994), Duitsland (1996) en Rusland (1998).
  Tegenwoordig is het park zo groot dat ook de landen Griekenland, Portugal en IJsland aan de thema’s zijn toegevoegd. Bekijk de Europa park review voor meer informatie!

  2. Movie-Park Germany (1,9 miljoen bezoekers)

  De echte filmliefhebbers moeten hiervan af weten! Alles draait bij Movie-park Germany om de filmindustrie. Dit wordt gebruik in verschillende elementen in het themapark in Duitsland, zoals: de attracties en themagebieden. Movie-park Germany heeft het park verdeeld in verschillende thema’s zoals eerder benoemd. Deze thema’s zijn The Old West, Santa Monica Pier, Streets of New York, Nickland en Hollywood Street Set. Het kan zijn dat je er lang geleden al ooit bent geweest. Het feit is dat de filmwereld niet stilzit, hierdoor heeft het park aanknopingspunten om zichzelf en de attracties door te blijven ontwikkelen.  Meer informatie van dit park vind je bij de handige Movie-Park tickets & review pagina!

  3. Phantasialand (1 miljoen bezoekers)

  Ben je opzoek naar een pretpark die niet te ver weg is, maar heb je de meeste parken in Nederland al een bezoek gebracht? Dan is Phantasialand een goede optie voor jou, je vrienden en familie. Dit is een van de bekendste pretparken van Europa. Ook dit park heeft de laatste jaren flink weten te investeren in attracties en zit dus niet stil. Daardoor zijn er vele attracties bijgekomen voor verschillende leeftijden. Kom meer te weten over prijzen en Phantasialand tickets?

  4. Legoland Duitsland (1,4 miljoen bezoekers)

  Een echte Legofanaat en altijd al eens naar Legoland willen gaan, maar is het originele attractiepark Billund in Denemarken te ver? Misschien weet je het nog niet niet, maar dit park in Duitsland heeft ruim 40 Lego attracties! Door de ligging en de thema’s van het park wordt het graag bezocht. Breng een bezoekje aan de Legowereld en ontdek lego-soorten die je nog nooit eerder hebt gezien! Bekijk de Legoland tickets review voor alle informatie!

  5. Heide-Park (1,5 miljoen bezoekers)

  Het Heide park telt ruim 40 attracties en is de op één na grootste pretpark van Duitsland! Dit park staat echt bekend om de vele waterattracties, dus neem natuurlijk droge kleding mee! Even bijkomen? Dat kan je doen op de grote theater tribunes. Hier worden elke dag 4 shows gegeven. zijn beschikbaar via de website!

  6. Playmobil Funpark (713.000 bezoekers)

  Niet alleen is er een pretpark van Lego, ook Playmobil biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Dit is het eerste themapark die op is gezet door Playmobil. Dit themapark bestaat uit veel verschillende creaties gemaakt met Playmobil, zoals: Het piratenschip, de ridderburcht, waterspeelplaatsen en speeltuinen zijn uitgebreid met een boerderij, goudmijn en de Ark van Noach. Bekijk de mogelijkheden hier!

  7. Tripsdrill (600.000 bezoekers)

  Het oudste pretpark van Duitsland is gevestigd Baden-Württemberg. Tripsdrill is opgericht in 1929 met als thema: ‘Zwaben anno 1880’. Ook de stijl van het park ziet er nog wat ouderwets uit door de oudere huisjes op het park. Dit is niet persé oubollig, maar geeft sfeer mee aan het park.

  Naast het pretpark is er ook focus gelegd op een dierentuin, wat begon als een kinderboerderij. Vele jaren later is dit uitgeroeid tot een echte ‘wildpark’ met wel meer dan 1.000 dieren. bekijk uw mogelijkheden hier!

  8. Holiday Park (645.000 Bezoekers)

  Holiday park is begonnen als een uit de hand gelopen familie hobby. Het park werd opgericht in 1971, wat uitgegroeid is tot een tof attractiepark. Hedendaags is het park holiday park overgenomen door Plopsagroep. Vandaar dat holiday park mogelijk door sommige mensen gezien wordt als hopiday park Plopsa. Kom alle mogelijkheden te weten met behulp van de Holiday Park review!

  9. Fort Fun (400.000 bezoekers)

  Ben je gek op water en snelheid, dan is dit het park waar jij je helemaal uit kan leven! Naast de waterattracties zijn er veel verschillende type-achtbanen te vinden. De showsdie verzorgd worden staan over het algemeen in het teken van western. Dit past goed bij de stijl die in het park gebruikt wordt.  Bekijk uw mogelijkheden hier!

  10. Wunderland Kalkar (300.000 bezoekers)

  Wunderlandkalkar is het themapark in Duitsland met een Nederlands ‘gevoel’. Dit is ooit gestart door een Nederlander die werkte als zakenman. Dit park is opgebouwd in een elektriciteitscentrale wat nooit in gebruik is genomen. Dit zorgt voor een andere ervaring dan je ‘normaal’ hebt in een pretpark. Wat dit park aantrekkelijk maakt is dat je tegen een vaste prijs gebruik mag maken van alle faciliteiten, zoals: attracties, eten en drinken. Meer te weten komen over prijzen en tickets? bekijk dan de Wunderland Kalkar review.

  Meer weten over andere leuke pretparken in Duitsland?

  Mocht je de rest van de opties of meer informatie willen over de parken? Dan geven je graag nog meer opties van de pretparken in Duitsland.