Top 10 leukste musea amsterdam

Een musea in Amsterdam bezoeken?

Het aanbod van Musea Amsterdam is wordt met de dag groter. De bezoekersaantallen stijgt logisch met het aanbod mee. De leukste en bekendste tentoonstellingen van deze musea worden vaker bezocht door dezelfde persoon. Dit heeft te maken met de grote indruk die wordt achtergelaten. We hebben een Top 10 leukste musea Amsterdam voor je samengesteld om beter inzicht te krijgen wat hier allemaal te bewonderen is en of dit misschien wel iets voor jou is.

Naar welke museum in Amsterdam?

Het aanbod is groot en je hebt vaak geen goed beeld van wat er te zien is. Daardoor is het maken van een keuze ook niet altijd even makkelijk. Dat begrijpen we, maar hoe maak je dan wel een goed keuze? De tips voor kiezen van een museum, die je mee kunt nemen in het overzicht zijn.

Bekijk de top 10

  1. Wat trekt je aandacht
  2. bekijk meer informatie op de review pagina
  3. besteld tickets
  4. bespaar geld!

Top 10 Musea Amsterdam

1. Rijksmuseum, Amsterdam, Nederland (2,7 miljoen bezoekers)

Dit prachtige museum is gelegen in Amsterdam-Zuid met vele mooie collecties en exposities die alles over de Nederlandse geschiedenis vertellen. Het Rijksmuseum is een van de best gewaardeerde musea in de hele wereld mede door zijn vroeg-renaissancistische en de prachtige moderne Europese schilderijen. De wereldberoemde schilderijen de Nachtwacht (Rembrandt Harmensz van Rijn),  Zelfportret (Vincent Van Gogh), en het Melkmeisje (Johannes Vermeer) zijn hier te bezichtigen, Als je in Nederland woont dan is het zeker aan te raden om hier een bezoekje aan te brengen. Erg interessant en niet snel om te vergeten! Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Rijksmuseum tickets  en kortingen.

2. Van Gogh museum, Amsterdam, Nederland (2,3 miljoen bezoekers)

De plaats waar de collecties van de schildersmeester worden getoond. Dit museum is volledig toegewijd aan het werk van de grootmeester. Daardoor is het een echte trekpleister van Amsterdam. Maar liefst 2,3 miljoen bezoekers trok het museum uit wel meer dan 125 verschillende landen. Een echte must-see voor de musea liefhebbers onder ons. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Van Gogh museum tickets en kortingen.

3. Anne Frank museum (1,4 miljoen bezoekers)

Dit museum bezorgt de bezoeker een emotionele ervaring en wordt vaak gezien als een eye-opener. Tegenwoordig is Amsterdam een vrijgevige stad die ervoor zorgt dat jij je thuis voelt, dit was ooit helaas anders. In de 2e wereldoorlog sloegen daarom veel Joodse mensen uit Amsterdam op de vlucht. Het meisje genaamd Anne frank dook, samen met haar familie, onder bij de heer Hermann van Pels. Misschien heb je ooit gehoord van het  bekende dagboek wat Anne Frank schreef over de verschrikkelijke tijden die ze beleefde. Dit dagboek werd geschreven in het huis wat nu bekend staat als museum het ”Anne Frank Huis”. Dit museum brengt de bezoeker dus daadwerkelijk terug naar de basis van het boek en ervaart een blik door de ogen van het dappere Anne. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Anne Frank museum tickets en kortingen.

4. Stedelijk museum, Amsterdam, Nederland (800 duizend bezoekers)

Dit museum is een combinatie van hedendaagse kunst, moderne kunst en design. Ook hier hangen de bekende stukken van ‘Van Gogh’ en is vaak ook de grootste reden om het museum te bezoeken. Daarnaast hangen er natuurlijk ook vele kunststukken van andere grote kunstenaars en zorgt het voor een innovatieve sfeer. Daardoor is het voor kunstliefhebbers om hen kunstkennis te verrijken en voor mensen die niet van kunst houden een goede plek om hun visie te verbreden. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Stedelijk museum tickets en kortingen.

5. Madame Tussauds, Amsterdam, Nederland (700 duizend bezoekers)

Dit is de plek om jouw helden te ontmoeten! Al zijn het nou zangers, sporters, filmsterren modellen of kunstenaars, ze staan altijd perfect voor het fotomomentje. Daarnaast worden er vele interactieve activiteiten verzorgd, zoals spelletjes en zoektochten. Dit maakt het een perfect museum ervaring voor zowel jong als oud, iedereen is welkom. Dus ben je opzoek naar een activiteit in Amsterdam waar je veel plezier kan maken, dan is dit een goede plek om je uit te leven en de wassenbeelden van dichtbij te bewonderen. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Madame Tussauds tickets en kortingen.

6. Tropenmuseum, Amsterdam, Nederland (300 duizend bezoekers)

Het Tropenmuseum brengt de verbinding en creëert een beeld van de verschillende plekken, culturen en bezigheden. De boodschap die hier overbracht wordt is dat de elk persoon op de wereld kan zorgen voor aanvulling. Ook wordt er inzicht gegeven over de ontstaan en verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld R&B, Hip-Hop en body art. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Tropenmuseum tickets en kortingen.

7. Erotisch Museum (270 duizend bezoekers)

Amsterdam staat ook bekend om haar rode gebieden. Dit gedeelte van de stad bestaat al lang en heeft een heel verhaal van het ontstaan. Dit verhaal wordt in beeld gebracht in ‘Het Erotisch Museum’ van Amsterdam. Niet alleen het verhaal van de districten wordt verteld, maar ook de hele geschiedenis van erotische objecten door de eeuwen heen. Je komt hier de, voor jouw gevoel, vreemdste dingen tegen. Misschien zorgt het wel voor nieuwe ideeën of juist meer plezier in jouw erotische leven. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Erotisch Museum tickets en kortingen.

8. Body Worlds, Amsterdam, Nederland (250 duizend bezoekers)

In Body Words museum ontdek je de wonderen van het menselijk lichaam. Mocht je altijd al fascinatie hebben gehad voor het menselijk lichaam, dan is dit de perfecte plek om meer te leren over het menselijk lichaam. De moeilijke verhalen worden visueel gemaakt voor het groter publiek, daardoor is het direct een leerzame ervaring. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Body Worlds tickets en kortingen.

9. Hash Marihuana & Hemp Museum  (100 duizend bezoekers)

Marihuana en hash wordt vaak gerelateerd aan iets negatief, maar feitelijk wordt bewezen dat het ook postieve eigenscahppen heeft. Het is een natuurlijk product en wordt steeds meer geacepteerd door de gehele maatschappij. Vandaar dat er tegenwoordig meer aandacht aan besteed wordt, zelf in de vorm van een museum. het museum licht meer dan 12.000 voorwerpen uit, gerelateerd aan cannabis. Erg interessant voor mensen die cannabis gebruiken of juist voor mensen die juist meer willen weten over het gebruik. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Hemp Museum tickets en kortingen.

10. Nemo Science Center (70 duizend bezoekers)

Beleef de Experimenten, tentoonstellingen, demonstraties en workshops met het hele gezin. Vaak is een museum niet bepaald kindvriendelijk, omdat ze liever hebben dat je wat stiller bent en niet rond rent. Bij het Nemo museum werkt dit heel anders en ontvangen ze graag energie waar ze mee werken, het is tenslotte een museum wat proeven doet met verschillende energievormen. Daarom is het juist de bedoeling om je kinderen mee te nemen en geniet jong tot oud van de indrukwekkende technologie en wetenschap wat wordt getoond in het museum. Bezoek de pagina als je meer wilt weten over Nemo Science center tickets en kortingen.

Meer weten over andere leuke Museums in Amsterdam?

Mocht je de rest van de opties of meer informatie willen over de Museums in Amsterdam of andere museums in de hoofdstad? Dan geven je graag nog meer opties van museums in Amsterdam.