beste pretparken nederland

De top 5 pretparken Nederland voor jou!

Ben jij op zoek naar de top 5 pretparken van Nederland? Dat is niet zo gek want er is tegenwoordig een behoorlijke groot aanbod aan pretparken voor ieder gezin. Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent, wil je genieten van de achtbanen? Of ga je lekker met de kleintjes op pad voor entertainment.

Kortom, voor ieder wat wils. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een groot onderzoek gedaan naar de top 10 populairste pretparken in Nederland. Lees snel verder en kom alles te weten over het beste pretpark Nederland voor jouw gezin.
[toc]

 

Top 5 populairste Pretparken Nederland (APRIL 2020 UPDATE)

  1. De Efteling (5,35 miljoen bezoekers)
  2. Duinrell (1,35 miljoen bezoekers)
  3. Slagharen (1 miljoen bezoekers)
  4. Walibi Holland (858.000 bezoekers)
  5. Toverland (682.000 bezoekers)

Zoveel pretparken in Nederland, maar welke past bij jou?

De themaparken in Nederland zijn zeer populair geworden de laatste jaren. Dit heeft te maken met de komst van de omvang en het steeds blijven verbeteren van bestaande thema’s. De shows en activiteiten die daar om heen worden georganiseerd geven daar alleen maar kracht aan. De beleving wordt steeds echter en je hebt het gevoel dat je echt in andere werelden terecht komt! Daardoor worden de pretparken steeds meer bezocht door de jaren heen (CBS). 

Bezoek de magische werelden en beleef een leuke tijd met de familie. In Nederland houden we van nieuwe ervaringen en kunnen we niet genoeg krijgen van familie momentjes. Daarbij helpen deze opties je om een goede keus te maken en een leuk dag te beleven! De attractieparken in Nederland zijn gerangschikt. Deze rangschinking is gedaan op basis van de bezoekersaantallen. Waardoor het lijstje bestaat uit de van de mooiste, leukste en een magische parken voor de hele familie. Lees snel verder en kom meer te weten over de Top 5 attractieparken Nederland.

1. De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)

De Efteling is natuurlijk het grootste pretpark Nederland en een van de grootste namen inde markt. Tegenwoordig is dit pretpark Nederland een internationaal fenomeen geworden. Het is dus ook niet zo gek dat dit park op nummer 1 staat in onze lijst. Met 5,2 miljoen bezoekers heb je daar ook wel recht op.

Dit park is uitermate geschikt voor jongeren en ouderen, zo kun je door het sprookjesbos dwalen of naar spannende attracties zoals de Python of Baron 1898 gaan. Je kunt in dit pretpark in Nederland door allerlei verschillende werelden heen gaan, het ene moment vlieg je nog bij de elfjes in de droomvlucht en op het andere moment ben je aan het feesten in de Carnaval Festival.

Bekijk het filmpje en kom te weten hoeveel achtbanen de Efteling heeft. Meer weten? Lees dan de Efteling review!

2. Duinrell (1,4 miljoen bezoekers)

Duinrell is met recht een van de meest populaire attractieparken in Nederland. Met 1,4 miljoen bezoekers staan ze dan ook op een mooie 2e plaats in de lijst van beste pretparken van Nederland. Dit park ligt middenin de duinen, je kunt dus volop van de natuur genieten en beschikken over een breed scala aan mogelijkheden. Zo kun je sprookjes kijken, door wonderland heen dwalen of genieten van de Kwakus Kwebbel Show.

Een van de hoogtepunten van dit attractiepark in Nederland is het Tikibad. Je kunt een verblijf in Duinrell combineren met dit grote zwembad dat bekend staat om al zijn glijbanen. Zo kun je jezelf laten meevoeren door de Lazy River of kun je tijd doorbrengen in het waterpark voor kinderen.

Daarnaast wordt er druk gewerkt aan vernieuwingen in het park. Daarom wordt her park stevig onderhanden genomen en is het eindresultaat in 2020 te beleven! Meer hierover weten? Bekijk het filmpje of lees de Duinrell review op de pagina!

3. Slagharen (1 miljoen bezoekers)

Ben jij op zoek naar het beste pretpark Nederland voor het gezin? Dan is Slagharen een geweldige optie. Dit pretpark in Nederland is namelijk flink gevuld met attracties voor oud en jong. Zo kun je rustige ritjes maken met kinderen die niet van te veel spanning houden en kun je wilde attracties afslenteren als je van een kick houd.

Uiteraard kun je ook genieten van een aantal shows en parades, je hebt namelijk diverse voorstellingen beschikbaar voor de gehele familie. De mascottes van dit bekende attractiepark in Nederland kun je uiteraard ook ontmoeten. Randy en Rosie staan al klaar om je een hand te schudden zodra je aankomt.

Slagharen organiseert elk jaar het grootste kinderfeestjes van Nederland. De kinderen kunnen vele leuke activiteiten doen en hebben zelfs mogelijkheden voor een meet en greet met bekende Youtubers!
Meer weten? Bekijk de Slagharen pagina!

4. Walibi Holland (858.000 bezoekers)

Als jij een pretpark in Nederland zoekt met een hoop achtbanen dan is Walibi de beste keuze voor jou of je gezin. Je hebt namelijk talloze duizelingwekkende ritjes die alleen maar geschikt zijn voor echte waaghalzen.

Denk bijvoorbeeld aan de Goliath waarbij je een snelheid van 106 kilometer per uur haalt. Daarnaast kun je ook nog naar spannend attracties zoals de Crazy River en Splash Battle. Als je een echte Halloween fan bent, dan moet je ook bij Walibi zijn. Dit pretpark in Nederland organiseert namelijk ieder jaar de speciale Fright Nights, op zulke avonden zijn er talloze acteurs aanwezig die je de stuipen op het lijf jagen.

Meer weten over de Walibi Fright Nights? Bekijk het filmpje of lees meer over het park in de Walibi holland review! (Let op: niet voor de gevoelige kijker!)

5. Attractiepark Toverland (682.000 bezoekers)

Als jij op zoek bent naar het meest magische attractiepark van Nederland, dan is Toverland Sevenum misschien wel een leuke oplossing voor jou. Dit jonge attractiepark is begonnen als een indoor speeltuin maar uitgegroeid tot een van de beste pretparken van Nederland.

Je kunt genieten van diverse werelden die gevuld zijn met waterattracties, een bobslee of spannende achtbanen. Uiteraard is het indoor gebied nog steeds een van de belangrijkste attracties van dit pretpark uit Nederland. Toverland is met uitstek geschikt voor de kleintjes of de wat jongere kinderen door de vele attracties.

Bekijk daarom het filmpje voor de top 10 attracties van Toverland of Lees dan de Toverland review!

Meer weten over andere parken en het aanbod?

Mocht je de rest van de opties of meer informatie willen over parken in Nederland? Dan helpen we je graag verder bij je zoektocht op de top 5 Pretparken Nederland!