Naar een kindermusea in Amsterdam

Je bent aan het kijken wat je kunt doen met je kinderen of misschien weet je het al, maar wil je wat meer weten. Mocht je hulp nodig hebben met het zoeken naar een educatieve uitstap die toch leuk is, dan maak je een goede kans om te vinden wat je zoekt bij Museums voor kinderen in Amsterdam. Veel ouders hebben het beeld dat deze culturele uitstapjes niks is voor kinderen. Dit komt doordat het vaak stil is en ouders denken dat hun kinderen hun energie niet kwijt kunnen. Dit is absoluut niet het geval, omdat er een aantal museums in Amsterdam zijn afgestemd op kinderen.

Kindermusea in Amsterdam

De museums in Amsterdam, afgestemd voor een bezoek met het hele gezin, hebben we voor jou onder elkaar gezet. Hierbij kijk je als ouder(s) toe hoe je kind zich vermaakt en tegelijkertijd ook nog leert over verschillende onderwerpen. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn of ben je al over gehaald? Lees dan gauw verder en bekijk de mogelijkheden voor een museum in Amsterdam met de kids!

1. Het Scheepvaartmuseum

Het museum over de scheepvaart is een Museums voor kinderen in Amsterdam, voor kinderen van 3 jaar en ouder. De grote replica van het grote schip ‘Amsterdam’, afkomstig uit de verenigde Oost-Indische Compagnie, is hier aangemeerd! Het scheepsvaartmuseum  brengt een betoverende show voor jong en oud. Je wordt meegenomen naar de bodem van de diepste oceanen, vol avontuur. Zo kunnen kinderen kennis maken met de grootste zeewezens en over de vele reizen die af zijn gelegd over het water.

2. Nemo Science Museum

Een waar sience speeltuin, met 5 verdiepingen, voor kinderen! De verdiepingen zitten vol met technologische en wetenschappelijke dingen om te ontdekken. De activiteiten in Nemo Sience Center zijn interactief en zorgen voor nieuwe ervaringen, zoals: Een computer laten praten, enorme zeepbellen maken, bekijken hoe een telefoon werkt. Kinderen hoeven hier dus niet stil te zitten maar mogen zelf deelnemen aan al de proeven.

3. Van Gogh Museum

Niet alleen is het museum ‘Van Gogh‘ populair onder de volwassenen, maar ook is het een must-see voor kinderen. Dit is een perfecte kennismaking voor kinderen, met kunst.
Er is speciaal aan de kinderen van 6 tot 12 jaar gedacht. Een multimedia-gezinsgids verzorgd een tour door heel het museum met verschillende leuke activiteiten en opdrachten. Tot 18 jaar ben je nog een kind en krijg je ook nog eens gratis toegang!

4. Amsterdam Dungeon

Het museum de ‘Dungeon’ is perfect voor wat oudere kinderen, denk aan pubers die moeilijk te vermaken zijn. Door de spannende en avontuurlijke ervaring van het ‘spookslot’ zullen ook zij zich vermaken! Deze ervaring is een combinatie van acteurs, speciale effecten en galghumeur. Dit is een speciale vorm van entertainment en de geschiedenis en vermaakt het hele gezin.

5. Ripley’s Believe it or Not!

Ripley is ook een geschikt museum voor de wat oudere kinderen. Hier wordt er gespeeld met optische illusies en een verhaald gemaakt om het zeldzame artefacten. Daarnaast zijn er ook interactieve en uitdagende mindgames verzorgd, om de kennis te testen. Ook zal je puber de ruimtetunnel helemaal geweldig vinden. De 5 verdiepingen met veel interactieve activiteiten maken het Ripley’s museum zeker geschikt voor de wat oudere kinderen!

6. Het Tropenmuseum

Misschien ben je al bekend met het tropen museum in Amsterdam? Wist je dan ook al dat er een tropenmuseum junior is? Dit is, zoals de naam zegt, het museum afgestemd op kinderen. Kinderen worden helemaal ondergedompeld in een hele andere wereld. De behandelde onderwerpen komen, door het actieve gedeelte van het museum, echt tot leven. En kinderen hoeven niet te gaan zitten op een stoel, maar kunnen zelfs meedoen en deel uit maken van de tentoonstelling zelf. Daarnaast is er ook nog een speciale kinderroute opgezet, waarbij ze rondgeleid worden door de collectie van: Afrika en Latijns-Amerika, Noord-Afrika, Oceanië, Zuidoost-Azië en West-Azië.

7. Het Rijksmuseum

Een formeler museum is toch je bezoek waard met kinderen. Hier hangen de werken van de grootste meesters die Nederland ooit heeft mogen kennen en is daarom een verrijking voor het brein. Naast het ‘gewoon’ bewonderen van de schilderijen, worden er ook activiteiten verzorgd die zijn gericht op kinderen. Activiteiten zoals een rondleiding met het gezin, een groepsspel om acht fascinerende mysteries van het Rijksmuseum te onthullen en natuurlijk het kinderatelier.

Doe de familiespeurtocht door de beste delen van het museum. Als het jullie lukt om alle gegeven puzzels op te lossen, dan krijg je aan het eind een mooie prijs. Deze is op te halen in de museumwinkel.

8. Micropia

Dit is perfect te combineren met een dag naar de dierentuin. Dit museum ligt namelijk naast het ARTIS. Hier kunnen kinderen ontdekken wat kleinste dieren van de wereld zijn, genaamd bacteriën. Hier worden inzichten gegeven over de microdieren die wij dagelijks om ons heen hebben. Daarbij wordt in Micropia verteld hoe het kan zijn dat je wel eens ziek bent en wat deze dieren daarbij betekenen. Een goede aanvulling op het uitje naar de ‘normale’ dieren.

9. Het verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum is geschikt voor de wat oudere kinderen. Het museum is opgezet uit respect voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Hier worden de verzamelde voorwerpen getoond aan het groter publiek. Dit verhaal kan dus ook een emotionele lading met zich mee, maar kan mogelijk helpen bij de ontwikkeling van het kind.

10. Body Worlds

In laatste Museums voor kinderen in Amsterdam uit het lijstje In dit museum ontdekt je kind de geheime over het menselijk lichaam. Body Worlds neemt je mee op reis door het menselijk lichaam en staan stil bij alle onderdelen van het menselijk lichaam. Dit maakt het een goede leeromgeving voor jong en oud. Natuurlijk moet jij jezelf wel afvragen of dat je kind het wel zo smakelijk vindt om alle delen van het lichaam van een mens te zien!

Meer weten over Museums voor kinderen in Amsterdam?

Mocht je de rest van de opties of meer informatie willen over de Museums voor kinderen in amsterdam of andere museums in de hoofdstad? Dan geven je graag nog meer opties van museums in Amsterdam.